Gurmanka

05.12.2015., subota

KAKAO MAKARONI


Dobro vam jutro, mili moji!
Francuski makaroni su neodoljivi, šareni, sitni kolačići koji nas uvijek uspiju razveseliti. Svoj šik izgled duguju raznim bojama, a hrskavi okus božanstvenim bademima. Danas ću podijeliti s vama varijantu makarona s kakaom.
Neću vas zavaravati, od svih kolača koje sam ikada pekla, samo za ove ne mogu garantirati da će uspjeti. Kada ih napravite samo stisnite fige i gurnite ih u pećnicu!
Potrebno:
40 ml vode
150 g šećera
110 g bjelanjaka
150 g mljevenih badema
150 g šećera u prahu
1 žlica kakaa
Stavite miksati pola bjelanjaka(pazite, ne prečvrsto), a pola bjelanjaka pomiješajte s bademima i šećerom u prahu.Posebno skuhati u 40 ml vode onih 150 g šećera i polako ulijevati u bjelanjke dok ih miksate. Na kraju ručno umiješajte bjelanjke i kakao u bademe te špricom istisnite kružiće na papir za pečenje. Ostavite da stoje 2 sata na sobnoj temperaturi i pecite ih na 170*C oko 10-15 minuta!
Servus :)


Oznake: makaroni, desert, slatko


- 09:05 - Komentari (3) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se