Gurmanka

15.07.2016., petak

TORTA S MAKOM

Pozdrav svima!
Kolači s makom nisu baš često na mom repertoaru, ali kada sam vidjela ovu neobičnu tortu odmah sam je morala isprobati. Iako nisam baš neki ljubitelj maka moram vam priznati da sam ostala ugodno iznenađena njenim okusom. Tijesto joj je hrskavo i prhko, a glatka krema od maka će vas sigurno očarati. Tako lijepa i aromatična torta mora pronaći mjesto i za vašim stolom, svakako je isprobajte. Napravite je na svoj način i ukrasite kako želite, ali kremu ne mijenjajte jer baš ona daje torti onu posebnu notu, ono nešto!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 g glatkog brašna
100 g šećera
200 g omekšalog maslaca
jaje
žlica vrhnja
prstohvat soli
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite da malo odmori u frižideru.
Za to vrijeme napravite nadjev:
500 ml mlijeka
6 žumanjaka
žlica brašna
žlica gustina
žlica arome vanilije
100 g šećera
200 g maka
Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup za torte uključujući i stranice kalupa.1/4 tijesta odvojite za gornju koru torte, a možete ga napraviti poput mreže (kao ja), natrgati komadiće ili naribati tijesto krupnim ribežom.
Za nadjev ugrijte mlijeko, a mikserom izradite sve ostale sastojke. Malo vrućeg mlijeka dodajte izmiksanim sastojcima i promiješajte te sve skupa vratite u ostatak mlijeka. Kuhajte kremu dok se ne zgusne i na samom kraju dodajte mak, pa sve skupa lijepo promješajte.
Kuhanu kremu prelijte preko kore i stavite peći na 180*C oko 40 minuta dok lijepo ne porumeni.
Posipajte je šećerom u prahu i uživajte!
Servus :)



Oznake: torta, mak, desert


- 17:41 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se