Gurmanka

27.02.2016., subota

LINO TORTA

Pozdrav svima!
Danas s vama dijelim ovu divnu tortu za sve one koji su propustili recept koji sam objavila na samim počecima ove moje slatke priče.Ovim slatkim srcem sam poželjela sretnu godišnjicu braka mojim dragim kumovima!
Lino torta je bezvremenski klasik koji odgovara svim prilikama, svim uzrastima i koja je jednostavno savršena kako izgledom tako i okusom. Posebna je, glatka i sočna tako da mora zadovoljiti baš sve ljubitelje slatkih delicija!
Nikako je nemojte propustiti, ova torta je pravi san!
Sastojci za biskvit:
6 jaja
4 žlice šećera
100 ml vode
100 ml ulja
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
prašak za pecivo.
Prvo izmiksajte bjelanjke, a ostale sastojke miksajte zajedno i ručno sjedinite s bjelanjcima. Biskvit stavite peći na 180*C oko 30 minuta i kada se ohladi prerežite ga na dva dijela.
Za kremu nam je potrebno:
3 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
1 1/2 l mlijeka
6 žlica šećera
200 g maslaca
200 g bijele linolade
200 g crne linolade
Skuhati kremu te joj dodati maslac kada se ohladi. Podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dodati bijelu, a u drugi dio crnu linoladu.
Redoslijed mazanja: biskvit - bijela krema - biskvit - crna krema.Ukrasiti možete kako god želite, prema raspoloženju!
Servus i uživajte u ovoj posebnoj poslastici:)



Oznake: torta, lino lada, topla preporuka


- 09:24 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se