Udruga Mlada pera


Postanite član Kluba podupiratelja mladih literata. Svaka donacija je dobrodošla. Time se i Vi pridružujete našim naporima za unapređenje literarnog izražavanja i obrazovanja djece. Svima HVALA!







Spomenuli su knjigu:



Dnevnik.hr - Naš bloger izdaje knjigu

E-medjimurje - U "Mamici" promocija knjige "Konobari, kurve i političari"



Tko o kome, ja po svome

24.08.2015., ponedjeljak

Opravdano ubojstvo


Počeo sam osjećati nenaklonost prema religiji još kao klinac, nekako nagonski, čim sam osjetio da religija dijeli ljude.
Kad bi u razgovoru rekli “on je židov”, ograđujući se odmah da time ne misle ništa loše, još klinac sam se pitao zašto su onda imali potrebu to napomenuti. Ili govore o nečijem urodu u polju i iz vedra neba “on je pravoslavac”. Hm, kako sad pak to utječe na urod?
Pa su razgovori bili tako intelektualni, opaske tako bistre, da sam jednom u vrtiću zaključio da svi na selu koji imaju krave, a nemaju svinje, to su muslimani.
Pa onda u školi učiš o ratovima u ime vjere, ubijanjima zbog vjere, i čudiš se kako su nekad grozni bili ljudi.
Odrastao si u siromašnoj obitelji, u siromaškom kvartu, često niste imali što jesti, ali se novac davao u crkvu, a tamo su uvijek bili nekakvi debeli svećenici, imali su i auto, čak i televizor, i to u boji.

Pa onda odrasteš, misliš ti si odrastao pa je i svijet odrastao, ali brzo shvatiš da se varaš.
Svaka religija govori da je miroljubiva, pričaju o nekakvoj ravnopravnosti, jednakosti, uzajamnom poštovanju, riječnik kao da su izašli iz kakvog partijskog kružoka, ali istovremeno pljuju i omalovažavaju druge religije, sami sebe izdižu iznad drugih, gledaju prezrivo one druge.

I jednog dana te zaslijepi spoznaja, nema to veze s vjerom, sve se vrti oko love. Ako ne čiste love, a onda oko ruda, nafte, vode, zraka, sve je to lova!
I svi ti ratovi su vođeni zbog love, religija ja samo izgovor.

I u puno tih današnjih ratova svoje prste imaju Amerikanci. Zbog svojih interesa oni su stvorili Al-Kaidu, ISIL, ISIS i još mnoge druge, neki se tek moraju pojaviti na sceni.
Jer su Amerikanci, uz blagoslov nekih razvijenih europskih zemalja zbog svojih interesa stvorli naoružane grupe ljude, i kasnije ih ostavili kad ih više nisu trebali.
No ovi nisu otišli kućama, nego su nastavili sa svojim ratovima, i u ime nekog Boga ili Alaha nastavili ubijati, sve žešće i sve okrutnije.

I tako danas imamo masu izbjeglica, koje neki uspoređuju s izbjeglicama u Domovinskom ratu.
No ja tu vidim jednu veliku razliku.
One izbjeglice su bile i sa dosta starijeg življa, da ubacim malo i crnog humora, skoro po zip sistemu, podjedanko oba spola, ili većinom žene. Ove su izbjeglice većinom muškog roda, i to prilično mladih i mlađih.
Slijedeća logična stvar, teroristi sigurno sa tim izbjeglicama šalju i svoje ljude da se čim više rašire po Europi.
Logično je i da će prije ili kasnije kolona izbjeglica skrenuti i u Hrvatsku.
Pa je i logična stvar postaviti pitanje da li se naša Vlada pripremila za dolazak izbjeglica, jer reagirati moramo uvijek humano i ljudski, bez obzira na vjeru i religiju.
Sigurno je i da je velik očaj natjerao te ljude na toliki put, neke i sa malom djecom.

A sve zemlje koje su prihvatile izbjeglice, račune za sve troškove neka ispostave SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji…
One su temelj svih ovih događanja!

Oznake: interes, Izbjeglice, politika, religija, vjera


- 10:10 - Ajd sad ti po svome (5) - Isprintaj - #


10.09.2013., utorak

Asocijacije na temu




Čitam Rudarkin blog, post Gola istina, i popizdim na političare. E sad kakve veze imaju političari i glavni lik u tom postu? Velike!

Veli se da je prostitucija najstariji zanat na svijetu. I nikad se neće istrijebiti. Pa nek je onda političari ozakone. Svi bi imali korist od toga: država bi dobivala porez, smanjio bi se rizik spolnih bolesti stalnim pregledima, suzbila bi se trgovina ljudima jer bi sve prostitutke bile registrirane itd.

Isto tako, znanstveno je dokazano da marihuana ima ljekovita svojstva, i to za širok spektar bolesti, čak i za one inače neizlječive, npr. rak. Pa zašto onda ti političari ne ozakone konzumaciju marihuane, recimo da sad svemoćni liječnici opće medicine mogu prepisati marihuanu na recept, pa makar pacijent morao sam platiti lijek!

Također, vodi se rasprava o tome da li napasti Siriju ili ne zbog upotrebe bojnih otrova. Ako mene pitate, i ja bih upotrijebio bojni otrov, samo što bi ga ja upotrijebio na te političare koji pojma nemaju o stvarnom životu, bahati su do daske i misle da su bogom dani da muljaju narod, upotrijebio bi ga na sve one svećenike pedofile, ili pohlepne za zemaljskom raskoši i blagodatima najnovijih automobila koje plaćaju župljani. Upotrijebio bih ga na sve one poslodavce koji ne daju plaće radnicima, ali uredno odlaze na skijanja i ljetovanja u rajske zemlje.

Mislim da narodu uopće ne trebaju političari, to je izmišljeno zanimanje da pojedinci mogu masno živjeti na tuđi račun, i stvarati pomutnju među narodima da ispada da su oni potrebni. Zapravo su političari i svećenici najunosnija zanimanja, a ako malo bolje razmislite, i svećenici su zapravo političari.

A sad, ako se pitate kako me onaj post u uvodu ili ne(š)t(ko)o iz tog posta asocirao na prostituciju, pa moj mozak ima svoje putevenaughty

Oznake: politika, prostitucija, marihuana, svećenici, bojni otrov


- 07:26 - Ajd sad ti po svome (6) - Isprintaj - #


29.08.2013., četvrtak

Kad mi pukne živac...




Ima stvari na ovom svijetu koje me jednostavno puknu u živac čim ih vidim na televiziji ili pročitam u nekim novinama.
Recimo:

- smeta mi kad neke udruge koje postoje zbog sebe samih govore u ime "svih" roditelja. Pa čekaj, ja sam roditelj, niti sam čuo za tvoju udrugu, niti sam se učlanio, a još manje ti dozvoljavam da u moje ime govoriš da ne podupirem Zdravstveni odgoj, e pa lažeš, ja ga baš podupirem od A do Ž

- smeta mi kad se popovi miješaju u politiku, ja dođem na nedjeljnu misu, a on meni drži predizborni skup i govori za koga moram glasati

- smeta mi što nemamo nijednog sposobnog političara, svi kao mala djeca tužakaju jedan drugog: "on je rekao prvi", a baš nijedan ne zna dati konstruktivan prijedlog ( no nedaj Bože da ga netko i da, bio bi odbijen ne zato jer je dobar prijedlog, nego zato jer je iz protivničke stranke)

- smeta me što je Dnevnik većim dijelom postao kao žuta štampa, sa reporterima koji ne znaju književno govoriti i uz puno "hmkanja"

- smeta mi što se oni zaposlenici na šalterima u državnim službama ponašaju prema tebi tako svisoka, snishodljivo, ponekad čak ponižavajuće, a ima ih previše ko korova, i to na radničkoj grbači

- smeta me što Romi imaju tolika prava, a baš nikakve obaveze i odgovornosti

- smeta me i taj osjećaj bespomoćnosti...

Oznake: živci, psiha, politika, romi, Crkva, Drava, dnevnik, novine, udruge


- 09:42 - Ajd sad ti po svome (1) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Studeni 2015 (19)
Listopad 2015 (19)
Rujan 2015 (12)
Kolovoz 2015 (8)
Srpanj 2015 (11)
Lipanj 2015 (12)
Svibanj 2015 (11)
Travanj 2015 (10)
Ožujak 2015 (14)
Veljača 2015 (12)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (13)
Studeni 2014 (9)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (12)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (1)
Kolumne by Gorkić Taradi