Gurmanka

10.06.2016., petak

CHEESECAKE OD BRESKVE

Pozdrav svima!
Ideju za ovu tortu sam vidjela na internetu, ali nikako da krenem s njezinom pripremom. Napokon sam je ovaj vikend napravila i jako sam zadovoljna njenim okusom, ali i izgledom. Hrskava podloga od keksa čini savršen kontrast laganoj osvježavajućoj kremi od sira. Breskve složene u obliku ruže čine ovu jednostavnu tortu vrlo atraktivnom i posebnom. Vidjela sam slične torte, ali u kombinaciji s različitim voćem i sve su podjednako lijepe.
Napravite i vi svoju verziju ove ukusne lagane torte, savršenog deserta za vruće ljetne dane!
Sastojci potrebni za izradu podloge:
300 g čajnih kolutića
150 g rastopljenog maslaca
Usitnite kekse i prelijte ih rastopljenim maslacem te utisnite na dno kalupa za torte promjera 24 cm. Na 200*C stavite peći vrlo kratko podlogu, tek toliko da bude hrskava i da se lakše reže, cca. 10 minuta.
Nadjev od sira:
400 g mascarpone sira
400 ml slatkog vrhnja
80 g šećera u prahu
50 ml soka od limuna
žlica marmelade od breskve ili marelice
želatina
Preljev:
velika konzerva kompota od breskve 820 g
200 ml soka od kompota i 200 ml vode
2 preljeva za torte
Za kremu prvo mikserom izradite sir i slatko vrhnje (tekuće). Dodajte ostale sastojke i ugrijanu želatinu prema uputstvu. Prelijte podlogu od keksa i na kremu poslažite breskve u obliku ruže ili prema vlastitoj želji.
Kada ste složili voće napravite prema uputstvu preljev za torte koji prelijte preko voća, ali tek kada se malo ohladi i stisne.
Tortu ostavite da se dobro rashladi, a kada stigne društvo uživajte u svakom njenom zalogaju koji je zaista lagan i osvježavajuć!
Servus :)





Oznake: cheesecake, breskve, desert, torta


- 22:47 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se