Gurmanka

01.06.2016., srijeda

PARMEZAN ČVOROVI

Pozdrav svima!
Morate svakako probati ova predivna peciva koja su oduševila cijelu moju obitelj. Parmezan čvorovi su istodobno i mekani i hrskavi, a mirišu na sir i ružmarin, mirišu na smijeh veselog društva, na uzbudljivu nogometnu utakmicu! Veselite se i uživajte uz hladno pivo ili čašu dobrog vina, a topla peciva neka budu samo jedan od razloga da se okupite i uživate u druženju :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 ml tople vode
žlica šećera
kvasac
žlica soli
500 g brašna
60 g rastopljenog maslaca
začini koje volite (ja sam koristila ružmarin)
100 g naribanog parmezana, ribanca ili nekog drugog sira...
Prvo napravite kvas od tople vode, šećera i kvasca, a kada se digne od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat. Tijesto podijelite na 12 komada od kojih napravite oblike koje volite npr. čvorove, kiflice, perece... Složite svojih 12 peciva i ostavite da se dižu,a vi stavite da prokuha cca. 2 litre vode i 3 žlice sode bikarbone. Svako pecivo prokuhajte oko 30 sekundi i izvadite na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali uljem. Svako pecivo prije pečenja premažite žumanjkom i posipajte solju ili sezamom, ovisno o vašoj želji. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servus i uživajte u pecivu i druženju s prijateljima :)


Oznake: topla peciva, čvorovi od parmezana


- 07:52 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se