Granice naselja Grada Splita

utorak, 11.04.2006.

Vijesti o rezultatima izbora - Jutarnji list

Članak objavljen u Jutarnjem listu

HSP najjači na Bačvicama, SDP na Spinutu, HDZ na Kocunaru
Piše: Duška Čolović
Foto: Duje Klarić

SPLIT - Od 162.839 građana upisanih u biračke popise jučerašnjim izborima za vijeća 27 gradskih kotareva i 7 mjesnih odbora odazvalo se samo 14.705 glasača ili 9,03 posto. Pritom su drastično veći interes za izbore pokazali stanovnici prigradskih mjesta, od kojih se čak 40,1 posto odazvalo izborima, dok je to učinilo samo 7,3 posto Splićana.

Od ukupno 338 mandata u vijećima gradskih kotareva i mjesnih odbora, najviše je mandata dobio HDZ, 93 samostalno i 21 s koalicijskim partnerima. Slijedi koalicijska lista SDP-HNS sa 66 mandata te još jednim u koaliciji s HSLS-om. Treća lista po snazi je HSP-ova sa 40 vijećničkih mjesta osvojenih samostalno.

Vijeća gradskih kotareva imaju između devet i 13 članova, a pojedinačno je najviše mandata osvojila Nezavisna lista Ivice Grubišića Gire, čak osam od 11 mandata u kotaru Sirobuja.

HDZ je najviše mandata osvojio u gradskim kotarevima Kocunar (7), Brda i Neslanovac po 6, Lokve, Pujanke i Šine po pet, a pet je osvojio i u koaliciji s HSP-om u kotaru Lučac-Manuš. Vodi i na Kmanu u koaliciji s HSP-om, a s četiri je mandata najjači u kotarevima Mejaši, Varoš, Sućidar. Koalicija SDP-HNS je uvjerljivo pobijedila u Spinutu, gdje su osvojili 7 mandata, na Trsteniku, Plokitama i u Splitu 3 imaju po pet mandata, vode na Blatinama, Bolu i Lovretu, gdje imaju po četiri mandata.

HDZ i SDP-HNS izjednačeni su na Mejama, gdje imaju po tri od 9 mandata, Mertojaku, po četiri od 13 mandata, i na Žnjanu s osvojenih po dva mandata od 9. HSP je najjači na Bačvicama i Visokoj, a na Žnjanu je izjednačen s HDZ-om i SDP-om. Akcija mladih koja se prvi put pojavila na izborim osvojila je jedan mandat u vijeću kotara Neslanovac.

Uspjeh nezavisnih u mjesnim odborima

U mjesnim će odborima presudan utjecaj na formiranje vijeća imati nezavisne liste. Nezavisna lista Jurice Čovića sa šest osvojenih mandata najjača je u Srinjinama, Lista Zorana Jurlina vladat će u Sitno Gornjem, a u Sitno Donjem lista Hrvoja Mihanovića izjednačena je s HDZ-om po broju mandata. Na Kamenu je najviše mandata osvojio HSP, u Slatinama HSLS-HSS, u Stobreču HDZ i koalicija HB-HČSP-HD-HKDS imaju po tri mandata, a u Žrnovnici su izjednačeni HSS i Nezavisna lista Ante Mihanovića.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovaj blog je ulazna postaja na internet stranice koje detaljno prikazuju dokumentaciju o promjenama granica naselja Grada Splita. Budući da neka tijela javne vlasti i dalje smatraju da građani nemaju pravo niti razlog tražiti javne dokumente, na ovaj način se nastoji javnosti iznijeti jedan manji dio tih dokumenata vezanih za rad gradskih službi u Gradu Splitu.

    kontakt: sinje[dot]more[at]yahoo[dot]es

Linkovi