Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


ponedjeljak, 31.08.2009.

Juce smo organizovali Edine igracke



Onda je Edo odlucio da mu se ogranizacija bas i ne svida





Rezultat nove ogranizacije



A kada se od silne re-organizacije umorio, odlucio je da malo legne i odspava (i sakrije se od paparazza) cerek



dok je mama opet sve igracke organizovala onako kako se mami svida. wink

Prica koja ide uz policu za organizovanje igracki:
Vec nekih 10ak dana razmisljam da bi trebali da kupimo tu policu jer bi Edi mnogo zgodnije bilo kad bi igracke bile u manjim kutijicama poredane po vrsti igracki, nego da su mu sve kockice (a po gore prilozenom se vidi da ih ima dosta vrsta) budu pomjesane u jedoj velikoj kutiji. U subotu poslije podne sam s Edom otisla do prodavnice, spakovala kutiju u korpu i iako je cijena bila nekih 20ak dolara vise nego sto mi je godilo kupili smo policu.
Naravno, kod mene nikad nije dosadno pa sam pri stavljanju iste u gepek uspjela zakljucati kljuceve u auto, pa sam morala zvati dragog da dode po nas. A da njegovo auto nije bilo na popravci sve bi to bilo fino, ali je on onda morao zvati nekoga da dode po njega. Tu je takode bio i veliki pljusak od kojeg smo Edi i ja pobjegli nazad u prodavnicu dvije sekunde prije nego sto je poceo... ma avantura za avanturom...
No, da nastavim pricu o polici - u nedelju ujutro listamo novine, tj. mini-kataloge koji dodu u nedeljnim novinama, kad tamo moja polica na snizenju od $15! Kad me prosao bijes sjetila sam se da postoji koncept zvani "price adjustment" - naime, vecina prodavnica ce vam vratiti razliku u cijeni ako se nekom artikalu koji ste kupili snizi cijena u iduce 2 sedmice (ili 30 do 90 dana, u zavisnosti od prodavnice). Nazvala sam prodavnicu, pitala mogu li dobiti price adjustment, rekli su mi "nama problema, samo donesi racun". To sam i uradila i kroz manje od minutu dobila nazad razliku u cijeni. I naravno bila veoma happy smijeh

- 16:51 - Javi se (17) - Troši papir - #

ponedjeljak, 24.08.2009.

Moj mali Edić-medić za tačno 15 dana kreće u školicu i kao veoma ponosna mama ja sam razgledala po Amazonu i pronašla mu mali super cool Kid Backpack



Dovoljno je veliki da u njega možemo staviti rezervnu odjecu, nekoliko pelena, maramice i flašicu sa vodom, ali je dovolno mali da ga Edo može nositi ako bude želio.

U stvari, ne ide Edo u školu, nego u vrtić, u program za djecu od dvije godine, ali pošto se ovdje vrtić zove preschool (a ono sto mi se zovemo predškolska se zove kindergarden), ja taj njegov vrtić zovem školica zujo. Tamo ce biti od 9 do podne, a onda opet kod sadašnje tete-čuvalice. Edo još ne zna šta ga čeka, ali dragi i ja smo veoma uzbudeni. U ovih zadnjih nekoliko sedmica smo vidjeli koliko mu fali druženje sa djecom njegovog uzrasta i koliko želi i voli da se igra s drugom djecom. Moj mali školarac cerek

Ili moj mali bebac koji ima omiljenu igračku od koje se ne odvaja, koja ne samo da s njim spava (i koju trazi u po noci kad se probudi) nego mora i svugdje ići s njim.
Ovo je Edin Medo



i upravo sam kupila još jednog takvog jer ko zna kakva bi nas nepogoda zadesila da se Medi nešto desi.

- 15:34 - Javi se (5) - Troši papir - #

srijeda, 19.08.2009.

Na Niagarine vodopade smo posljednji put isli prije dvije godine. Edo je tad bio mali, malecki, samo je kroz moj belly mogao da cuje zvukove vode. I vidim iz posta od prije dvije godine da je uzivao i da se stalno mrdao :)

No, ovaj put uzivao je mnogo vise, trckarao je oko nas i svaki put kad bi vidio vodopade rekao bi "mama, mama, voda!". A helikopteri i zute lift-kapsule na Skylon Tower-u su mu bili jos interesantniji - stalno je prema njima pokazivao prsticem i sav uzbuden ih gledao.



Bilo nam je ovo prvi put da smo isli sa kanadske strane i moram reci da se americka strana sa kanadskom ni uporediti ne moze. Pogled na same vodopade je mnogo, mnogo bolji, a i sve oko vodopada je mnogo ljepse uredeno. Tu su mnogobrojna setalista uz rijeku sa pogledima na oba vodopada, kafici, restorani, te setalista na nivou iznad glavne ceste. Parkovi i zelenilo se nalaze na sve strane, kao i baste sa raznoraznim cvijecem, sve naravno cisto i odrzavano. Turista je bilo jako puno, ali opet nismo osjecali da je guzva uzasna - uzivali smo u veceri i setnji pokraj vodopada koji se osjete na kozi kao sasvim male osvjezavajuce kapljice.



Poslije setnje smo iz hotela gledali vatromet i kako nam je soba bila na 14. spratu imali smo osjecaj da ga gledamo na ogromnom tv. Edo je govorio "wow" svaki put kad bi se jedan veliki rasprsnuo ispred naseg prozora.



Iduci dan smo se poslije dorucka u restoranu na 33. spratu hotela sa predivnim pogledima na vodopade zaputili u Marineland gdje smo gledali kitove, medvjede, morzeve i male jelene koji su Edi bili najdrazi. Naprosto je uzivao da ih gleda, da ide od jednog do drugog malog bambija, a oni su samo onako lezerno ljeskarili, lezali, totalno miri i navikli da ih djeca pipkaju i miluju po citav dan.





Jednu grupu malih jelena je cak pokusao da prepadne - sakrio se iza ograde i onda "iskocio" pred njih i rekao im "baaa", na sto oni uopste nisu reagovali, ali je Edo mislio da je to tako smijesno i tako super :)

Cak smo uspjeli i da se provozamo na jednoj od voznjica za djecu, bila je to mala gondola koja se samo vrti u krug. Za sve ostale voznje je ipak bio previse mali, ali u gondoli smo itekako uzivali (ok, mozda ja malo vise jer sam se konacno mogla voziti na tim malim voznjama, ali i njemu je bilo zabavno iako je bilo malo zbunjen sto se vrtimo u krug).



Edica je bio fantastican mali putnik, ni jednom nije zaplakao. Na povratku kuci smo mu kupili malu kutijicu Froot Loops-a da ih jede u autu i kad sam trazala jedan kolutic rekao mi je "mama, kaka" i stavio kolutic u usta kao da kaze "ne valja ovo mama za tebe, ovo samo ja jedem".

- 16:00 - Javi se (9) - Troši papir - #

četvrtak, 13.08.2009.

Prije malo vise od pola sata sam se pozdravila s Montijem... Mislila sam da sam se jos u januaru pomirila s tim da cemo ga uskoro izgubiti, ali ipak je bilo tako tesko reci "bye Monty" po zadnji put.
Do nedelje je sve bilo ok, on je bio dobar, razigran, svi smo zajedno isli u setnju... onda je poceo da jede sasvim malo, da bi u zadnja dva dana sasvim prestao da jede. Juce je hrenovka, njegova omiljena slastica, ostala na dvoristu nedotaknuta. Postao je jako slab, vise ni u setnju nije mogao ici. Znali smo sta moramo uraditi...

Zbogom Monty. Bio si najbolji cuko na svijetu. Bio si moja prva beba, mali puppy koji je spavao zavucen ispod mog kreveta. Hvala ti za sve sto mi pruzio... nedostajaces mi....



- 19:07 - Javi se (15) - Troši papir - #

srijeda, 05.08.2009.

Sanjala sam sinoc da smo Batman i ja prijatelji. I to ne fejsbuk prijatelji, nego se fino poznajemo i ja sam bila kod njega doma. (Batman je naravno bio Christian Bale).
Onda je Batmanu na veceru dosao Papa i dok smo mi fino sjedili i jeli, neko je kroz prozor (Batman je zivio na zadnjem spratu) upucao Papu i njemu su se na bijeloj odjeci, na grudima, pojavila tri crvena kruga koja su postajala sve veca. Papa se srusio sa stolice, a Batman je nazvao 911. Dok smo cekali hitnu saznali smo da Papa nosi pelene, one za odrasle. Hitnoj je trebalo dosta dugo da dode.
U iducoj sceni sam isla Papi u posjetu u bolnicu. Bolnica je bila preko puta groblja koje bilo ogradeno betonskim zidom visokim oko metar, a na zidu je rasla ziva ograda. Nosila sam Papi flasu vina koju nismo uspjeli popiti u toku vecere. Kad sam dosla blizu bolnice donja trecina flase se odvojila i pala na zemlju. Svo vino je iscurilo i ostatak flase mi je iskliznuo iz ruke. Staklo se rasprsnulo u slow motion. Ja sam sjela na zidic od groblja i pocela plakati jer sam slomila Papino vino. Neko je prisao da me utjesi (ne znam ko), a ja sam plakala "I broke the Pope's wine"...
I onda sam se probudila.

kategorija: moji ludi snovi :)

- 18:00 - Javi se (8) - Troši papir - #

utorak, 04.08.2009.

Dosao je, vratio se, moj dragi, slatki iPod Touch :)) Moj mali, slatki sa kojim sa se bila oprostila (ali ne i prezalila) i mislila da ga nikad vise necu vidjeti. On se vratio, sad je tu kraj mene, puni se jadnik mali jer nimalo snage u njemu nije ostalo.

Sta se u stvari desilo, odnosno gdje je to bio moj iPodic:
Kad smo se pakovali da krenemo nazad kuci poslije trosedmicne posjete Bosni primjetili smo da moj iPodica nigdje nema. Sve smo stvari i kofere dva-tri puta pregledali, dizali smo cak i kauce i ormare i zagledali se ispod njih, ali od iPoda nije bilo ni traga ni glasa. Kad smo skuzili da nam osim iPoda fale jos i dva para slusalica (jedne za moj iPod, druge za Harisov) skontali smo da nema druge nego da je to sve neko jednostavno ukrao.
Uslijedila je ljutnja, tuga i onda pomirivanje sa situacijom da iPoda nema i da se tu sad nista uraditi ne moze. Kao sto vec rekoh, prezalila ga nisam jer bio je to poklon za rodendan, a i u tih 6 mjeseci koliko sam ga imala nisam ga stigla ni kako treba koristiti.
A onda se desilo nesto sasvim nepredvideno - po dolasku kuci sestra mi je javila da ga je onda nasla u svom ormaru gdje smo ga mi ostavili da ga sakrijemo od Ede! Ah, koja je to sreca bila, sreca koja je bila malo zacrnjena cinjenicom da sad taj iPod treba nekako dostaviti iz Bosne meni ovamo. A bosanka posta je (vjerovatno) jos gora od hrvatske - vjerujem da vas je vecina upoznata sa hrvatskom postanskom frustracijom (dio prvi i drugi).
Znaci, slanje postom nije dolazilo u obzir jer sumnjam da bi moj iPod uopste zavrsio u bilo kakvom paketu adresiranom na mene. Onda sam se sjetila sam imam rodicu u Holandiji i da bi mi to ona mogla poslati, samo je trebalo cekati da ona dode u BiH, pa da se onda vrati nazad u Holandiju, ali vrijedilo je cekati. EU se pokazala na djelu - koverta je poslana u petak, a mene je juce u sanducetu docekala biljeska da imam paketic za koji se treba potpisati.
Moj mali, slatki iPod se vratio i jako, jako sam sretna sto je opet tu kraj mene.

- 19:21 - Javi se (5) - Troši papir - #

nedjelja, 02.08.2009.

Znate sta mrzim kad mi se desi? Kad ne prepoznas nekoga koga treba da prepozas pa ispadnes kao idiot! Kao sto se meni desilo juce....
Naime, izasla sam sa posla u 1 poslije podne i zaputila se u shopping jer mi je to jutro u inbox stigao kupon za 30% snizenje u Gap. A ja Gap volim i bez snizenja, tako da mi nije trebalo dugo da se odlucim otici da vidim sta imaju novoga. Poslije uspjesnog shopping izlazim iz prodavnice, tj. iz Baby Gap jer sam i tamo provirila da vidim ima li sta fino za Edu (na zalost, nije bilo), onako zamisljena, ne obracam paznju ni na sta oko sebe i krajickom oka tek toliko primjetim da ispred prodavnice ima nekih drugih ljudi. Onda u djelicu sekunde skontam da me jedan od tih ljudi pogledao u oci, ali da ja nisam obratila paznju dovoljno dugo da primjetim ko je to, podignem glavu prema toj osobi i u onom drugom djelicu sekunde skontam da to ispred mene stoji moj sef. E to stvarno mrzim! Sto je najgore ovo je drugi put da mi se to desilo, tj. da ga nisam prepoznala/primjetila. Interesantno kako covjek sasvim drugacije izgleda u odijelu i kravati (u cemu ga ja vidam svaki dan) i u obicnoj majici, sorcu, sa kacketom na glavi. A jos kad se svemu tome dodaju kolica sa malom bebom (gurao je svog 11-mjesecnog unuka dok su njegova kcerka i supruga bile u nekoj drugoj prodavnici).... sasvim drugi covjek. On je definitvno primjetio to da ja njega nisam od prve primjetila, no cini mi se da mu nije smetalo jer smo se fino ispricali nekih 5 minuta. Ali ja sam se ipak osjecala kao najveci kreten i to stvarno mrzim.

A znate sta volim? Kad mi prodavacica kaze "ma nema veze, imam ja kupon koji mogu skenirati" kad skontam da sam onaj gore-spomenuti kupon od 30% off ostavila kod kuce, a dzep ubacila recept za banana bread :)

- 18:52 - Javi se (10) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>