Gurmanka

02.09.2016., petak

ČOKOLADNI UŽITAK

Pozdrav svima!
Ovo je kolač koji mogu razumjeti i voljeti samo pravi ljubitelji čokolade. Zasitno, teško, kalorično su riječi koje ne prihvaćam kao opis ove torte. Dakle, tko voli i cijeni čokoladu iznimno će uživati u ovom desertu bogatog i jakog čokoladnog okusa koji se naprosto topi u ustima i odvodi vas u neki drugi svijet. Olakšavajuća okolnost je ta što je tortica tako mala (kalup promjera18 cm) i jedna slasna kriška ovog savršenog deserta vas neće upropastiti nego naprotiv, usrećiti će vas i sve koji vole slatko!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
jaje
žlica šećera
žlica brašna
pola žlice kakaa
Dobro mikserom izradite sve sastojke i izlijte u kalup za torte promjera 18 centimetra te kratko ispecite.
Krema:
400 g tamne čokolade
400 ml slatkog vrhnja
90 g maslaca
Čokoladu i maslac otopite u mikrovalnoj te smjesi dodajte ugrijano slatko vrhnje. Dobro promiješajte i ostavite kremu da se malo rashladi te prelijte preko biskvita. Ostavite preko noći na hladnom da se stisne i već sutradan možete uživati u ovom malom slatkom savršenstvu :)
Originalan recept ove torte sam pronašla na Majinom blogu i nisam mogla odoljeti da ga podijelim s vama. Zavirite malo i uživajte u njenim finim domaćim jelima i desertima!
Servus i uživajte :)




Oznake: čokoladna torta, desert, čisti užitak


- 18:58 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se