Gurmanka

21.03.2016., ponedjeljak

FERRERO ČAROLIJA

Pozdrav!
Za jednu posebnu mladu damu i za njen poseban dan jedna Ferrero čarolija!
Torta iz snova bogatog čokoladnog okusa koja će vas jednostavno ostaviti bez riječi!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
70 g brašna
prašak za pecivo
žlica arome vanilije
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 g maslaca
Krema:
500 g sira mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
400 g nutelle
50 g sjeckanih lješnjaka
50 g mljevenih napolitanki
100 g čokolade
Za biskvit odvojite bjelanjke i žutanjke te napravite snijeg od bjelanjaka.
Otopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme mikserom izradite žumanjke, šećer, brašno te ostale sastojke. Dodajte otopljenu čokoladu i lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite biskvit na 180*C oko 30 minuta. Izvadite ga, ohladite i prerežite na tri dijela.
Za kremu izradite sir i nutellu te dodajte šlag od slatkog vrhnja. Ručno sjedinite sve sastojke i mažite na hladne kore.
Redoslijed slaganja: kora-krema.lješnjaci.napolitanke-malo otopljene čokolade i tako tri puta dok ne potrošite kremu.
Tortu ukrasite prema vlastitoj želji, dobro rashladite i uživajte u svakom zalogaju ove posebne torte!
Dugo sam tražila dobar recept i naišla na ovaj koji je savršen, jednostavan i precizan, hvala!
Servus dragi moji i uživajte:)


Oznake: Ferrero čarolija, torta


- 07:08 - Komentari (26) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se