Gurmanka

23.09.2016., petak

MAKRONI S DŽEMOM OD JAGODA

Pozdrav svima!
Poznato je da uživam u pečenju kolača, ali za taj hobi vam je potrebno osim dobre volje i viška vremena još poprilično raznih stvarčica. Naravno, uživam u kupovini svih tih kalupa, boja,ukrasa, raznog kuhinjskog pribora...i baš mi "sve" to treba :) Već dugo vremena sve što trebam nalazim u jednom malom slatkom dućanu koji ima zaista sve do najsitnih detalja, pa nije čudo da se zove Sve i svašta!
Nedavno sam tamo kupila podlogu za makrone koju sam odmah morala isprobati. Moja ekipa obožava te male, slatke, hrskave, šarene kolačiće i vrlo često ih radim. Moram priznati da ponekad jednostavno ne ispadnu dobro usprkos istom receptu, uvjetima, istoj kuharici... :)
Zato je svaki put iznenađenje kako će ispasti, jednostavno stisnete fige "sretnice" i gurnete ih u pećnicu, pa kako bude!!!!
Nastojte neuspjeh pretvoriti u šalu i pokušajte ponovo jer zaista su vrijedni toga!
Sastojci potrebni za izradu makrona:
150 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
3 bjelanjka
40 ml vode
120 g šećera
prehrambena boja (po želji)
Bademovo brašno i šećer u prahu pomiješajte i prosijte da ne ostanu grudice.
Stavite kuhati vodu i šećer dok se šećer ne otopi i postane gusti sirup (5 minuta) te polako ulijevajte u snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Kada ste dobili čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano špatulom umiješajte bademovo brašno i šećer u prahu. Sada možete dodati boju koju želite.
Polako miješajte masu dok ne dobije strukturu lave tj. da lagano curi sa špatule. Stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i na plehu za pečenje, koji ste obložili pek papirom, radite kružiće jednake veličine.Do sada sam koristila isprintanu šablonu za kružiće, a sada vidim da postoje i te gotove silikonske šablone za pečenje makrona (pojednostavite si tamo gdje možete).



Ostavite ih da stoje oko 15 minuta,probajte ih dotaknuti prstom i ako se ne lijepe vrijeme je da ih stavite peći na 160*C oko 12-14 minuta. Probajte ih pomaknuti i ako se odvajaju od papira za pečenje vaši makroni su gotovi!
Spajam ih džemom od jagoda jer su nam baš takvi božanstveni, a jedina mana im je što nestanu u trenu :):)
Servus i u slast :)







Oznake: makroni, kalup, SVE I SVAŠTA


- 13:20 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO