Green Suzy

03.05.2016., utorak

Vrtlar i vrtlarica

Biti vrtlar je predivno zanimanje. Imaš svoj vrt pun raznoraznih biljaka,
od povrća do cvijeća, loze , voća.... I sve to samo na jednom mjestu!
Juratnja rosa okupa svaki dan tu prekrasnu prirodu, sunce zagrije
zemlju a onda jedna mala sjemeka koja je u toj toploj zemljici se budi,
raste i raste i raduje nas , sve do trenutka kada njen plod možemo ubrati i uživati u njemu!



Vrtlarstvo može biti korisno za nas u mnogo čemu. Boravak na svježem zraku, uzgoj vlastite hrane,
Bogatstva za naše tijelo i duh, no bit će dana kada ćemo imati velike bolove u mišićima, opekline od sunca, ugrizi raznih insekata, suha i ispucala koža...
Na svu sreću, eterična ulja ne samo da su odlična u očuvanju našega vrta, nego i našeg zdravlja!


1. Upaljeni mišići – melem za sve namjene ( napravite ga sami a ja ću vam dati recept :) )
2. Povremena nadraženost kože – eterično ulje Lavande morate imati doma! Također možete koristiti ulje Paprene metvice koje ima svojstvo „hlađenja“.
Možete napraviti oblog dodavanjem 3-5 kapi na ručnik umočen u hladnu vodu i dobro ga iscjedite i stavite na mjesta s opeklinama na 3 minute!
3. Za lakše disanje zbog prehlada na pamučnu ( vatenu kuglicu ) stavite kap ili dvije Breathe doterra mješavine ulja i lagano se inhalirajte ! Pomaže nevjerojatno brzo!
4. Kod alergijskih reakcija pomiješajte 3 kapi lavande, 3 kapi limuna i 3-5 kapi paprene metvice sa kokosovim uljem ! Protrljajte po dlanovima i udišite mješavinu nekoliko puta dnevno po nekoliko sekundi ili si utrljte na prsni koš inhalirajte se dok spavate, radite ili uživate u prirodi!


Koristeći eterična ulja u svome vrtu , naše biljke će biti zdrave i vesele, nagraditi će nas svojim plodovima, punima energije , vitamina i minerala!!!
Naš vrt će biti čudesno mirisan i biti će dom prekrasnim pčelama, bubamarama i ostalim korisnim kukcima! A i vi ćete se osjećati odlično , jer ćete biti svjesni da ste radili za svu tu ljepotu i „wellness“ vaših biljaka a prvenstveno vaše obitelji! Uživajte u prirodi koju smo dobili na dar! Na nama je samima da se pobrinemo da je što duže imamo i da uživamo u njenim čarima!





Oznake: vrtlarstvo, vrtlar, vrtlarica, eterična ulja, doterra, priroda, voće, povrće, Obrazovanje, zdravlje i lipota iz kuće i oko kuće


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.