Gurmanka

11.04.2016., ponedjeljak

KARAMEL PITA S JABUKAMA

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za pitu koju svakako morate isprobati ako volite jabuke i okus karamele. Nešto tako sočno, fino i mirisno mora pronaći svoje mjesto u vašem slatkom carstvu :)
Sastojci potrebni za prhko tijesto:
300 g oštrog brašna
120 g maslaca
žumanjak
pola praška za pecivo
3 žlice vrhnja
kora od limuna
Zamijesite tijesto i podijelite na pola. Jedan dio razvaljajte za podlogu i stavite u lim za pečenje cca. 22x33 centimetara, a drugi dio stavite u zamrzivač jer ćete ga kasnije naribati na vrh pite.
Nadjev:
3 jabuke (ogulite i narežite na kockice)
300 g šećera
150 ml slatkog vrhnja
30 g maslaca
Stavite u pećnicu tijesto i pecite ga na 180*C oko 20 minuta, dok blago porumeni. Za to vrijeme u lonac sa debljim dnom stavite karamelizirati šećer. Dok postane žuto-smeđe boje dodajte mu jabuke i dinstajte ih dok imaju tekućine (10 minuta), a onda ulijte ugrijano slatko vrhnje i maslac te dobro promiješajte dok se ne sjedine svi sastojci. Nadjev premažite preko donje kore, a gore naribajte ostatak tijesta i pecite još 20 minuta na istoj temperaturi. Kada je pita dobila lijepu boju izvadite je i ohladite!
Tko voli slađe varijante može je preliti preljevom od karamela ili je samo posipajte šećerom u prahu!
Moram vam priznati da se ova pita okusom i mirisom jako približila bakinoj tradicionalnoj piti od jabuka!
Servus i uživajte :)


Oznake: pita, karamela, jabuke


- 07:12 - Komentari (12) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se