Gurmanka

14.01.2016., četvrtak

MIJEŠANI KRUH S ORASIMA

Pozdrav svima!
Švrljajući po internetu naletjela sam i na recept za ovaj vrlo interesantan kruh. Pošto uživam u svim vrstama kruha i peciva, što nije zdravo, odlučila sam napraviti ovu zdravu varijantu kruha. Bijelog brašna ni mrvicu, a kruh jednako dobar! Kažu da mogu uživati u njemu bez imalo grižnje savjesti, da je apsolutno zdrav. Nasjeckani orasi mu daju jednu hrskavu notu, a i posebnog je izgleda baš zbog njih. Probajte ga i vi, ovo je zaista jedan divan rustikalan beskvasni kruh!
Sastojci za tijesto:
250 g raženog brašna
200 g integralnog brašna
50 g heljdinog brašna
100 g nasjeckanih oraha
500 ml vode
2 žlice soka od limuna
2 žličice soli
2 žličice sode
Prvo pomiješajte suhe sastojke, dodajte vodu i sok od limuna te orahe. Dobiti ćete ljepljivu smjesu koju ostavite malo mirovati, cca. 30 minuta. Pekla sam kruh u kalupu 30 x 11 cm koji sam prethodno obložila papirom za pečenje. Stavite tijesto u kalup, razrežite ga po sredini i stavite peći na 220*C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200*C i pecite još oko 30 minuta. Pečeni kruh odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi.
Probajte ga i vi!
Hvala Maji na ovom posebnom receptu!
Servus :)





Oznake: miješani kruh, orasi, beskvasni


- 19:19 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se