Gurmanka

11.10.2016., utorak

PRINCES KRAFNE

Pozdrav svima!
Ovaj vikend mi je prošao u predivnom ozračju. Bila sam na našem obiteljskom tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici!
Vrijeme nam je proteklo uz molitvu, pjesmu i druženje, a na kraju dana dobrodošla je mala okrepa. Naravno, bez kolača bi to bilo nezamislivo!
Podsjetiti ću vas na neke recepte koje sam već prije stavila na blog, a vi ste ih možda propustili. Ovi kolači su klasik i uvijek ih radim za naša obiteljska okupljanja jer svi uživamo u njihovom okusu!
Danas bih započela s princes krafnama!
Može li se reći nešto novo, bolje ili drugačije o njima?
Ako još nemate svoj omiljen recept pokušajte s ovim jer su zaista fantastične,krema je posebnog okusa. Tijesto kupim već gotovo i ispečeno tako da vam preostaje samo ih napuniti i uživati u njima :)
Sastojci potrebni za kremu:
1 l mlijeka
400 g šećera
3 vanil šećera
8 jaja
200 g oštrog brašna
400 g margarina
Stavite kuhati mlijeko,200 g šećera i 3 vanil šećera. Za to vrijeme razmutite mikserom ostatak šećera, 8 žutanjaka i brašno. Vrućem mlijeku dodajte ove sastojke i skuhajte kremu. Posebno istucite snijeg od 8 bjelanjaka. Kada se krema malo ohladi dodajte joj margarin i ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Veliku vrećicu za ukrašavanje napunite kremom i vrlo brzo sve su princeze gotove. Po želji ih još možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem ili preliti čokoladom!
Servus i uživajte u slatkim princezama :)





Oznake: kolači, princes krafne, vanilija


- 21:41 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se