Gurmanka

23.04.2016., subota

TORTA OD JAGODA I BIJELE ČOKOLADE

Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept za ovu predivnu mousse tortu koja spada u one koje se ne peku, pa će biti idealan izbor slastice za vruće ljetne dane.Bijeli mousse od čokolade i lagana krema od jagoda djeluju tako osvježavajuće i čine predivan kontrast hrskavoj podlozi od keksa. Ovo je jedna prava proljetna tortica koju svakako morate isprobati! Možda jagode nisu vaš izbor, pokušajte je napraviti s vašim omiljenim voćem!
Sastojci potrebni za izradu torte:
250 g Digestiv keksa
100 g rastopljenog maslaca
Mljevene kekse prelijte s maslacem i utisnite u kalup za torte. Možete koristiti kalup promjera 20 cm jer onda je tortica viša ili kalup koji inače koristite.
Sljedeći postupak neka bude krema od jagoda:
300 g jagoda
50 g šećera
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
Operite i narežite jagode te ih stavite kuhati sa šećerom. Kada se malo raskuhaju usitnite ih štapnim mikserom i dodajte im rastopljenu želatinu. Ostavite da se ohlade i na kraju im umješajte šlag od 200 ml vrhnja.
Bijeli mousse od čokolade:
200 g bijele čokolade
150 ml + 200 ml slatkog vrhnja
pola želatine u prahu 5 g
2 žlice hladne vode
Otopite čokoladu i 15o ml slatkog vrhnja na pari ili u mikrovalnoj te smjesi dodajte otopljenu želatinu. Posebno mikserom izradite 200 ml slatkog vrhnja i sjedinite sa otopljenom čokoladom koja se prethodno ohladila.
Preko podloge prvo premažite bijelu kremu, pa stavite u frižider da se malo stvrdne. Zatim stavite kremu od jagoda i sve skupa ostavite da se rashladi. Tortu ukrasite svježim jagodama ili preljevom od čokolade!
Servus i sigurna sam da ćete uživati u ovoj predivnoj slastici :)


Oznake: torta, jagode, bijela čokolada, mousse


- 08:26 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se