Gurmanka

26.12.2015., subota

BOŽIĆNA ROLADA


Pozdrav svima!
Danas je blagdan Sv. Stjepana i iskrena čestitka za svakog Štefa, Šteficu,Stjepana ili Štefaniju! Puno zdravlja i sreće im želim za njihov imendan!
Danas vam darujem jedan stari provjeren recept. Ponekad je pravo osvježenje kušati ovaj klasik, srneći hrbat. Jednostavan, običan, ali istovremeno i tako poseban. Novi gastro trendovi ga nisu uspjeli potisnuti i još uvijek s veseljem uživamo u njegovom sočnom i osvježavajućem okusu!
Sastojci potrebni za biskvit:
125 g maslaca
150 g mljevenih badema
50 g prezla
4 žlice šećera
100 g čokolade
60 g šećera u prahu
6 jaja
Omekšali maslac izraditi sa šećerom u prahu. Dodati otopljenu čokoladu i jedan po jedan žumanjak. Bjelanjke posebno miksati s nekoliko žlica šećera u prahu te dodati smjesi. Nakon miksanja ručno umiješati bademe i prezle. Kalup dobro podmazati margarinom i posuti prezlama te izliti gotovu smjesu.Pecite na 180*C oko 45 minuta, malo ohladiti i još dok je toplo izvaditi kolač iz kalupa.
Ohlađeni kolač prerežite uzdužno na pola i premažite marmeladom od marelica,te prelite čokoladnom glazurom i ukrasite bademima.
Glazura:
200 g čokolade
2 žlice ulja
Servus i uživajte:)








Oznake: srneći hrbat, kolač, rolada


- 09:52 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se