08

subota

lipanj

2013

Đenperići,kingsajze i marketing...



-Eheeeej,okupljaj babinjak večeras, imam ideju za bizmis! Nema da omane –drečala mi je prija iz slušalice.
-Eeee,oću al si napokon smislila u šta ćeš uložit lovušu?
-Jesan,ne mogu sad pričat,sve ćeš čut večeras,ciaooooo!
-Ciaoooo i tebi,vikala sam u gluvu slušalicu.
Uvatila san se pograbljat po kući,dok ne dođu, sve se misleći šta jon je to palo na pamet.Zvučala mi je skroz veselo,za razliku od prošlih dana.
Već se babinjak sastajao tričetiri puta, poradi njenog problema, al konstruktivnog rješenja ni za lik. Prije bi se bili usaglasili u Saboru.
E,a šta je bilo na stvari…Nakon pustih godina bračnog suživota,dok je prija sama brinila o kući,dici,računima, užoj i široj familiji,muž je činija kobigazna biznis i gonja ženske po svitu.
Ma nije ona berlava,al kad god bi mu rekla,kako ga nikad nema doma,lipo bi jon reka da je to takvi biznis, i da se ona njanci mrve u biznis ne razumi, a njemu se ne da objašnjavat. Dašta da je njoj sve to dozvizdilo, pa je rekla sebi: jedna raspušćenica više-manje, i lansirala odjeb.
E onda je on reka da kad je to već tako,da šta on tu može,a jerbo je on jedan karakter i mačo tip, a ne seronja prodat će dil didovine i dat joj neku lovušu.Al pod uvjeton,da je ona uloži u bizmis i pokrene kakvu firmu.Nek se lova oplođuje, pa nek ona i dica imaju od čega komotno živit. Al on bi eto volija i to da firma nosi njegovo ime,il štagod njemu u spomen, da dica znaju da in je to sve ćaća omogućija.
E,to je bio vrhunac dramskog zapleta.Oko toga smo vijećale danima.
Ona je rekla da jedini biznis u koji se ona razumi je rintanje po kući.I da bi mogla otvorit firmu Rintan po kućama d o o .Al da neće iz principa.Mi smo se s time namah složile.
I eto…Sad smo je čekale,vas nestpljive.
Uletila je u kuću s kesama, ka da je poplava izbacila, ne pristajući govorit.
-Nekidan san nešto čeprkala po internetu,pa mi je naletila neka slija, pa san se sitila šta je Mare nekidan pričala i dobila san ideju! Ma baš mi se posložilo!
Iz kesa je počela vadit vunu raznih boja i pletaće igle,a mi smo je gledale ka čudo.Čekale smo da udahne zraka,pa da uletimo s pitanjima.
Dobacila je svakoj po klupko i rekla da će joj se firma bavit - pletenjem!
Za početak čista exluziva, unikatno,dok ne ispita tržište,a onda će dalje vidit.
Našla je ona žene koje znaju plest, i koje su zainteresirane,a kad krene posal,onda će nabavit i kakve strojeve da poveća proizvodnju…a radit će i po narudžbi…
-Čekaj, stani- graknile smo istovremeno i uspile je zaustavit.
-Šta ćeš plest :bičve,šalove,kape…?
-Ma kakve bičve? Đenperiće … Za onu stvar.
-Koju stvar? Mi smo se gledale u zbunjozi,al se ona nije dala zbunit…
-Kako koju? Pa onu – mušku.
-Čekaj,ti misliš plest naku…
-Ajme,ne zovi to tako…to mi zvuči bokun prosto, moran smislit neko finije ime…al ,Mare mi je dala ideju,kad je nikidan rekla da joj se muž smrza ka nika stvar na utakmici. Zato će se lipo plest đenperići. Može bit i litnja varijanta od konca… i prodavat će se ka ludo…Ma vidila san ja to na internetu,žene su to i prije plele…Al ovi naši će bit posebni…navijački, s amblemčićima, u kolurama klubova…
Mi smo skoro popadale sa katriga ,krstile se i desnom i livon, a jedna je itnila klupko vune i srušila mi vazu s cvićem.
-Ti si pomanitala skroz…
-A jeste primitivne,ka prvo…pa šta je loše u tome…prid utakmice će ić ka ludo…ka drugo jel moj bivši muž daje početni kapital,po uvjetom da je firma njemu na spomena,pa će evo bit, a ka treće, ti ćeš Mare dobit prvi đenperić za muža,jer si mi ti dala ideju…
Mare je malo minjala kolure i bokunić se upotila i rekla je da ne zna baš da bi joj to muž svatija ka iskaz ljubavi prema voljenom klubu, i prije bi to skroz krivo protumačija…Možda, da je od kakvog protivničkog kluba,aj još bi nekako i prošlo,jer se uvik vata tamo doli i viče nabijen vas, i slične šlagvorte koji njoj idu na živce…
Na to se prija od biznisa malko zamislila i rekla da ni to nije loša ideja, i da će porazmislit,a u tom slučaju Maru gibiraju dva đenperića za muža,jedan od voljenog kluba,a drugi od mrskog mu protivnika,pa da ih minja ovisno o raspoloženju…
E,tu se Mare više nije mogla škapulat.
Onda se jedna prija sitila pa je biznismenku upitala da kako će ispitat tržište, i u kojim će veličinama radit te đenperiće? Ka, ne moš to u nekoj univerzalnoj veličini.I šta da ako npr. pokloniš frajeru takav đenperić, a on skuži da je small size veličina…Astigamalogamiša, jel se more onda reć da je sto posto neka tvornička greška?
Sve smo se zabuljile u nju i čekale,šta će na to reć.Malo se i ona zabuljila u nas,a onda nan je vako rekla: Astiga koje pitanje, naravski da će se radit u raznim veličinama! Na onoj najmanjoj će pisat extra grosse,na slijedećoj XXL,a treća će bit king size! Marketing,ženske moje…to vam je marketing!






Image and video hosting by TinyPic

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>