14

ponedjeljak

studeni

2011

ZAŠTO JE DOBRO IMAT BABU?





Na zadnjem sastanku babinjaka, ženske su bile nešto ukomirane.Ove šta imaju muževe,žale se na njih..One šta nemaju,žale se, šta se nemaju na koga žalit.Raspušćenice se žale na bivše,a o potencijalnim da i ne govorimo. Jedna je žalosno citirala onu mudrost koja veli: il su zasrani il zauzeti.Ako iole drži do sebe,ondak drži i dečka za ručicu.Ako svaku večer visi vani i još je čemu,ima neki feler,jer bi ga neka već skupila.Ako je kakvi dinarid, drži čačkalicu međ preostalin zubin i premeće je s liva na desno.Odma se postavilo pitanje,di upoznat štagod kvalitetnog, slobodnog muškog?
Teretane su odmah otpale,jer je iskustvo pokazalo da ne valja imat frajera koji više vrimena posvećuje tricepsima i bicepsima negoliga tebi.
Bit u čeki isprid kladionice,nije rješenje ,jerbo taki potroše cilu misečnu plaću na klađenje,a i ondak po cili dan vise isprid ekrana i čekaju rezultate.Delete.
Ondak je jedna prija rekla da bi tribalo odat po Baumaksu i Pevecu i to na odjel s alatima.Kaže ona tamo dolaze oni skućni.Složija se dil babinjaka s njon,al onda san se sitila jednog,baš takvog.S otizin u paketu iđe i mater koja uvik zna šta je najbolje za njenog sina,kako mu jilo triba pripremit i kako mu valja košulje ispeglat.I još se svake nedilje moraš poć ispovidit prije mise.
Složile smo se da je prekomplicirano.Jedino ako je sin siroće,moga bi doć u obzir.
Ondak se jedna sitila i rekla da je neka njena tetka upoznala pokojnog muža na Lovrincu dok je još bija živ.Upoznali se na nekon sprovodu,al eto bidan čovik nije ima puno sriće.Partija mlad.I da tetka sad hodočasti po groblju,ne bili bila bolje sriće drugi put.I da joj je tetka svitovala isto.Kaže jon da nije baš u godinama da more birat i da bi jon kakvi udovac baš bija po miri.Veli,bolje nego kakvi razvedeni.Bar nemaš problema s bivšon ženom i alimentacijom.A i s tin razvedenin nikad ne znaš.Ko zna zbog čega se razveja.Možda je šara okolo,pa ga žena potirala.
Zakjućile smo da je to bokun morbidno,pa je prija rekla da neće više dozvolit tetki da je odvuće na grobje.
Ondak je jedna rekla da dok je ona bila mlaja,da se šetalo po lučici s pason ,i da si tamo moga upoznat baš ono frajera.I da je oba bivša muža, upoznala tamo.Al nakon malo razmišljanja rekla je da nan ona baš i nije neki primjer.Šta smo se složile.
Ondak smo se malo zamislile i baš smo se parile ka da smo sve mi
prof. Baltazar.Ondak su sve pogledale u me,jer mi je valjda ćunka izgledala ka da sam štagod smislila.Ma skoro. Sitila san se jedne bivše suside,šta smo je smatrali ka malo neobičnon,da ne kažen berlavon.Pa san je malo prerađeno citirala i rekla kako je najbolje frajera poć tražit u bolnicu.Malo su me ka ebete pogledale,jerbo, ko ne zna da su likari na cijeni.Al valjalo bi se ubacit na listu čekanja.A to bi ka potrajalo.
Onda san in morala pojasnit .Ma ko je spominja uopće likare.Susida bi išla u čeku u čekaonici,ka šta joj i ime kaže.Rekla bi da prin il kasnije svako navrati do likara iz nekog razloga.Ona bi se lipo sredila i išla po zadatku,vidit svita,bokun pročavrljat.Kad malo bolje promisliš,nikad ne znaš koga zanimljivog možeš upoznat.I astiga al´mora svako u likara ić za se.Ka da ne more neko npr. dovest babu na kontrolu.Nu prilike za prodivanit s kime dok satima čekaš.Moš i kavu iz aparatića popit za početak.Onu s amebama.
Babinjak je reka da susida i nije baš tako berlava,pa se prijedlog uzeja na razmatranje.Zakjućile smo da baš nije uputno ić sidit u svoju ambulantu učestalo,jer bi to bilo ka malo čudno, al bolnica je dobar izbor.Ona na Firulama se nekako doima intimnije,od one druge,a i hitna je nekako na ruku.Usput smo se sitile,da dvitrećine nas ima obavit po koji pregled, il se ić zapisat za termin.
Ako dobro posložimo logistiku,jedna bi mogla ić sa svim uputnicama, čekat i zapisat di koju triba,a ostatak vrimena izabrat neku čekaonicu koja jon se učini zgodna i bit atento.Može i ona reć da je dovela babu na pregled.
Parilo mi se da se ženskama ideja vas svidila,jer su počele razmatrat po kojin čekaonicama će hodočastit.
E, ondak se ova s tetkon na Lovrincu ofendila, jerbo je njozi ostala samo urologija.
Rekla je, da kakve je sriće,niko ne bi ima babu za urologiju, nego bi doša za se.Prija jon je ponudila da se čenđaju i da ako oće, da će jon prepustit alergološku.Al ova onda nije tila iz dišpeta i tila je sve minat.Rekla je da bi njoj sigurno dopa frajer s kakvon kronićnom bolešćuron il još gore kakvi hipohonder.I da bi jednu plaću misečno, morala davat za njegove izmišljene bolešćure,a da bi on stalno bija po bolovanju.I da ko bi ga doma trpija, takvog. I da bi morala šestit i njega i još dvoje dice,ako bi ih s njim imala.I da ako taj nije sve umislio,moga bi imat i štagod nasljedno,jerbo ko zna kakva mu je obiteljska amnezija.
I da je ta ideja skroz manita, a da smo to sve smislile zato što je ona predložila da bi tribale ić gledat turnir u balotan,kad drugi put bude na rivi. I da tamo dolaze samo pravi muški,ka šta nan je i gradonačelnik koji je njon skroz šesan,kul i mačo.I da zna da je on u onoj kategoriji zauzetih,al će ona radije čekat na nj,nego po ćekaonicama.I da mu je obiteljska amezija dobra,ka i njena,jerbo su to kamenjarski geni.
E onda se ova druga prija blago zaškarpunila,izvadila je 100 kn iz takuina i dala joj.A onda je ova pitala da zašto jon to daje.
-A za nikustvar.Moš mu i spomenik dignit na rivi.
Onda je otrala gledat tursku sapunicu.

<< Arhiva >>