Udruga Mlada pera


Postanite član Kluba podupiratelja mladih literata. Svaka donacija je dobrodošla. Time se i Vi pridružujete našim naporima za unapređenje literarnog izražavanja i obrazovanja djece. Svima HVALA!







Spomenuli su knjigu:



Dnevnik.hr - Naš bloger izdaje knjigu

E-medjimurje - U "Mamici" promocija knjige "Konobari, kurve i političari"



Tko o kome, ja po svome

29.10.2013., utorak

Nov početak u 50-oj!


Na internetu ima zapravo bezbroj mogućnosti online zarade, ovisi želite li investirati ili ne, riskirati ili ne, imate li mnogo prijatelja na netu koji će Vam se pridružiti u nekom poslu, koliko imate vremena da budete za računalom. Naravno, ima i dosta prijevara i laži, i zato treba biti oprezan i uvijek malo "proguglati" o programu ili vlasniku programa koji Vas zanima.

Jednu stvar koju bi trebali svakako imati, je vlastita web stranica, a njome ćete u prvom redu zarađivati prikazivanjem oglasa i reklama. Jedan od najboljih koji plaćaju za reklamiranje oglasa je Google Adsense, pa je dobro da možda otvorite i neki tematski blog, koji će privući dosta posjetitelja, a na njemu stavite Adsense oglase.

Ukoliko imate dara za reklamiranje, promociju, ili kako bi stručno rekli marketing, onda je za Vas kao stvoren affiliate marketing. Potrebno je da pronađete proizvod, uslugu ili tvrtku koju ste spremni reklamirati, i za prodano dobivate proviziju. Budući da je izbor proizvoda kojeg na taj način možete promovirati praktično neograničen, na Vama je samo da pronađete što to želite nuditi drugima, odnosno procijenite gdje je najizglednija i najveća zarada.

Postoje tisuće stranica koje će vam platit za čitanje e-mailova, razna istraživanja ili čak surfanje webom. Prednost ovog načina zarađivanja je što ne morate imati vlastitu stranicu, pa čak niti neke posebne kvalifikacije. Mana je što su mnoge te get-paid-to stranice najobičnija prijevara. Zato ponavljam, pogotovo kod takve vrste online zarađivanja "proguglajte" na kakvom je glasu taj program!

A ukoliko se razumijete u web dizajn i programiranje, onda niste početnik:)

Jedan sve popularniji oblik zarađivanja na netu je tzv. freelancer - samozaposleni radnik. Osoba koja nije dugoročno vezana za jednog poslodavca i istovremeno može raditi za više njih. Ovisno o svojim interesima i znanjima freelancer uzima projekte za određenu tvrtku te se obvezuje isporučiti ih u roku. Čim je njegov posao završen on dobiva plaću za obavljen rad i prelazi na novi projekt. Neki od poslova u kojima je freelancing najčešći: prevođenje, novinarstvo, lektura, programiranje, web dizajn, grafički dizajn, video produkcija, glazba, multimedija, konzalting, uređivanje fotografija, planiranje događaja, priprema projekata, uređivanje tekstova, pisanje reklama i slogana i sl.

Dok je u svijetu freelancing "star kao Grčka", u Hrvatskoj tek uzima maha, a najpoznatije stranice u Hrvatskoj gdje se nalaze takvi poslovi su Freelance.hr, Rentaj.me i Sajt.hr.

I sad, broj nezaposlenih u Hrvatskoj je sve veći i veći, prije ćete dobiti Eurojackpot nego posao, pa HZZ nudi i poticaj za samozapošljavanje.

I sad tu spajamo teme: online zarađivanje i samozapošljavanje!

U osnovnoj i srednjoj školi sam pisao za školski časopis, za lokalni tjednik, omladinski časopis, sudjelovao na literarnim takmičenjima (uz pokoju nagradu), slijedi objavljivanje jedne priče u knjizi o volonterima, cijelu osnovnu i srednju školu radio sam u školskoj knjižnici. Započeo sam i s ovim blogom, objavljujem tempom koji mi diktira nadahnuće ili se javi potreba da kometiram nešto. I upoznajem sa sa freelancingom!

Na tržištu su potrebni freelanceri od kojih se traže vještine u pisanju, prepisivanju, sastavljanju, objavljivanju itd.
Pa zašto se ne bih okušao u tome i ponudio usluge pisanja članaka, blogova, tekstova na zadanu temu, obradu tekstova, prijepis, unos podataka, anketiranja, online marketinga (socijalne mreže, forumi...)

Kompetencije: elokventnost; napredno poznavanje hrvatskog pravopisa i normativa u hrvatskom standardnom jeziku i pismenoj korespondenciji, znanje o oglašavanju na internetu putem bannera i drugih elemenata, obrađivanje podataka, brzi i točan unos podataka, anketiranja, pisanje bloga.
Aktivno i svakodnevno korištenje MS Office paketa, administracija, administracija sadržaja web stranica, pisanje kreativnih i stručnih članka i tekstova za web stranice i novine, izrada dopisa i prezentacija. Aktivno poznavanje njemačkog jezika u govoru i pismu.

Socijalne vještine: zbog vrste posla do izražaja je dolazila komunikativnost, snalažljivost, smiren, uravnotežen, opušten, u međuljudskim odnosima, uobičajeno topao i otvoren, volim pomagati drugima i surađivati, volonter

Organizacijske vještine: dio radnog staža sam proveo i kao manager u ugostiteljskom dijelu pojedinih firmi ili kao voditelj poslovanja, pa imam i voditeljskog i organizacijskog iskustva, u radu točan i pouzdan, naglašena želja za postignućem, sposoban sam sebe motivirati i ako situacija zahtijeva dobro razmisliti prije izvršenja

Tehničke vještine: sklon prihvaćanju novih i neobičnih ideja i vrijednosti, ponekad volim iskušavati različite aktivnosti

Kompjutorske vještine: poznavanje rada na računalu - napredno, izradio nekoliko web stranica

I iako govorim da je to tek ideja, već sam poduzeo vrlo konkretne korake: napravio web stranicu da se reklamiram, prijavio na razne freelancing stranice (i domaće i strane), štoviše, dao i neke ponude.

A vas pitam, što mislite o freelancingu?






Oznake: freelancing, copywriter, proofreader for croatian


- 07:23 - Ajd sad ti po svome (17) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2018  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Veljača 2018 (1)
Siječanj 2018 (1)
Rujan 2017 (2)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (2)
Kolovoz 2016 (1)
Studeni 2015 (19)
Listopad 2015 (19)
Rujan 2015 (12)
Kolovoz 2015 (8)
Srpanj 2015 (11)
Lipanj 2015 (12)
Svibanj 2015 (11)
Travanj 2015 (10)
Ožujak 2015 (14)
Veljača 2015 (12)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (13)
Studeni 2014 (9)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (12)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (5)
Lipanj 2014 (2)
Studeni 2013 (10)
Listopad 2013 (7)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (1)
Kolumne by Gorkić Taradi