Gurmanka

27.04.2016., srijeda

LAGANI KOLAČ S JAGODAMA

Pozdrav svima!
Kolač koji danas dijelim s vama tako miriše na vaniliju i jagode da sam sigurna da mu nećete moći odoljeti. Slojevi bogatog ukusnog biskvita ispunjeni su glatkom kremom od sira i sjeckanih svježih jagoda. Božanstveno izgleda, zar već to nije razlog da ga isprobate?
Bilo kako bilo, ako volite vaniliju i jagode svidjeti će vam se ovaj kolač!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
300 g omekšalog maslaca
200 g šećera
6 jaja
žlica arome vanilije
360 g brašna
prašak za pecivo
60 ml mlijeka
Izradite mikserom maslac i šećer, pa polako dodajte jedno po jedno jaje te sve ostale sastojke. Pecite ga u limu obloženom pek papirom veličine cca. 42x30 cm. Pećnicu ugrijte na 190*C i pecite biskvit oko 25 minuta, a kada se ohladi razrežite ga po kraćoj strani na tri dijela. Kolač je dosta visok, pa ga možete ako želite manje biskvita razrezati samo na dvije uže trake, ovisi o vama.
Krema:
100 g šećera u prahu
500 g krem sira (može i svježeg sira)
300 ml slatkog vrhnja
400 g jagoda
Jagode operite, narežite na kockice i stavite u ledenicu da se zamrznu.
Napravite šlag od slatkog vrhnja i pomješajte sa sirom i šećerom.
Glazura: 125 g šećera u prahu i 2 žlice soka od limuna
Premažite biskvit s pola krema i rasporedite dio jagoda po njoj. Poklopite drugim biskvitom, pa opet idu krema i jagode. Završite sa trećim komadom biskvita kojeg premažite glazurom ili samo posipajte šećerom u prahu.
Servus i uživajte u okusu proljeća i svježine :)



Oznake: jagode, vanilija, kolač


- 07:17 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se