Gurmanka

13.05.2016., petak

PARFE TORTA OD JAGODA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept od torte u koju sam ukomponirala sve svoje omiljene sastojke. Mekani čokoladni biskvit i krema od mirisnih svježih jagoda čine predivnu kombinaciju koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Tortu možete ukrasiti samo čokoladnom glazurom ili veselim crvenim preljevom koji će je učiniti još poželjnijom. Vjerujte mi, nakon što smo je probali, shvatili smo da je jedna od najboljih torti koje smo kušali, a kušali smo ih zaista velik broj!
Sastojci potrebni za biskvit:
6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
pola praška za pecivo
Prvo mikserom izradite bjelanjke i šećer. Dok to radite, uključite pećnicu na 180*C i stavite čokoladu da se otopi. Žumanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte im otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke. Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
Sastojci potrebni za kremu:
500 g jagoda
80 g šećera
želatina
350 ml slatkog vrhnja
Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri, usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im ugrijanu želatinu koju napravite prema uputstvu na vrećici. Kada se jagode ohlade lagano im dodajte šlag od slatkog vrhnja.
Ohlađeni biskvit premažite marmeladom od jagoda i prekrijte kremom. Kada se krema malo stvrdne nanesite na nju preljev za torte ili čokoladnu glazuru, ovisno što više volite. Ukrasite jagodama, šlagom...
Servus i uživajte u ovoj izuzetno laganoj i osvježavajućoj torti :)



Oznake: parfe torta, jagode, desert


- 21:04 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se