29.10.2008., srijeda

Novosti / pozivi

2008, almanach FL-bildende Künstler Grad i opcina Cazma namjeravaju ubuduce tradicionalno organizirati slavlje Martinja bas u mojem rodnom selu Martinac i tamosnjoj Kapeli Sv. Martin, jedinoj u opcini koja je nazvana po istoj Svetosti!

11. studenog odrzat ce se Sv. Misa u Kapeli a nakon iste citat cu svoje stihove iz nove publikacije kojoj je pokrovitelj i izdavac Centar za kultur Cazme a pod strucnim vodstvom gospodje Jadranke Kruljec-Sever, ravnateljice centra. Publikacija nosi naslov "Improvizacije Vlade Franjevica / Interpretacije Rajke Poljak" a sto ce reci da su u istoj knjizici pored mojih stihova i slika objavljeni i tekstovi autorice Rajke Poljak i suradnice na Enciklopediji HRVATI U SVIJETU. U njezinim analitickim tekstovima gospodja Poljak ide u srz poetskog izrazaja i znacenja pisanih simbola te stvara sama u biti na odredjeni nacin novi poetski zapis baziran i inspiriran na mojim pisanim improvizacijama, stihovima!
Zahvaljujem se svim vec gore spomenutim osobama i ustanovama koje su radile i rade ovdje na promidzbi mojeg imena, prezimena i djela. Pored toga zahvaljujem se i gospodinu Ivanu Lukoveckom, DTSL tiskarski obrt, Vocarska 11 u Cazmi na sponzorstvu te ga od srca preporucam kao vrlo profesionalnog djelatnika u svojoj struci. Za upit o njegovim tiskarskim uslugama izvolite mu se javiti elektronskom postom na dtsl@bj.t-com.hr

Vec 14. studenog, s pocetkom u 19.00 sati imam slijedeci nastup u Gradskoj knjiznici Cazme a u sklopu koncerta sansonijera Damira Pose.

U subotu 15.11.2008. s pocetkom u 12.00 sati na standu HMI-a br. 5, na zagrebackom INTERLIBER-u, u paviljonu br. 6, sa zahvalnoscu cu kao prvonagradjeni za poeziju literarnog natjecanja S.S. Kranjcevic primiti nagradu, skulpturu naseg poznatog kipara Josipa Diminica! Pored toga, citat cu u drustvu spisateljice Dragice Rajcic koja je dobila na istom takmicenju prvu nagradu za prozu!

***

Iz tiska je nema dugo izisao Almanah likovne umjetnosti Liechtensteina 2008. a koji je nedavno bio prezentiran i na standu Knezevine Liechtenstein na velikom i poznatom sajmu knjiga u Frankfurtu. Jedan sam od 44 umjetnika zastupljenih u tom Almanahu. Almanah je publiciran u izdavackoj kuci "van Eck" a kao izdavac potpisuje se Udruga likovnih profesionalnih umjetnika Liechtensteina. U svemu me ipak najvise veseli da je medju imenima fotografa liechtensteinskih zvijezda fotografiranja uvrstena i 13-godisnja mi kcerka Taina kojoj se i ovim putem jako zahvaljujem.

- 20:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (4)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

VLADO FRANJEVIC

likovni radnik, kreativni mislilac, pjesmuljaka i literarnih radova klepac, kulturno-umjetnicki posrednik, budni promatrac, komunikator na internacionalnom i globalnom planu pise o svemu i svacemu a u prvom redu o kulturno-umjetnickim dogadjajima koji ili imaju veze sa njegovim osobnim aktivnostima ili pobudjuju toliko njegovu paznju da je misljenja da je to isto vrlo vazno podijeliti sa cjenjenim citalastvom

Vlado Franjevic je umjetnicka licnost vrijedna paznje koja ne samo da raspolaze sa velikim umjetnickim potencijalom, nego je i posebno sposoban kao kulturni posrednik.

Al' Leu, Svicarska

Vlado Franjevic rodjen 1963. u Martincu kraj Cazme koji djeluje od 1993. u Knezevini Lihtenstajn ubraja se u najmarkantnije likovne stvaratelje u zemlji.

Dr. Thomas E. Wanger, Austrija/Liechtenstein

Vlado je jako dobar umjetnik i slikar i ima urodjenu tu hrvatsku kreativnost koju je i Nikola Tesla donio svijetu! Vlado je takodjer prijatelj koji zivi, radi i slika u jednoj od najmanjih zemalja, Knezevini Liechtenstein. Osobno mogu Vladu preporuciti kao izvanrednog umjetnika s velikim potencijalom kojeg isti moze razviti u toku svoje karijere! Vlado je moj prijatelj koji treba jos nekoliko jakih pokrovitelja koji ce mu pomoci organizirati izlozbe i razviti njegov vlastiti nevjerojatan tijek! I na kraju, on je kulturni Veleposlanik Knezevine Liechtenstein!

Lukas Wyrsch, Svicarska

Umjetnost se nalazi svuda oko nas, priroda je cista umjetnost, ali ona treba djecje oko i najcisce srce pa drugima to znati pokazati. U ocima Vlade Franjevic pronalazim djecje veselje koje je zarazno. Zelim da svi mi ljudi rastemo kao Vlado, vidimo veselje u zivotu oko nas i isto svud okolo sirimo.

Sudhir Sharma, Indija