GLINSKA ISTINA I STVARNOST

ponedjeljak, 02.04.2012.

GLINSKI HDZ IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

U nedjelju, 01. travnja 2012. godine Glinski HDZ je izabrao novog predsjednika,
diplomiranog inženjera arhitekture Ivu Žinića.
Pred Žinićem je svega godinu dana do lokalnih izbora za okupljanje tima od kojeg se očekuje pobjeda na lokalnim izborima.

Image and video hosting by TinyPic

- 08:49 - Komentari (96) - Isprintaj - #

srijeda, 08.12.2010.

S KONJA NA MAGARCA ILI…

Image and video hosting by TinyPic

Poznato nam je da je gradonačelnik Gline Milan Bakšić imenovao više savjetnika, ali nam nikome nije poznato što je njihov opis poslova i kada rade, ako u opće i rade.

Interesantno je da je savjetnik gradonačelnika za pravna pitanja Igor Karaturović i pravnik u Komunalcu d.o.o. Glina. Javnost se pita da li ovdje dolazi do sukoba interesa jer je Grad vlasnik Komunalca, a gradonačelnik predsjednik Skupštine Komunalca kao i u koje vrijeme savjetnik daje svoje pravne savjete. Do sada je viđeno da savjete daje u vrijeme radnog vremena za kojeg ga plaća Komunalac što znači da u to vrijeme nije na radnom mjestu, a za to prima plaću.

Savjetnik za informatiku Darko Modronja je odnedavno postao i domar Grada Gline, dakle zaposlenik Gradske uprave. I u njegovom slučaju se postavlja pitanje kada radi koje poslove, a iz viđenog se može zaključiti da je i portir jer većinu radnog vremena provodi sjedeći u portirnici.

Građani od gradonačelnika očekuju da će im uskoro objasniti ovakav način zapošljavanja kao i opis i djelokrug rada svih svojih šest savjetnika i upoznati s stručnom spremom i napretkom rada od njihovih savjeta.

- 10:55 - Komentari (50) - Isprintaj - #

subota, 13.11.2010.

U GLINSKOM KOMUNALCU UVEDENA RADNA OBVEZA?

Image and video hosting by TinyPic

- 07:30 - Komentari (49) - Isprintaj - #

petak, 08.10.2010.

SRETAN VAM DAN NEOVISNOSTI

Image and video hosting by TinyPic

- 00:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.10.2010.

ISKORIŠTAVANJE SEZONSKIH RADNIKA KOMUNALCA

Image and video hosting by TinyPic

Prije početka nove školske godine, a u dogovoru s ravnateljem OŠ Glina Milanom Davidovićem i stručnjacima iz Komunalca, radnici Komunalca koji su zaposleni preko HZZZ su nekoliko dana uređivali Osnovnu školu Glina (kompletno pranje prozora, sanitarnih čvorova, učionica i ostalih prostorija).

Komunalac Glina d.o.o. je u vlasništvu Grada Gline, a Osnovna škola Županije sisačko-moslavačke.

Radnici koji su sezonski zaposleni u Komunalcu plaćeni su novcem iz proračuna RH, zaposleni su i plaćeni od HZZZ-a isključivo za radove na održavanju čistoće grada kojega su uz sve pohvale, ove sezone vrhunski uredili i održavali.

Zašto se sezonski radnici zloupotrebljavaju i upućuju na poslove koji nisu u njihovom opisu i zašto Komunalac izvršava radove drugim pravnim osobama, a za to ne izdaje račune!?

Nadamo se da će nadležni iz HZZZ-a provjeriti zašto i tko je radnike upućivao na izvršavanje poslova za koje nisu namijenjeni, a čistačice Osnovne škole Glina koje su trebale izvršiti navedene poslove nisu u to vrijeme radile.

- 06:45 - Komentari (43) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.09.2010.

ZAŠTO JE U GLINI ODVOZ SMEĆA POSKUPIO VIŠE OD 200 POSTO???

Image and video hosting by TinyPic

U vrijeme sveopće krize i recesije uprava Komunalca Glina d.o.o., njegov Nadzorni odbor, predsjednik Skupštine Komunalca i gradonačelnik Gline Milan Bakšić odlučili su građanima Gline povećati cijenu usluge odvoza komunalnog otpada za nevjerojatnih 207,70 %.

Cijena odvoza komunalnog otpada za domaćinstva se je do sada naplaćivala u paušalnom iznosu od 26,00 kuna po domaćinstvu, a otpad se je odvozio dva puta tjedno. Od 1. listopada Komunalac će otpad odvoziti samo jedan puta tjedno, a naplaćivati ga u paušalnom iznosu od 40,00 kuna po domaćinstvu.

Odvoz komunalnog otpada za pravne osobe je povećan prema osobnoj procjeni nekoga od stručnjaka iz Komunalca i kreće se u pojedinim slučajevima i do više od 300 %.

Ovako drastično povećanje cijene odvoza komunalnog otpada možda bi i imalo opravdanja da je Komunalac nastavio vršiti odvoz kao i do sada dva puta tjedno, a ne samo jedan puta ili da je kupio nova vozila za odvoz otpada.

Zanimljivo će biti vidjeti kontejnere pored stambenih zgrada koji su do sada dok se je otpad odvozio dva puta tjedno bili prepuni, a kako će izgledati nakon ovakvog režima odvoza, ili kako će izgledati kontejner za komunalni otpad pored Dječjeg vrtića nakon tjedan dana i hoće li se iz njega širiti „ugodan“ miris uz potencijalni izvor zaraze.

Kako smo svjedoci, odvoz otpada u posljednje vrijeme se vrši vozilima koja nisu namijenjena za tu svrhu nego za kontejnerski prijevoz otpada.

Nameće se pitanje da li je Komunalac povećao cijenu usluge iz nekakvih opravdanih razloga koje do sada nitko nije htio niti želio korisnicima obrazložiti ili su sredstva prijeko potrebna za isplatu plaća novozaposlenih stručnjaka koji su izradili studiju o opravdanosti povećanje cijene usluge.

Image and video hosting by TinyPic

- 07:14 - Komentari (65) - Isprintaj - #

srijeda, 25.08.2010.

HRVATSKI DOM BEZ HRVATSKOG BARJAKA

Image and video hosting by TinyPic

Već nekoliko dana Hrvatski dom u Glini je bez hrvatskog barjaka koji se na njemu vijorio od 6. kolovoza 1995. godine.

Da li je slučajnost ili nečija stvarna namjera pa se hrvatska trobojnica od srijede 18. kolovoza 2010. godine više ne vijori na Hrvatskom domu, nego samo barjak Grada Gline i Županije Sisačko-moslavačke.

U srijedu, 18. kolovoza u Hrvatskom domu je održan humanitarni koncert u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta na kome je gostovala Grupa Ognjište i pjevačica Sava Putnik.
Dovoljno je samo napisati na GOOGLE-u ili YOUTUBE-u imena spomenutih da bi se vidjelo o kakvim se „humanitaraca“ radi.
Grupa Ognjište i Sava Putnik u svome repertoaru pjesama najviše imaju opjevanu tzv. Krajinu, tvorevinu koja je Hrvatima, ne samo s tada okupiranog dijela Republike Hrvatske nanijela mnogo zla, nego i cijeloj Republici Hrvatskoj.

Da li je upražnjeno mjesto gdje je stajala hrvatska trobojnica namijenjeno za nešto drugo ili je uskoro na redu skidanje hrvatskog stijega i s zgrade gradske uprave možda dogovoreno koalicijskim sporazumom gradonačelnika Milana Bakšića s SDSS-om i DPS-om uskoro bi trebalo izaći na svjetlost dana.

Image and video hosting by TinyPic

- 06:22 - Komentari (71) - Isprintaj - #

srijeda, 18.08.2010.

ŠTO JE S BRANIMIROVOM ULICOM

Image and video hosting by TinyPic

Prošlo je već više od mjesec dana kako su završeni pripremni radovi za asfaltiranje Branimirove ulice u Glini, ali asfalt se nikako ne postavlja.

Najprije je najavljivano i užurbano se radilo na završetku pripremnih radova kako bi ulica bila završena za dolazak predsjednika Ive Josipovića.
Iza toga se je opet najavljivalo, čak i po blogu pisalo od strane onih koji su plaćeni da ga svakodnevno prate, kako će naša Branimirova dobiti novi asfalt za Dan Grada.

Predsjednik Josipović je prošao kroz Glinu, Dan Grada je prošao, blagdan Velike Gospe je iza nas i sada ne znamo koji se slijedeći blagdan čeka da bi nam bilo obećano asfaltiranje i završetak radova u Branimirovoj.

U svemu tome je čudno kako radovi nisu završeni, a gradonačelnik je bez natječaja doveo jednu tvrtku, koja je inače dobro poslovala i s prethodnim gradonačelnikom, dovezli su svu potrebnu mehanizaciju za asfaltiranje, ali su je isti dan i vratili.

Interesantno da je ista tvrtka bez natječaja radila i na uređenju gradskog deponija i bilo je problema oko plaćanja računa pa je iznos računa plaćen u nekoliko obroka.

Da li se i sada čeka povoljan trenutak za završne radove ili je još uvijek „prevruće“ za asfaltiranje???

- 19:53 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 06.08.2010.

PROSLAVLJENO 15 GODINA PREDAJE NEPRIJATELJSKOG KORPUSA

Image and video hosting by TinyPic

- 18:29 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ČESTITAMO VAM DAN GRADA

Image and video hosting by TinyPic

- 05:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 04.08.2010.

DANI PONOSA I SLAVE


Original Video - More videos at TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima domovinskog rata čestitamo Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ovih dana s ponosom i sjetom prisjetimo se i onih hrvatskih branitelja koji nisu među nama, a dali su najviše što su mogli, svoj život, za našu slobodnu Hrvatsku.
Neka im je vječna slava i hvala im.

- 20:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 30.07.2010.

I U GLINI GRADONAČELNIKOVI SAVJETNICI IMENOVANI PROTUZAKONITO


Odredba Statuta Grada Gline da gradonačelnik može imenovati savjetnike i odrediti im visinu naknade u suprotnosti je s više zakona, stoji u nalazu revizije poslovanja Grada Gline za 2009. Gradonačelnik Milan Bakšić imenovao je pet savjetnika - za imovinsko-pravne odnose, društvene djelatnosti grada, komunalno gospodarstvo, tehničku kulturu i poljoprivredu. Revizija je utvrdila da je do konca 2009. godine za naknade savjetnicima isplaćeno 99.657 kuna. Time je potvrđen nalaz Ministarstva uprave donesen nakon upravnog nadzora provedenog koncem 2009. godine po kojemu odredbe Statuta o imenovanju posebnih savjetnika nisu u skladu sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi, i Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. No, nalaz revizije ne obvezuje gradonačelnika da promijeni svoju odluku.

TEKST: VEČERNJI LIST

- 11:37 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.07.2010.

KOLIKA JE VJERODOSTOJNOST HSLS-ovih POLITIČARA


Original Video - More videos at TinyPic

Do sada su vodeći ljudi iz HSLS-a pokazali u više navrata koliko su nevjerodostojni u svojim stavovima i ciljevima, a posljednja nevjerodostojnost je i izlazak iz vladajuće koalicije s HDZ-om na državnoj razini.

HSLS-ovci su i za vrijeme Račanove vlade napustili koaliciju i time isto pokazali svoju nevjerodostojnost izdajom svojih koalicijskih partnera.

U posljednjih dvadeset godina HSLS je od treće stranke na državnoj razini došao na marginalni dio političke scene i to ponajviše zbog svoje nevjerodostojnosti te šaranja od ljevice do desnice.

I na lokalnoj razini smo prije tri godine imali priliku vidjeti političare iz HSLS-a koje su pošlepali HDZ-ovci na lokalnoj listi za izbore kako ih na pola mandata napuštaju i izlaze iz koalicije.

Iz govora Darinka Kosora, predsjednika HSLS-a u emisiji NEDJELJOM U 2 također imamo priliku vidjeti što kaže nedugo nakon preuzimanja stranke, a što je par mjeseci iza toga učinio.

Zanimljivo je i kako se HSLS-ovci na državnoj razini pregrupiravaju pa čak i napuštaju stranku kako bi samo zadržali funkcije. PROČITAJTE OVDJE

- 21:59 - Komentari (57) - Isprintaj - #

srijeda, 23.06.2010.

KOJI SU GRADONAČELNIKOVI PRIORITETI UREĐENJA GRADA

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Nakon uređenja nogostupa i asfaltiranja Ulice Đure Augustinovića na red je došlo i uređenje Ulice kneza Branimira u Glini. Radove izvodi Komunalac Glina d.o.o., a investitor je Grad Glina.

Da li je slučajnim odabirom održavanja gradskih ulica pripalo baš Branimirovoj ulici ili je po nekom drugom prioritetu došlo na red detaljno uređenje kolnika i nogostupa. Naime u Branimirovoj ulici živi zamjenica gradonačelnika, a nedavno je uređena ulica do kuće u kojoj živi gradonačelnik.
Možda je to samo slučajnost, ali ako pogledamo da u gradu ima i ulica u daleko lošijem stanju pa čak i onih koje nemaju asfalta i javne rasvjete, a neke čak nemaju ni pitku vodu, kod građana ipak izaziva sumnju prioritet po kojemu se određuje održavanje spomenutih ulica.

Branimirova ulica se priprema za asfaltiranje, a da se prije toga nije sanirala odvodnja i vodovodne cijevi koje su u toj ulici od azbesta.
Čudno je da zamjenica gradonačelnika Dijana Mužić ili glinski ekolozi nisu reagirali i tražili da se azbestno-kancerogene vodovodne cijevi zamijene s novima, a građanima je poznato da je Dijana Mužić, dok je bila u oporbi kao članica Gradskog vijeća bila veliki zagovornik promjene azbestnih vodovodnih cijevi u Jukinačkoj i Crnkovićevoj ulici.
Za Crnkovićevu ulicu, sam gradonačelnik je obećao da će prije asfaltiranja promijeniti vodovodne cijevi, ali to ipak nije učinio. Nakon asfaltiranja ulice, cijevi i vodovodni materijal je kupljen, ali tada je utvrđeno da se ne mogu ugraditi jer je ulica presvučena asfaltom. Hoće li se možda vodovodni materijal i za Branimirovu ulicu nabavljati nakon asfaltiranja pa ga onda negdje uskladištiti i ostaviti neugrađenog!?.

U Glini na žalost nema prioriteta po kojemu se uređuje komunalna infrastruktura pa tako osobe koje su na vlasti same odabiru što će uređivati, ali uvijek odaberu ulice u kojima oni žive.
Najvjerojatnije da je slijedeća na redu ulica u kojoj živi koalicijski partner i predsjednik Gradskog vijeća Franjo Glušac jer se je u nekoliko navrata žalio kako u njegovoj ulici nema asfalta.

Gradonačelnik Bakšić, nakon što je uredio dio šetnice ispred svoje prodavaonice, stao je s daljnjim uređenjem i u banci oročio 8,000.000,00 kn (osam milijuna kuna) iz Gradskog proračuna i kako sam kaže da bi mogao od kamata plaćati svoje savjetnike, a nikome od građana nije jasno što to oni njega savjetuju s obzirom na njihovu stručnost.

- 06:05 - Komentari (105) - Isprintaj - #

utorak, 08.06.2010.

ZAŠTO JE PROMIJENJEN POVIJESNI GRB ŠNK BANOVCA???

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Od kada je predsjednik ŠNK Banovaca Milan Bakšić i novi članovi uprave u kolovozu 2009. godine preuzeli vodstvo lokalnog nogometnog kluba Banovac, promijenili su i tradicionalni povijesni grb koji je počinjao s crvenom bojom i označavao je hrvatsku trobojnicu, crven-bijeli-plavi.

Komu i zašto je bilo u cilju promijeniti povijesnu hrvatsku trobojnicu u plav-bijel-crven, boje koje nas podsjećaju na SFRJ???

- 12:09 - Komentari (24) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2010.

O G L A S

Image and video hosting by TinyPic- 06:31 - Komentari (43) - Isprintaj - #

petak, 28.05.2010.

GLINA, NAJSIROMAŠNIJI GRAD, A NAJBOGATIJI SAVJETNICIMA

Image and video hosting by TinyPic

GRADONAČELNIK MILAN BAKŠIĆ SVE VIŠE GUBI KONTROLU - PRENESENO: VEČERNJI LIST

Izbačen iz takta
Najsiromašnijim gradom upravlja čak šest savjetnika na vlasti
Na pitanje bi li kao privatni poduzetnik zaposlio i platio isti broj pomoćnika koliko ih ima kao prvi čovjek grada, Milan Bakšić posve je izgubio kontrolu.

Piše: Tadija Odić/VLM

- Novinari su poltroni bez muda, bahato je sasuo gradonačelnik Milan Bakšić u lice vlasniku Radio Banovine Nikoli Maričkoviću, čime je ošinuo i ostale novinare. Gradonačelnika je iznervirao Maričkovićev upit: "Biste li kao privatni poduzetnik zaposlili toliko savjetnika koliko ih imate kao gradonačelnik?', a pitao je i o visini plaće njega i suradnika.

Nepristojnosti i gubitku kontrole Bakšića vjerojatno su pridonijeli i neugodni upiti vijećnika pozicije i opozicije tijekom aktualnog sata, a u vezi s pokazateljima da je Glina najsiromašniji grad u Hrvatskoj.

– Prema vjerodostojnim pokazateljima, Glina je ispod Grubišnog Polja, koji je predzadnji grad na listi siromaštva i nerazvijenosti. Vrijeme brzo ide. Gradonačelniku zamjeram što u godinu dana vlasti nije formirao tim sposoban da izradi plan gospodarskog razvitka – kazao je Dragan Miljević, potpredsjednik Gradskog vijeća iz redova SDSS-a, stranke s najviše vijećnika u vladajućoj koaliciji. Govorilo se i o plaćama.

– Jesam li dobro izračunao da najsiromašnijem gradu godišnje treba oko milijun kuna za plaće gradonačelnika, dva zamjenika i šest njegovih savjetnika? – upitao je Milan Matijević iz HDZ-a. Bakšić je kazao da je proteklu godinu posvetio evidenciji imovine i uređenju vlasničkih odnosa.

– Tijekom rata radila su sva poduzeća. Uništena su u privatizaciji. Bivša vlast za 18 godina nije riješila vlasničke odnose, popisala imovinu grada, niti etažirala stanove. Poslovnu zonu ćemo s čistim papirima ponuditi poduzetnicima. Do 200 radnih mjesta otvorit će se u Kaznionici. Razvitak poljoprivrede planiramo s Agronomskim fakultetom. Stipendiranjem studenata i stanovima za stručnjake popravit ćemo starosnu i kvalifikacijsku strukturu. Ne znam točan zbroj plaća suradnika. Do 1. travnja zarađivao sam kao moj prethodnik Marko Sremić. Nakon toga koeficijent je smanjen – odgovorio je Bakšić.

- 06:31 - Komentari (17) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.05.2010.

HORTIKULTURNO UREĐENJE, DAN POSLIJE...

Image and video hosting by TinyPic

Dan nakon objave fotografije o uvelim maćuhicama, zaposlenici glinskog Komunalca su u potpunosti uklonili maćuhice i ostavili praznu zemlju.

Nadamo se da je naručeno cvijeće koje će krasiti kružni tok, ali se isto tako nadamo da neće biti iz istog rasadnika, kvalitete kao i ono koje je uklonjeno.

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.05.2010.

HORTIKULTURNO UREĐENJE GRADA

Image and video hosting by TinyPic

Od kako je u glinskom Komunalcu zaposlena nova osoba zadužena za nabavu (zbog zaštite tajnosti podataka nećemo objavljivati ime i stručnu spremu), promijenjen je i dobavljač za sve stvari koje se nabavljaju. U konkretnom slučaju i za nabavu hortikulturnih sadnica za poboljšanje uređenja vizualnog izgleda grada.

Objavljena fotografija dokazuje da je osoba iz glinskog Komunalca zadužena za nabavu odabrala kvalitetnog dobavljača i kvalitetne sadnice, doduše malo skupljega nego što je bio prethodni dobavljač, ali s objašnjenjem da je puno kvalitetniji.

Ostaje samo ne riješeno pitanje zašto su maćuhice tako brzo uvenule!??

Image and video hosting by TinyPic

- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 21.05.2010.

PRVA GODINA GRADONAČELNIKA MILANA BAKŠIĆA

Image and video hosting by TinyPic

21. svibnja 2010. godine završila je prva godina vladavine gradonačelnika Milana Bakšića.
Da li su u Glini vidljive promjene i u kojemu smjeru???

- 06:57 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 07.05.2010.

VLADAJUĆA GARNITURA SLAVI

Image and video hosting by TinyPic

Vladajuća garnitura glinskih vlastodržaca na čelu s gradonačelnikom Milanom Bakšićem konačno po prvi puta nakon izbora prije godinu dana ponovo slavi. Vesele se, a ni sami nisu svjesni što su učinili.

Uručili su prvi otkaz u Komunalcu d.o.o. Čistka je počela i na drugoj stepenici. Nakon neopravdanog i neobjašnjenog smjenjivanja skladištara, zapošljavanja svojih kadrova bez natječaja na izmišljena šefovska mjesta, direktor Goran Skoko i pravnik Igor Karaturović su uručili trenutni otkaz šefici računovodstva, naravno bez ikakvog objašnjenja.

Početkom godine su gradonačelnik i direktor Komunalca Glina d.o.o. naručili neovisnu revizijsku tvrtku da istraži poslovanje Komunalca u proteklim godinama. Plaćeni iznos za izvanrednu reviziju još nije objavljen, a jedino što je poznato da je revizijska tvrtka utvrdila da u Komunalcu nije bilo nezakonitog poslovanja.

Nakon pozitivnog nalaza revizije, postavlja se pitanje zašto se teroriziraju zaposlenici, prijeti im se otkazima, premještanjima, a u isto vrijeme promijenjen je dobavljač za komunalnu opremu i servisiranje kosilica i to nitko drugi nego servis kojemu je slučajno vlasnik sisački visokopozicionirani HSLS-ovac. U sadašnjoj vlasti nema i neće biti nepotizma kako bi rekla šefica nabave, inače gradonačelnikova jako dobra suradnica i rođakinja.

Cilj vladajuće garniture je, kako se čuje u javnom pogovoru, u što kraćem roku „pomesti“ sve dosadašnje zaposlenike koje je „zaposlio“ bivši gradonačelnik i na taj revanšistički način doći do novih radnih mjesta, naravno za ljude od „povjerenja“, kako bi se gradonačelnik hvalio da on samo zapošljava i otvara nova radna mjesta.

- 07:01 - Komentari (46) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.04.2010.

ŠTO TO SKRIVA GRADONAČELNIK BAKŠIĆ!??

Image and video hosting by TinyPic

Još malo i navršit će se godina dana od kako je Milan Bakšić zasjeo u fotelju glinskog gradonačelnika, ali još do sada nije predao Imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Građani Gline se s opravdanjem pitaju što to gradonačelnik Bakšić skriva kada niti nakon novčane kazne od 10.000,00 kuna i zabrane isplaćivanja plaće ne predaje Imovinsku karticu.

LINK GDJE BI TREBALI VIDJETI GRADONAČELNIKOVU IMOVINSKU KARTICU

- 19:36 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 06.04.2010.

ZAŠTO GRADONAČELNIK NIJE ČESTITAO USKRS???

Image and video hosting by TinyPic

Mnogi građani Gline su ove godine ostali zaprepašteni i s nevjericom su gledali, ali nigdje nisu mogli pronaći niti čuti uskršnju čestitku svoga gradonačelnika.

Zašto gradonačelnik Bakšić nije čestitao Uskrs svojim građanima???

U civiliziranom svijetu je običaj da se čestitaju blagdani, obljetnice, značajni datumi iz bliže i daljnje povijesti.

Ako netko tko to treba učiniti po svojoj dužnosti ne učini, kao u ovome slučaju gradonačelnik koji nije čestitao svojim građanima Uskrs, a uz to je ove godine imao priliku isti dan čestitati i katoličkim i pravoslavnim vjernicima onda je to njegovo pokazivanje koliko drži do građana koji su ga izabrali (Hrvati, Srbi, Katolici, Pravoslavci...).

Ili je možda propust njegovih savjetnika koji ga nisu savjetovali da imenuje savjetnika za vjerska pitanja!?

- 10:34 - Komentari (13) - Isprintaj - #

subota, 03.04.2010.

SRETAN USKRS


Original Video - More videos at TinyPic

Svim ljudima dobre volje želimo sretan Uskrs.

- 22:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 02.04.2010.

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE


Original Video - More videos at TinyPic

- 07:30 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 31.03.2010.

STRUČNO ZBRINJAVAMJE OTPADA U GLINI

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Svatko tko pogleda ove fotografije vjerojatno će najprije pomisliti da su fotografirane 1995. ili 1996. godine, nedugo iza OLUJE kada je otpad nekontrolirano dovožen na Gradsko smetlište. One su na žalost fotografirane 31. ožujka 2010. godine.
Tadašnja gradska vlast je nedugo iza toga detaljno sanirala deponiju smetlišta i od tada do u nazad nekoliko mjeseci smetlište je bilo uređeno i otpad propisno zbrinjavan.

U nazad par mjeseci primijećeno je da se otpad na smetlište dovozi nekontrolirano i da se istovaruje uz samu prilaznu cestu te se rasprostire i u samu blizinu Salaške ulice.

Građani s opravdanjem postavljaju pitanje zašto struka iz Komunalca Glina d.o.o., gradonačelnik Bakšić, njegovi suradnici i savjetnik za komunalna pitanja ništa ne poduzimaju, a zbrinjavanje otpada je zakonska obveza jedinice lokalne samouprave!?

Možda se čeka da otpad dođe do Radničke ulice i Ulice kralja Zvonimira, odnosno do same tvornice dječje hrane VIVERA d.o.o. pa će na taj način "pomoći" Viveri da lakše plasira izvoz hrane na konkurentno svjetsko tržište.


- 20:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.03.2010.

KAKO STRUKA RJEŠAVA POPRAVAK CESTA

Image and video hosting by TinyPic

Komunalac Glina d.o.o. je u posljednjih nekoliko mjeseci, po izjavi predsjednika Skupštine Komunalca Milana Bakšića, zaposlio veći broj stručnjaka samo iz razloga kako bi se poboljšao stručni dio zaposlenika. To je pohvalno, a pogotovo kada bi to bilo i istinito.

Fotografija koja je sastavni dio ovoga teksta govori sama za sebe. Svi novozaposleni stručnjaci Komunalca upregnuli su sve svoje znanje i stavili se direktoru i gradonačelniku na raspolaganje. Analizirali su kako riješiti popravak oštećenih kolnika i nakon donošenja stručnog zaključka krenuli u realiziranje nastale problematike.

Problem su riješili na vrlo jednostavan način. Na dijelu Zagrebačke ulice, između Hrvatske i Majske ulice, gdje je kolnik jako oštećen, stručnjaci su postavili prometni znak ZABRANA PROMETA U OBA SMJERA.

- 20:22 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 17.03.2010.

GRADONAČELNIK GLINE UVOZI RADNU SNAGU

Image and video hosting by TinyPic

Sadašnja glinska vlast na čelu s gradonačelnikom Milanom Bakšićem je u rekordnom vremenu uspjela riješiti veliku većinu lokalnih problema, među kojima i najveći problem, problem nezaposlenosti.

Prema posljednjim pokazateljima dolazi se do zaključka da je u Glini sve ružičasto i da Glina konačno kreće u izlazak iz dugogodišnje bijede i krize koju su prema kazivanju sadašnjih vladajućih izazvali i do nje doveli oni koji su bili prije njih na vlasti.

Kod građana se na svakom koraku osjeti poboljšanje i sveopće veselje zbog situacije koja je zavladala Glinom. Sada u Glini sve savršeno funkcionira. Redovito smo opskrbljeni vodom, grad je čist i uređen, nogostupi počišćeni, riječ nepotizam je izbačena iz riječnika.

Da je u Glini nezaposlenost konačno svedena na nulu govore i posljednji podaci kod zapošljavanja u Komunalcu d.o.o. gdje je kod zapošljavanja bilo tolikih problema oko djelatnika kojih se više nije moglo pronaći niti u Karlovcu, niti u okolnim županijama pa je gradonačelnik uvezao radnu snagu iz susjedne nam i bratske Srbije.

Jedna od novozaposlenih djelatnica izgleda svakodnevno na posao putuje iz Novog Sada pa zato vjerojatno uvijek i odlazi u 15,00 sati s radnog mjesta i ako joj je radno vrijeme do 15,30 sati, a kako bi uspjela prevaliti tako veliki put.

Gradonačelniče i svi ostali vladajući u Vašoj strukturi, od srca Vam zahvaljujemo što ste napravili preporod u Glini i što je nama sada puno bolje, samo što mi toga još, reći će te Vi, vjerojatno nismo ni svjesni, ali svejedno, baš vam hvala.

OD SRCA:
VAŠI GRAĐANI KOJI SU VAM OMOGUĆILI DA SE UOPĆE VRATITE U GLINU


- 20:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 09.03.2010.

U GLINI ZNATAN PAD NEZAPOSLENOSTI?

Image and video hosting by TinyPic

U gradskom poduzeću Komunalac Glina d.o.o. predsjednik Skupštine Komunalca Milan Bakšić je na brzinu zaposlio 6 (šest) osoba na rukovodeća (šefovska) radna mjesta, a da se Nadzorni odbor nije uspio ni sastati, a kamo li dati svoje mišljenje.

Svako zapošljavanje je pohvalno, ali ako je zapošljavanje osoba koje su neophodno potrebne tvrtki u kojoj se zapošljavaju. Međutim, u ovom slučaju je trebalo uhljebiti osobe koje su politički podobne, a nije se razmišljalo da li i kako će Komunalac to sve moći isfinancirati.

I opet, građani i glasači su prevareni. Naime većina zaposlenih nije iz Gline i ne živi u Glini.

- 07:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 12.02.2010.

GRADONAČELNIK PRIPOMAŽE RADU NA CRNO

Image and video hosting by TinyPic

Gradonačelnik Gline Milan Bakšić na brzinu je postao pravi mali šerif u svome mjestu što je vidljivo i u glavnoj glinskoj Ulici Stjepana i Antuna Radića na kbr. 11.

Kuća u Ulici S. i A Radića br. 11 je u vlasništvu Grada Gline i namijenjena je za zgradu Hrvatskih branitelja u koju bi se nakon uređenja trebale smjestiti sve udruge proizašle iz domovinskog rata.

Gradonačelnik Bakšić ne dijeli takvo mišljenje i samovoljno je prenamijenio prethodnu namjenu zgrade te ju je dao u najam nepoznatoj osobi za izlaganje i prodaju ručnih radova.

Nakon samo jednog pogleda prema zgradi, odmah se može uočiti da spomenute ručne radove netko izlaže i prodaje, a da za to nema registriranu tvrtku niti istaknuti naziv tvrtke ili bilo kakve udruge.
Zgodno je za napomenuti da je samo u Glini prošle godine zatvoreno 17 obrta i ovaj način je poticaj i za druge kako treba poslovati, a ne plaćati obveze.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Vidljivo je da je na zgradu izvršen priključak električne energije i to na ne dopušten način i bez zaštite električnog kabla, a koji čini ruglo zgradi koja će ionako ubrzo, ako se detaljno građevinski ne uredi, postati opasnost za prolaznike.

Koliko se skrbi o gradskoj imovini pokazuje i detalj da na katu zgrade stoje otvoreni, a ispravni prozori pa na taj način zbog kiše i snijega dolazi do još većeg uništenja i onako već derutne zgrade.

Izgleda da je u Glini, uz gradonačelnikov blagoslov, sve moguće.

- 11:59 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

MOJA DOMOVINA

OPIS BLOGA

 • hrvatska
  Opisivat ćemo istinu i stvarnost glinske sadašnjosti, malo se baviti prošlošću,
  a najviše onim što bi svi željeli da bude u budućnosti.
  wave


  SVE ŠTO SE ZABILJEŽI OSTAJE, A ŠTO SE PAMTI NESTAJE!
  kiss

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se