Gurmanka

07.01.2016., četvrtak

HRSKAVE PALAČINKE S JABUKOM

Pozdrav svima!
Kada sam vidjela ovaj recept odmah sam ga odlučila isprobati i podijeliti s vama. Naravno, jabuke su moje omiljeno voće i u kombinaciji s cimetom čine idealan spoj sastojaka.Ove palačinke su jedna zdrava i ukusna poslastica. Iznutra su mekane i pahuljaste, a omotač im je karameliziran i hrskav. Možete ih poslužiti u svim kombinacijama: prelivene medom ili čokoladom i servirane s voćem, šlagom... Kako god ih poslužili nećete pogriješiti!
Prvo pripremite posip za palačinke:
20 g smeđeg šećera
20 g oštrog brašna
20 g zobenih pahuljica
30 g omekšalog maslaca
žličica cimeta
Pomoću vilice promiješajte ove sastojke i ostavite sa strane.
Tijesto za palačinke:
250 g oštrog brašna
3 žlice šećera
1/2 žličice soli
1 prašak za pecivo
1 žlica cimeta
2 jaja
200 ml mlijeka
4 žlice ulja ili otopljenog maslaca
2 srednje jabuke - oguljene i narezane na kockice
Miksajte prvo jaja, maslac i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke. Kada ste dobili glatku smjesu ručno umiješajte narezane jabuke.
Na vruće ulje stavite veliku žlicu smjese, malo je formirajte i prekrite sastojcima posipa koji joj daju hrskavost. Kada postane zlatne boje okrenite je i ispecite drugu stranu. Od ove smjese će vam ispasti oko 12 palačinki.
Kada vas obuzme želja za palačinkama pokušajte napraviti ovu, malo drugačiju varijantu, možda se ugodno iznenadite!
Servus i uživajte :)




Oznake: palačinke, jabuka, desert


- 07:45 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se