15

utorak

prosinac

2015

Sveti Gral hrvatske politike


Hrvatska je obavijena velom čudne logike.
Demokracija je sredstvo zaštite totalitarnim (i neustavnim) političkim snagama.
Ne poštuju (niti njeguju) volju birača, ne poštuju Ustav ni zakone a htjeli bi koristiti sve blagodati civiliziranoga (demokratskoga) društva kad su u pitanju politički napadi na njih.

Zapravo, nitko nema poštedu od nasilja (u ovom slučaju građanskog rata). Kada politička sredstva iscrpe mogućnosti, upotreba fizičke sile je izgledna.



Zašto je u Hrvatskoj skupina sa protuhrvatskim težnjama pošteđena? Zašto nije bilo progona i lustracije (za počinjena zla u jugoslavijama)? Zašto nije bilo progona za prvu sdpovu (Račanovu) vlast, zašto nema progona za drugu sdpovu (Milanovićevu) vlast? I Račan i Milanović su nastupali protuustavno i rušilački. Veleizdajnički.
(Za demokraciju. Nasilje bi teško narušilo demokratske procese (sazrijevanje demokracije). Političko tijelo (isključivo birači, dokazujući zastranjenim političkim elitama) mora demokratskim sredstvima odstraniti ...)
Sveti Gral hrvatske politike je postavka kako se nasiljem ne smije (već demokratski) razračunavati sa veleizdajnicima, antidemokratskim i antihrvatskim snagama. Dok nabrojani demokraciju ne poštuju ...

Postulat snošljivosti u ime demokracije prema onima koji demokraciju ne poštuju uspostavljen je politikiom pomirbe (koja je pružila ruku pomirbe kroz katarzu, a ne ravnopravni suživot).
Kad se u politici suprotstave dvije nepomirljive (orjunaško-komunističko-nedemokratsko-prorusko-prosrpska-veleizdajnička i domoljubno-demokratska) struja, vrijeme je za nasilni obračun. U građanskom ratu (kao produženoj ruci politike) oni koji demokraciju doživljavaju kao sredstvo obmanjivanja (otuđivanja političke moći) najbolje će uvidjeti svoju istinsku snagu (na koju se pozivaju prije i poslije svih izbora).
A i nama koji ne vjerujemo u predizborne ankete, izborne rezultate i postizborne predodžbe će biti jasnije istinsko političko stanje hrvatskog društva.
Hrvatska je zrela za građanski rat (građanski rat kao sredstvo uspostavljanja istinskih odnosa političkih snaga u društvu koje naginje otuđenju političke moći i zlouporabe vlasti).

(Staljin je potukao sve one koji su istinski vjerovali u komunizam (po nekima tako uništio mogućnost istinskog komunizma, po drugima postupao na temelju jasne spoznaje o naravi te ideje ...). Na vama je da se odredite prema vlastitim komunistima.)


Oznake: logika, ustav, zakoni, građanski rat, velizdajnici, sveti Gral, politika pomirba, postavke politike pomirbe, suprotstavljanje nepomirljivih političkih struja, Hrvatska je zrela