Gurmanka

13.09.2016., utorak

PIZZA LAĐICE 2

Pozdrav svima!
Još jedna verzija uvijek željenog obroka u mojem domu, naravno, radi se o pizzi. Ovaj put sam je napravila u obliku lađica da razbijemo monotoniju još jednom veselom verzijom domaćeg peciva. Tijesto je jako ukusno, ali i deblje tako da ove lađice preporučam onima koji vole pizzu s debljim tijestom. Nadjenite ih svim svojim omiljenim sastojcima od salame do raznog povrća, a prvobitna ideja je bila pizza s puno sira i u sredini pečeno jaje. Kako god je napravili bitno je da uživate u mirisu i okusu domaće pizze :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
450 g glatkog brašna
žličica soli
2 žlice ulja
pola svježeg kvasca
žlica šećera
230 ml tople vode
110 ml toplog mlijeka
Napravite kvas od šećera, toplog mlijeka i kvasca, ostavite da se malo digne te ga dodajte ostalim sastojcima. Zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže 30 minuta.
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela i svaki posebno razvaljajte u dugoljasti oblik. Zarolajte ga malo s dvije kraće strane i pritisnite krajeve tako da dobijete oblik male lađice.
Sada je sve dalje prepušteno vašoj kreativnosti i ukusu. Ako vam se sviđaju moje lađice onda premažite tijesto paradajzom, napunite ga šunkom, paprikom, kukuruzom te bogato posipajte sirom. Stavila sam još i malo feta sira te premazala rubove tijesta žumanjkom.
Pecite ih 20 minuta, a ako želite, zadnje 3 minute u sredinu svake razbijte jaje!
Servus i uživajte u finom, mirisnom domaćem pecivu :)


Oznake: domaće pecivo, pizza, povrće


- 09:20 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se