Gurmanka

26.10.2016., srijeda

FERRERO ROCHE CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Nedavno sam na internetu naišla na ovu predivnu tortu i odmah je odlučila isprobati. Privukla me neobična podloga torte koja je od kukuruznih pahuljica, pa me naravno znatiželja ponukala da je isprobam. Torta je vrlo ukusna, kremasta i glatka dok joj baš ta hrskava podloga daje specifični šarm. Miriše po pečenim lješnjacima i čokoladi i na sveopće zadovoljstvo mojih ukućana zaključak je da je svakako vrijedilo isprobati ovaj recept!
Sastojci potrebni za podlogu:
240 g kukuruznih pahuljica
90 ml otopljenog maslaca
4 žličice kakaoa
Pahuljice usitnite u blenderu, dodajte im kakao i maslac te dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte, ali malo obložite i stijenke kalupa.
Krema:
500 g krem sira
200 g lješnjaka
300 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
140 g čokolade
Lješnjake prepecite i još tople sameljite.
Mikserom izradite sir, pola slatkog vrhnja, šećer u prahu i vaniliju te toj dobivenoj kremi dodajte lješnjake.
Čokoladu i drugu polovicu slatkog vrhnja otopite u mikrovalnoj.
Preko podloge prvo premažite kremu s lješnjacima, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Ostavite u frižideru da se dobro stisne, ukrasite prema želji i vaša Ferrero fantazija je gotova!
Servus i u slast :)



Oznake: torte, Ferrero, lješnjaci, čokolada


- 09:16 - Komentari (38) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se