< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

rad vzo dubravica.Vi ste posjetitelj broj:Linkovi

SVAKAKO POSJETITI

VATROGASNI PORTAL

HVZ

VATROGASNI BLOGOVI

RANGER

USAMLJENI VUKOVIDVD DEANOVEC

DVD LAKTEC

DVD SAMOBOR

DVD OŠTARIJE

DVD DESNO TREBARJEVO

DVD STARO ČIČE

DVD VIRJE

DVD ŠĆEPANJE

DVD BREGANA

DVD MRACLIN

DVD BIJELA GORICA

DVD OTOK


DVD BOBOVEC

VZG IVANIĆ-GRAD

VATRENI DEČKI

VATRENE KACIGE

ISKRENI

UMORNO OKO

TOMEK

PETRA

MALA DRO

MILJENKOV BLOG

UREDNIK BLOGA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tomislav Horvat

SUSRET VATROGASNIH BLOGERA I WEBMASTERA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Vatrogasni blogeri i webmasteri zagrebačke županije ponovo krenuli u akciju susreta. Susret vatrogasnih blogera i webmastera zagrebačke županije održat će se 07.studenog 2009.godine.

Domaćin je DVD Kuče. Svi zainteresirani mogu se javiti Rangeru ili Tomislavu Cerinskom kako bi okvirno znali broj sudionika. na susretu nema posebnih tema nego je prvenstveno druženje, te dogovor oko daljnih druženja. Nadam se da je u vam još uvijek ostalo malo adrealina sa početka naših susreta te da ste spremni se i dalje družiti onako kako to mi vatrogasci znamo.
KONTAKTI:


ADRESA:
Pavla Štoosa 3, 10293 Dubravica

E-MAIL:
vzodubravica@net.hr

BROJ TELEFONA:
01/ 3390694
098/ 983 2505


VZO DUBRAVICA DANAS VODE:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Predsjednik VZO-a
Dragutin Štritof


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Dopredsjednik VZO-a
Ivica Stiperski


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Zapovjednik
Dragutin Vidmar


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Dozapovjednik
Mario Čuk


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tajnik
Tomislav Horvat

utorak, 31.03.2009.

Dragurin Štritof počasni Predsjednik VZO Dubravica


- osam intervencija i jedna lažna dojava u 2008. godini

U subotu 28.03.2009. godine održana je u organizaciji DVD-a Dubravica 13 po redu izborno, izvještajna godišnja Skupština VZO Dubravica.
Skupštinu su bili nazočni načelnik Općine Dubravica gosp. Franjo Štos, predsjednik Općinskog vijeća gosp. Stjepan Nemčić, predsjednik VZŽ Zagrebačke gosp. Stjepan Ptićek, predstavnici VZO Brdovec, Marija Gorica, Kraljevec na Sutli, VZG Zaprešić, Gasilska Zveza Brežice, DVD Marija Magdalena i Bistra, Udruga žena Bobovljanke, HDZ Dubravica, P.O.Rozga, Udruga umirovljenika, Streljačko društvo, gosp. Drago Horvat u ime Generali osiguranja i drugi dragi nam gosti.
Sve prisutne goste pozdravio je dugogodišnji predsjednik VZO Dubravica gosp. Dragutin Štritof koji je ujedno i vodio Skupštinu uz radno predsjedništvo kojeg su još činili Damir Nemčić i Ivica Stiperski.

Izvješće o radu VZO Dubravica za 2008. godinu podnio je zapovjednik zajednice gosp. Dragutin Vidmar koji je naglasio da VZ ulaže svu snagu u rad sa vatrogasnom mladeži i vatrogasnu preventivu, te se brine o školovanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova. Tako je prošle godine održan tečaj za strojara a nastavi je bilo prisutno trinaest polaznika iz naše VZ te četrnaest polaznika iz VZO Kraljevec na Sutli.
Istaknu je da na području Općine Dubravica u protekloj godini bilo osam intervencija i jedna lažna dojava.
Posebno je bilo spomenuto da je po četvrti put organizirana liga vatrogasne mladeži i na zadovoljstvo svih nas 2008 godine su prisustvovala sva vatrogasna društva sa našeg područja sa ekipama djece od 6 -12 godina. Bilo je tu još dosta odrađenih sati naših vatrogasaca (pregled hidranata, proslava Sv. Florjana, održavanje natjecanja, proslave osamdeset godišnjeg rada, pokazne vježbe ….) , a sve to kako bi ova VZ što bolje funkcionirala.

Pošto je ove godine izborna godina članovi skupštine svoje povjerenje dali su novom rukovodstvu tako je za predsjednika VZO Dubarvica izabran gosp. Ivica Stiperski, zapovjednik je gosp. Dragutin Vidmar, a gosp. Dragutinu Štritof koji je na čelu VZ bio od njezinog osnutka punih 13 godina dodijeljeno je znamenje počasnog predsjednika.

Plan rada za ovu godinu je opširan ali uz pomoć svih članova vjerujemo neće ga biti teško provesti a pogotovo kad smo čuli u pozdravnoj riječi gostiju predsjednika VZŽ Zagrebačke koji je obećao financijsku pomoć za nabavu vatrogasnog kombi vozila i druge vatrogasne opreme, a isto tako načelnik Općine Dubravica potvrdio je da su osigurana sredstva za vatrogasce VZO Dubravica. Bilo je ugodno čuti riječi gosp. Drage Horvata koji je obeća da će generali osiguranje sponzorirati policu osiguranja za neko od vatrogasnih vozila ili osiguranje vatrogasne mladeži i vatrogasaca.

Domaćini su nam pripremili ukusno jelo i piće kojeg su poslužile vrijedne članice DVD-a Dubravica i druženje smo nastavili do ranih jutarnjih sati.

Pozdrav svim posjetiteljima bloga od Tomeka.....| komentari (10) | print | # |

srijeda, 25.03.2009.

Održana godišnja skupština DVD-a Prosinec

U subotu 21.03.2009. godine održana je 29. Po redu izborno, izvještajna skupština DVD-a Prosinec.
Uz mnogobrojna vatrogasna društva koja su bila nazočna na skupštini su bile prisutne i ostale udruge s područja općine Dubravica s kojima DVD Prosinec surađuje, a posebno treba istaknuti da je u radu skupštine sudjelovao načelnik općine Dubravica gosp. Franjo Štos, predsjednik VZO Dragotin Štritof, zapovjednik Dragutin Vidmar, tajnik Tomislav Horvat, dozapovjednik Mario Čuk.

Iz izviješća kojeg je podnio zapovjednik društva moglo se čuti kako su radili vatrogasci Prosinca u protekloj godini, a posebno je bilo naglašen rad sa mladima, preventiva, uređenje vatrogasnog doma, a bilo je i riječi o tome kako je DVD organizirao turnir u nogometu i vatrogasno natjecanje te je sudjelovao u organizaciji turnira sela koji se organizira svake godine u Dubravici. Za ovo društvo uz pomoć VZO Dubravica je nabavljen jedan dio vatrogasne opreme naglasio je zapovjednik, a u planu je za ovu godinu rad s mladim članovima, nabava zaštitnih vatrogasnih odijela, te sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima kod susjednih vatrogasnih društava.

Kako je ovo bila izborna skupština za predsjednika vatrogasnog društva Prosinec je izabran Drago Prelec, zapovjednik će biti Josip Stiperski, tajnik Oliver Prosinečki, a blagajnik Franjo Prosinečki.

Ujedno su podijeljene spomenice za dugogodišnji rad u vatrogasnoj organizaciji pa je tako za deset godina uspješnog rada spomenicu dobio Marijo Ivanuš, za dvadeset godina Zvonko Gregorina, a tečaj za osposobljavanje za vatrogasca prve klase uspješno su položili Željko Prosinečki i Martin Matalin, dok su dočasnici prve klase od ove godine Franjo Prosinečki i Mladen Ivanuš.

Nakon službenog dijela skupštine domaćini su nas počastili sa dobrim jelom i pićem a do jutarnjih sati zabavljali su nas Pajdaši zagorja.| komentari (1) | print | # |

ponedjeljak, 23.03.2009.

Hvala velikim ljudima iz male Dubravice!

Vatrogasni zapovjednik VZO Dubravica po dojavi o požaru dimnjaka u Dubravici kod obitelji Kosec, Mikelec u srijedu 18.03.2009 u 19,50 sati uzbunjuje putem sms poruke članove interventne jedinice DVD-a Dubravica koji su u samo nekoliko minuta uspješno odradili svoj posao i spriječili širenje požara na ostali dio kuće.
U znak zahvale obitelj Kosec, Mikelec poslali su mail VZO Dubravica kojega u cijelosti prenosimo.

Hvala velikim ljudima iz male Dubravice!

Uvijek kada vidimo vatrogasce u svečanim uniformama na nekim skupštinama ili nekim vatrogasnim takmičenjima ne pomišljamo odmah na onu njihovu drugu stranu koju oni izvršavaju kad su u akciji gašenja vatre ili spašavanja nečije imovine.

Svatko od nas nada se da mu neće nikada trebati intervencija vatrogasaca pa tako ni mi osobno nismo nikada imali priliku vidjeti ih na djelu do te večeri 18.03.2009. u 19.50 sati. Od poziva pa do njihova dolaska nije prošlo ni 10 minuta.

Pod punom spremom, brzi, organizirani, spretni, hrabri, prisebni, smireni i nadasve puni lijepih riječi utjehe i nade u dobar ishod gašenja, u najgorim trenucima straha i neizvjesnosti, znalački su obavili svoj zadatak.

Ovim putem od srca zahvaljujemo vatrogascima iz DVD-a Dubravica: Levak Ivici (Braci), Stiperski Ivici, Stiperski Mati, Stiperski Tomislavu, Baršić Franji, Horvat Miroslavu, Nečemer Ivanu i Drčić Davoru što su spasili naš dom, a čitavom DVD-u Dubravica veliko hvala što postoji.

Ponosni smo što naša mala Dubravica ima toliko puno velikih ljudi.
Obitelj Kosec i Pepica Mikelec| komentari (3) | print | # |

utorak, 17.03.2009.

Predsjednik DVD-a Bobovec Damir Nemčić, Zapovjednik Drago Ivanuš

62. po redu izborno izvještajna Skupština DVD-a Bobovec održana je 14.ožujka 2009. godine u toplim prostorijama Vatrogasnog doma. Pozdravnom riječi sve prisutne vatrogasce i druge goste pozdravio je predsjednik DVD-a gospodin Damir Nemčić koji je i vodio Skupštinu.
Ovaj veliki dan za vatrogasce Bobovca svojim dolaskom uveličali su i načelnik Općine Dubravica gospodin Franjo Štos, predsjednik VZO Dubravica gospodin Dragutin Štritof, zapovjednik VZO Dubravica gospodin Dragutin Vidmar, predstavnik VZZŽ gospodin Josip Gerjević, predstavnici bratskih društva DVD-a Vrapće Jug i PGD Mihalovec te brojni predstavnici udruga tog kraja i naravno brojni prijatelji vatrogasci.
Kako ne bi duljili sa službenim dijelom Skupštine svoja izvješća o radu u protekloj godini podnijeli su zapovjednik društva gospodin Drago Ivanuš te tajnik Kruno Stiperski. Iz izvješća saznajemo da društvo ima tri ekipe koje su u protekloj godini sudjelovale na brojnim natjecanjima i postigle dobre rezultate,a svi znamo da su se i dobro zabavili. U izvješću je naglašeno da je DVD Bobovec u protekloj godini imalo čak četiri intervencije, obavljena je preventiva hidrantske mreže, u OŠ Dubravica prezentiran je posao vatrogasaca mladim naraštajima, te je za potrebe treniranja ekipa izrađena maketa vatrogasnog agregata.
Društvo ulaže i u obrazovanje i usavršavanje članova pa su tako tečaj za strojara uspješno završila dva člana Boris Horvat i Krešo Stiperski te je 12 članova usavršeno za rad sa aparatima za zaštitu dišnih organa. Iz izvješća Upravnog Odbora koje je podnio tajnik saznajemo da je društvo aktivno ne samo na području vatrogasne preventive već i u mjestu pa je tako u mjesecu zaštite od požara obilježilo dan Sv. Florjana, organiziran je turnir u belotu i to čak dva puta, organiziran je tradicionalni maskenbal koji se održava već posljednjih 47 godina te su sa mještanima proslavili dan Sv. Antuna,zaštitnika sela, a za svoju su dušu vatrogasci hodočastili na Mariju Bistricu. Održan je i Kup Bobovca na koji su se odazvale čak 22 ekipe.

Kako je ovo i izborna Skupština društva dosadašnjem su rukovodstvu date razrješnice i izabrano je novo voditeljstvo pa je tako upravni i nadzorni odbor mijenjan dok je predsjednik i dalje ostao Damir Nemčić, zapovjednik Drago Ivanuš, a tajnik Kruno Stiperski.

Nagrade za svoj dugogodišnji rad u društvu dobili su; Tomo Tutić i to spomenicu za 30 godina u vatrogastvu, dok je brončanu medalju dobio član Stjepan Stanišak. Uvjerenja o položenom ispitu za zvanje dočasnik I. klase primili su Damir Nemčić, Boris Horvat, Drago Ivanuš, Krešimir Stiperski, Kruno Stiperski, Ivan Postružin, Zlatko Vlahović i Danijel Vlahović.

Prije samog kraja skupštine mladež je uzela stvar u svoje ruke i dodijelila zahvalnice onim članovima društva koji su bili uz njih i koji su se trudili oko njihova uspjeha te koji su svoje slobodno vrijeme nesebično uložili u rad s mladima. Članovima društva zahvalnice su uručene uz pjesmu koje su autori mladi vatrogasci i koja je mnoge nasmijala a neke i rastužila.
Skupština je završila nakon što su iscrpljene sve točke dnevnog reda i ugodno druženje potrajalo je do kasno u noćEvo i pjesme koju je sastavila mladež Bobovca


Naša pjesma

S Ribušom smo krenuli
Naše male snage pokrenuli.
Davno se to zbilo
I dosta teško je bilo.
Tolku mladež skupit nije lako
Ne može to učiniti svatko.
Naporno smo vježbali,
Sve od sebe dali,
Na mnoga su nas natjecanja
Druga društva zvali.
Dati sve od sebe teško nije bilo
Volju za rad nitko nije krio.
Medalje i pehare smo doma nosili,
Da bi se svi nama ponosili.
Više smo voditelja promijenili,
Jer nisu znali koga bi nam dodjelili.
Kruno i Danči žene su našli
Al mi smo se i bez njih nekako snašli.
Tada dolaze Čingi i Dragec
Prvi pajdaš, a drugi pak vragec.
Srk svoje živce na brentače troši,
A Boris nam s veseljem nove majce nosi.
Sve to predsjednik Damir nadgleda,
I pita se ko bu tu napravil reda.

Nismo htijeli ništa krivo reći,
Samo ste u našim oćima postali još veći
Možda ova pjesma izgleda mala
Ali vam govori od sveg srca
hvala.!!


Mladež DVD-a Bobovec| komentari (3) | print | # |

ponedjeljak, 09.03.2009.

Održana 81.godišnja Skupština DVD-a Dubravica

Bok ljudi!!!

U subotu 07.03.2008.održana je 81. redovna, izborno, izvještajna godišnja Skupština DVD-a Dubravica.
Prostorije vatrogasnog doma bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.
Skupštini su bili nazočni delegati vatrogasnih društava, bili su tu prijatelji ostalih udruga s kojima DVD surađuje od puhačkog orkestra, lovaca, kudova, sponzora…..
Ispred VZO Dubravica skupštini je bio prisutan predsjednik Dragutin Štritof, zapovjednik Dragutin Vidmar i tajnik Tomislav Horvat. U ime Općine Dubravica svojim dolaskom nas je počastio načelnik gosp. Franjo Štos.

Nakon pozdravne riječi predsjednika društva gosp. Ivice Stiperski te minutom šutnje odane počasti za sve preminule vatrogasce krenulo se u redovni rad Skupštine koju je vodilo radno predsjedništvo: Ivica Stiperski, Dragutin Vidmar, Ivica Levak ml.
Iz izvješća koje je pročitao tajnik društva Krunoslav Mikelec moglo se čuti koliko su vatrogasci Dubravice radili u protekloj godini. Naravno tu je uz sav rad bila spomenuta i proslava 80 godina DVD-a Dubravica, kao i to da se prisustvovalo proslavi dana Sv. Florijana i hodočastilo u nacionalno svetište u Mariju Bistricu.
O intervencijama, radu s mladima te odlaskom na vatrogasna natjecanja i svemu što se tiče zapovjedništva od inspekcijskog nadzora do opreme i tehnike također je bilo iscrpno objavljeno u ivješću tajnika.

U idućim točkama se pročitalo izvješće blagajnika koje je bilo zadovoljavajuće mada bi moglo biti barem malo više prihoda ali kaj je tu je, a potom se pročitao plan rada i financijski plan za 2009 koji je jako opširan ali kad je volje sve se da napraviti. Posebno treba istaknuti kako se krenulo u nabavu vatrogasnog kombi vozila za prijevoz vatrogasaca.
Članovi ovog društva dali su razriješnicu dosadašnjim tijelima upravljana, a potom su glasanjem svoje povjerenje ukazali Ivici Stiperski koji će i dalje biti predsjednik društva, a Dragutin Vidmar satri, novi zapovjednik.
Pošto se prošlu godinu podijelilo na proslavi dosta odlikovanja, priznanja i spomenica koje su članovi zaslužili, ove godine je dodjeljena spomenica za 40. godišnji uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji gosp. Ivici Levak, brončanu plamenica za hrabrost i požrtvovnost zaslužno je dobio gosp. Matija Stiperski a trojici članova vatrogasne mladeži koji su od prvog dana u ekipi i nisu izostali niti jednom poklonjeni su kipići vatrogasca u akciji gašenja požara.


U pozdravnoj riječi gostiju obratilo se mnogo delegata koji su poželjeli puno uspjeha s čim manje požara i čim više ovakvih lijepih druženja,a posebno je bilo lijepo čuti načelnika Općine Dubravica koji je obečao da će ove godine vatrogasci osim zakonskih 5% dobiti dodatna sredstav za nabavu kombi vozila.
Nakon službenog dijela krenuli smo na plesni podi te se zabavljali do ranih jutarnjih sati uz dobro jelo i piće koje su pripremili domaćini, a sve nas je zabavljala grupa Pajdaši zagorja.

Do idućeg susreta i tipkanja sve vas pozdravlja vaš Tomek……| komentari (6) | print | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se