Granice naselja Grada Splita

ponedjeljak, 10.04.2006.

Izbori za vijeće mjesnog odbora

Jučer su u Gradu Splitu održani izbori za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora (izbori za mjesnu samoupravu). U naselju Donje Sitno je zabilježen rekordan odaziv, na izbore su izašla 204 glasača, a ukupan broj glasača na biračkom spisku je oko 240. To predstavlja izlazak birača od oko 85%. Relativnu većinu je dobila Nezavisna lista (oko 45.6%), zatim slijede lista HDZ-a (39.2%) te lista HP-HPP-a (oko 15.2%).

Izbori su protekli u dosta napetoj atmosferi, uz pokušaj izazivanja incidenata i brojne lažne prijave i pritužbe izbornom povjerenstvu od anonimnih simpatizera HDZ-a. Srećom, izborno povjerenstvo nije nasjelo na takve primitivne provokacije, te su na kraju izbori ipak uspješno održani.

Najveći dobitnik ovih izbora su mještani Donjeg Sitna, oni su konačno imali priliku birati između stranačkih i nezavisnih lista, konačno je postojala nekakva alternativa dosadašnjoj vladajućoj garnituri. Prava je šteta što natjecanje nije bilo moralnije i pravednije - to bi bilo na čast ovom mjestu i njegovim mještanima. Najveći gubitnik ovih izbora su također mještani Donjeg Sitna. Naime, izbori su rezultirali krajnjim primitivizmom i nasiljem pojedinih simpatizera HDZ-a, koji su oko 21:40 upali na privatni susret članova i prijatelja Nezavisne liste, te u alkoholiziranom stanju pokušali izazvati nasilan incident koji bi do kraja obezvrijedio sve što su ovi izbori donijeli Donjem Sitnu. Žalosno je da pojedini izazivači incidenta nisu bili u stanju sačuvati svoj osobni i profesionalni dignitet, kako im nalaže funkcija koju obavljaju. No sve je to izgleda jedna trpka i tmurna hrvatska a time i sitanjska realnost.

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Ovaj blog je ulazna postaja na internet stranice koje detaljno prikazuju dokumentaciju o promjenama granica naselja Grada Splita. Budući da neka tijela javne vlasti i dalje smatraju da građani nemaju pravo niti razlog tražiti javne dokumente, na ovaj način se nastoji javnosti iznijeti jedan manji dio tih dokumenata vezanih za rad gradskih službi u Gradu Splitu.

    kontakt: sinje[dot]more[at]yahoo[dot]es

Linkovi