Gourmet

ponedjeljak, 27.03.2006.

Prvi put je najteže

Daklem nemresh bulivit. U roku keks vratio sam sve skinute kile iz proteklih mjeseci... Kako ? Kako se to desilo ?
A opet...
Jučer je i službeno otvorena sezona roštiljada na mojoj terasici. Ekipa je okupljena u zanimljivom broju. I točno se vidjelo da su svi jedva dočekali taj dan povratka roštiljade u naše živote. Jer svi su ponešto pripremili, da ne usfali.
Naložih tako najveću vatru koju je moguće naložiti. I pečenje krene već oko podneva s prvim gostima.
No prije pečenja, priprema salatica. Rikula, rotkvice, mladi luk, raštika na blitvu... Već je i salata bilo preko mjere. Uz put se pijuckao Chimay (Ribafish gdje si bijo bijo bijo kad je jučer grmiloooo), i to kao aperitivčić.
Napokon krene grilada.
Prvo pileći file punjen sirom i omotan špekecom.
Pa bijeli bubrezi lagano marinirani u limunu.
Odmah potom i ždrebeća marinirana rebrica.
Sa strane lagano ruzmarinom posuti svinjski kotleti.
A do njih slanina sa kožicom.
Za vegetarijance (naknadno ustanovljeno da takvih nije bilo) tikvice i patlidžani.
I na kraju prvoklasni bifteci natrljani košticama šipka i medom.
I čitavo vrijeme crna, crna vina... razna... od Visa, preko Istre, do Francuske...
Već podmrak na jarki žar bacile se šnite orehnjače i makovnjače polivene rumom i posute šećerom, a do njih banane umotane u foliju zajedno sa sokom od naranče i pošećerene te prelivene konjakom.
Jer tko je vidio ručak bez deserta...
E da.. To je bila dostojna proslava otvorenja sezone roštilja.
A danas...
Nemrem bulivit.
Vratilo se brdo kila !!!! Kako ?
Kako se to desilo ??
headbang

- 21:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>