Amazon.com Widgets S moje strane bare ...

S moje strane bare ...

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Komentari On/Off

Opis bloga

dogodovštine i razmišljanja s moje strane bare

Image Hosted by ImageShack.us

Linkovi



Blog.hr
Life of an Auditor
Accounting Elf






HitchHiker

Anything that happens, happens.
Anything that, in happening,
causes something else to happen,
causes something else to happen.
Anything that, in happening,
causes itself to happen again,
happens again.
It doesn’t necessarily do it
in chronological order,though.


srijeda, 29.07.2009.

U posljednje dvije sedmice sam se ozbiljno (koliko-toliko) prihvatila knjige. Na poslu je malo zatisje, jer ljeto je spora sezona za moju struku, pa koristim vrijeme za ucenje. Spremam se za CPA exam za koji kazu da je jedan od najtezih testova, tezi cak i od Bar exam-a (za advakote). Sastoji se od 4 dijela i kad se jedan dio polozi, ostala 3 se moraju poloziti u roku od 18 mjeseci.
Jutros sam, poslije nekoliko mjeseci cekanja, konacno dobila email da mi je polaganje testa odobreno i da prvi test sam zakazala za 2. oktobar.
Kao sto sam spomenula test ima 4 dijela (tek sam sad vidjela da je wiki stranica sa gornjeg linka nema bas najnovije informacije):
1. Business Environment and Concepts (BEC)
2. Auditing and Attestation (AUD)
3. Financial Accounting and Reporting (FAR)
4. Regulation (REG)

Spremam se za BEC koji mi je na prvi pogled izgledao najlaksi, ali kad sam pocela uciti vidjela sam da test pokriva meterijal koji sam ucila u 5-6 razlicitih predmeta. Dva dijela testa sam poprilicno naucila, ostala su mi jos tri od kojih mi jedan nije nimalo drag (cost accounting).
Ali do oktobra je jos 2 mjeseca, mislim da cu biti totalno spremna do tada.
Vidjecemo :)

dodatak:
Za sve one koje zanima sta je to CPA (Certified Public Accountant), wikipedia ima prilicno dobro objasnjenje.

- 22:47 - Javi se (13) - Troši papir - #

srijeda, 22.07.2009.

Jos prije nego sto je Edi bila godina dana primjetili smo kako voli da zgrabi olovku ili flomaster i da se nesto crta i pise. Naravno tad smo mu odmah, na njegovo veliko negodovanje i plakanje, otimali olovke jer bilo nas je (uglavnom mene) strah da ce se olovkom ubosti u oko ili pozlijediti na neki jos gori nacin.
U ovih zadnjih nekoliko mjeseci njegova zelja za olovkama i crtanjem je sve vise rasla - on je grabio olovke i hemiske kad god bi mu se pruzila prilika i plako je sve vise kad bi mi to morali da mu uzmemo. Zanimljivo je sto je uvijek znao kako da ispravno drzi olovku izmedu palca i kaziprsta, a ne da je zgrabi u ruku kao sto to mala djeca inace rade (pametno malo mamino). Po povratku iz Bosne smo mu kupili Doodle Pro koji je bio pravi hit. Mali problem koji smo imali s tom igrackom je sto sam mu ja nacrtala smajlija sa velikim ocima, rekla mu da je to "oko" i od tad je on svoj doodle toy zvao "oko" zujo
U nedelju smo mu kupili mali stolic sa dvije stolice, krejone(mislim da se to kod nas zvalo vostanje bojice) i veliki papir za crtanje. Opisat vam ne mogu osmijeh i srecu na njegovom licu kad smo sve postavili i pokazili mu. Moj mali Picasso odmah se dograbio bojica (Washable Crayons) i sav sretan poceo da crta.
A juce je skontao da se i po sporetu moze crtati i da je to veoma fun cerek Na srecu, bojice su stvarno washable i veoma se lako ociste sretan





- 20:58 - Javi se (15) - Troši papir - #

srijeda, 15.07.2009.

Kako moj mali djecak raste, postaje sve vise zanimljiv i postaje mnogo zabavnije biti s njim (ne da prije nije bilo zabavno, ali sad je zabava mnogo vise interaktivna, obostrana).

Crtica prva
Vozimo se mi prije dva dana, tj. dragi vozi, ja sam na suvozacevom sjedistu, a Edo pozadi u svojoj sjedalici, kulira se momak. Odjednom me zovne "mama, mama", ja se okrenem i kazem mu "molim", a on ti meni isplazi jezik i kaze "bllll" (u stvari, ono "brrrrr" kad malo isplazis jezik i puses da se napravi taj "brrrr" zvuk). Ja se, naravno, pocnem smijati (a tko ne bi), onda se i on nasmije sav sretan sto je mene nasmijao. I onda smo to morali ponoviti jos jedno 3- puta. Jer to je njegova nova fora - da uradi nesto smijesno sto ce meni nasmijati.

Crtica druga
Stavljam ga jutros u sjedalicu i nisam stigla ni kaiseve zavezati kako treba, a on ce ti meni "mama" i pocne dirigovati rukama i onda mi pokazuje na radio. Kao da kaze "hajde pali muziku". Nasmijem mu se i kazem "sad ce mama pustiti muziku cim mama sjedne na svoju sjedalicu". I cim sam sjela, upalila auto, odmah je opet bilo "mama" i dirigovanje rukicama uz veliki osmjeh. Slusali smo jutros Olivera, Edo je klimao glavom kad sam ga pitala je li muzika ok pjeva

Ono sto mi je najbolje sad u ovom novom razdoblju je sto je naucio da me zagrli, ali ono pravo zagrli. Stavi rukice oko moga vrata i onda jako stisne glavu uz moju... ma, nema nista ljepse. Uglavnom to radi kad dodem po njega da idemo kuci i sva se istopim od srece kad mi tako pokaze koliko me pozelio.

- 20:48 - Javi se (7) - Troši papir - #

četvrtak, 09.07.2009.

Nekada mi je tesko povjerovati da je ona mala bebica od prije godinu i po sada vec pravi mali djecak. Mali djecak koji rukom pokaze na mjesto na kaucu gdje zeli da ga stavim i haze "odje", pa onda kad sjedne opet kaze "odje" i pokaze rukicom da ja sjednem tu kraj njega. Mali djecak koji umelja i mene i sebe i pola kuhinje jer on sada sam moze da koristi kasiku. Mali djecak koji zna odnjeti papiric u kantu za smece, staviti prljavu majicu u korpu za prljavi ves i brisati sto ili sude krpom kao sto to mama radi. Mali djecak koji je naucio da brzo miga ocima jer sam mu ja to pokazala. Mali djecak koji je juce naucio da kaze "oko" i koji sad trazi da mu crtam smajli fejs da velikim ocima. Mali djecak koji neustrasivo trci i ganja golubove, koji pokusava da uhvati mrave i koji voli sve vrse zivotinja. Mali djecak koji kaze "opka" kad vidi bilo sta okruglo i sto imalo lici na loptu. Mali djecak koji voli da me nasmijava i koji ima najljepsi osmijeh na svijetu. Moj mali djecak cerek















- 21:54 - Javi se (13) - Troši papir - #

srijeda, 08.07.2009.

Ove godine imam i ja slike s naseg lijepog Jadranskog mora! Naime, dok smo bili u Bosni dragi i ja smo zakljicili smo da nam treba pravi odmor, nekoliko dana da budemo sami nas dvoje. Odlucili smo se za Zadar (tj. ja sam nam to odlucila, dragi bas i nije imao izbora wink) i nismo ni za trenutak zazalili. Proveli smo tamo predivna 4 dana (planirali smo 5, ali smo izgubili saobracajnu o cemu sam vec pisala, a i Edu smo pozelil, pa smo se vratili ranije) - po danu smo bili na plazi u Biogradu, po noci u Zadru, jedan dan smo se brodicem vozali po Kornatima, jeli smo fantastican sladoled i jos bolju klopu u lokalnim restoranima, opustili smo se i odmorili.

Zadar nocu




Pogled sa balkona (odsjeli smo u malom hotelu Mare Nostrum u Sv. Petru - bili smo prezadovoljni i smjestajem i osobljem, toplo ih preporucujem).


Kornati i okolica








Slano jezero



Mala prica o voznji brodicem:
Brodic je bio mali, a osim nas na njemu su bili stariji par iz Slovenije i porodica iz Njemacka (mama, tata i dva sina od mozda 20 i nesto godina). Cim smo zaplovili, kapetan nam je, na veliko veselje Njemaca, servirao domacu rakijicu. Onda smo svi dobili po tanjur pun cajnih kolutica. Mama i tata Njemci su svoj na brzinu pojeli, a ni sinovi nisu puno zaostajali. A dragi i ja smo se jedva maknuli sa 3-4 keksa (koja sam uglavom ja jela). Tako da sam se zabrinula da cemo se citav dan voziti sa tim tanjurem i da ga nece maknuti ispred nas dok sve ne pojedemo. U jednom trenurku sam dragom "zaprijetila" da bi mu bolje bilo da se prihvati keksica jer ovim tempom nikad necemo stici Njemce koji kao da nikad prije keks nisu vidjeli. Dragi se malo bacio na kolutice, ali ipak sam ih ja morala dokrajciti i to davno poslije sto su Njemcima njihovi tanjuri odneseni. Na srecu pojeli smo ih prije nego sto smo dosli na otok na kojem smo proveli nekih 2 sata, pa nas tanjur nije pratio citav dan rofl

- 20:49 - Javi se (8) - Troši papir - #

srijeda, 01.07.2009.

Svake tri godine moja firma organizuje veliki golf turnir za nase klijente - ove godine smo od 300 zvanica imali oko 80 golfera.
Dan je bio savrsen - ujutro je bilo suncano i toplo, ali ne previse toplo, oko 3 poslije podne smo imali malu kisicu tek toliko da nas sve ohladi, a onda su se oblaci opet razisli i turnir su svi zavrsili suhi i sretni (za razliku od proslog turnira za koji su mi rekli da je kisa toliko padala da je teren bio skoro sav poplavljen, no igra se nastavila dok se nije obislo svih 18 rupa).
Posto ja ne igram golf, a niti sam ikad prije bila na golf igralistu, moja duznost je bila da docekam sve goste, uputim ih prema golf auticima i objasnim detalje oko rucka, pocetka igre i sl. Da me nebi sta drugo dopalo voluntirala sam da ponesem svoj fotic i slikam, na sta se glavni sef odusevio, tako sam provela jedan predivan dan u prelijepom okruzenju i napravila oko 150 fotkica. Imam nekoliko veoma dobrih action shots, ali njih ne mogu postirati na blogu zbog privatnosti nasih klijenata, ali zato mogu s vama podijeli slike golf igralista.

Ovo je Seven Oaks Golf Course at Colgate University



























- 17:11 - Javi se (6) - Troši papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>