Gurmanka

20.12.2015., nedjelja

RASPUCANI KEKSI

Pozdrav svima!
Vrući keksi iz vruće pećnice - slatki i tako cool! Ovi primamljivi keksići mogu isto tako postati i divan božićni poklon za vaše prijatelje. Ispecite ih, ukrasite i zavežite svečanom crvenom vrpcom te njima darujte sve one koje volite. Izvana hrskavi, a iznutra tako mekani i sočni, poklon koji bi svatko mogao poželjeti.
Sastojci potrebni za izradu keksa:
210 g glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
60 g maslaca
200 g čokolade
100 g šećera (može i smeđi)
2 vanil šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
Postupak:
Prvo rastopite maslac i čokoladu te ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte u posudi suhe sastojke:brašno, prašak i sol.
Miksajte jaja, vanil šećer, aromu vanilije i šećer te dodajte otopljenu čokoladu. Ručno je lagano umiješajte, a zatim postepeno dodajte brašno i dobro promiješajte smjesu. Stavite je u frižider 1 sat te možete početi raditi kuglice. Zahvatite smjesu velikom žlicom, napravite kuglicu, uvaljajte je u šećer u prahu i stavite na lim za pečenje. Pazite, radite veći razmak jer se kolačići rašire u pečenju. Meni je na veliku tepsiju ispalo 12 kolačića. Pecite ih na 180*C obavezno 10 minuta, pazite ne duže da ih ne isušite. Servirajte ih uz šalicu toplog mlijeka i mislit ćete da ste u raju!
Servus i uživajte u blagdanskom duhu i svijetu slastica!
Svakako probajte kobasice i kuhano vino na Glavnom zagrebačkom trgu, obavezno ih "guštajte" u pauzi od pečenja kolača :)








Oznake: raspucani, keksi, čokolada


- 09:48 - Komentari (7) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se