Gurmanka

23.10.2015., petak

FOCCACIA - TANKA POGAČA


Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept.
Ispekla sam foccaciu ( da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste.
Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem.
Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina.
Može li bolje od tog!
Sastojci za pogaču:
500 g oštrog brašna
2 žličice soli
1 svježa germa
80 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
- zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup
- premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju
- po želji utisnuti masline ili cherry rajčice
Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem.
Servus :)

Oznake: pogača, foccacia, Slano, posno


- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  listopad, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se