27

utorak

lipanj

2023

F. Tuđman nije bio protiv ustaša, ustaše su mu životna opsesija



Čovjeku koji je zagovarao pomirbu Hrvata (kao da su Hrvati u međusobnom ratu), čovjek koji je propovijedao ostvarenje tisućljetnog sna (kao da su Hrvati bez države 1000 godina, iako su imali državu ali nenarodne vladare, do Pavelića i Tuđmana), čovjek koji je zagovarao miješanje kostiju u Jasenovcu (kao da su kosti hrvata u Jasenovcu mogle biti izmješane s drugim kostima), čovjek koji je govorio o ustaškim i partizanskim sinovima u obrani RH od agresije (kao da ustaše imaju sinove), ...

Sam Tuđman je u više navrata u emigraciji imao kontakte s ustaškim i ostalim političkim emigrantima i jasno stavljao do znanja iako je titov general da voli Hrvatsku ništa manje nego oni ("ustaše").

Politička platforma Brune Bušića (pomirba partizana i ustaša u stvaranju samostalne i slobodne Hrvatske) je platforma koju je Bruno Bušić poprimio dok je bio zaposlen u Institutu za radnički pokret kojem je na čelu bio Tuđman.

Svi koji se pozivate na Tuđmanovo negiranje ustaškog pokreta i dosega tog pokreta zapravo ste krkani koji sami sebe lažete. Takvo vam je i ime.

Ja sam ja.



Oznake: ustaše, Tuđman

komentiraj (1) * ispiši * #

19

utorak

travanj

2022

Tko mijenja Perkovića danas?




Rasprava o sudbini Perkovića (olako se nabacuju njegovom ulogom u Ratu za neovisnost - on je kadar koji je trebao osigurati ovisnost) polako (nenadano) nameće pitanje:
Tko mijenja Perkovića danas?

Ubili su rock-kritičara Glavana (inače povjesničar umjetnosti) jer je autoritetom branio Marka Perkovića Thompsona.
Ubili su mnoge tinejdžere koji su bili rock orjentirani (tako se s blagoslovom majki uvukao narodnjak među hrvatsku mladu populaciju).
Ubili su generala Koradea (zbog dozvole za ugostiteljski objekt ??)(tipično mafijaški - isprovocirali ga i navukli ...).
Ubili su generala Brodarca ( ...).
Ubili su ratnog zapovjednika Merčepa (...).

Kad god ovoj (debilno-krvavoj) vladi ponestane vremena, ubojstva i tragedije zaredaju i otklone fokus s lopina na nastradale.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija (Perković i Mustać, te ondašnja bratija su morali dobiti dozvolu od tita ili vrha jugoslavenske vlasti nakon titove smrti)?

Jedno vrijeme su tvrdili da je tUđman nalogodavac, Manolić organizator izvršenja?
Tuđman je mrtav, Manolić stogodišnji starac.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija, zastrašujući narod i političare (koje treba prognati, a ne zastrašivati) kad nema Perkovića?
Nobilo? On je preglup.
Josipović? On je ameba (prototip antihrvata).
Milanović? On je debil (debil-debil).

Dolazimo do nekoga tko je na funkciji, a prodaje se (rusima)(srbima).
Policijski i vojni kadrovi koji za novce (mito) organiziraju strahovladavinu (koja pogoduje povratku rusko-srpske čizme, pamet vam s njima neće doći ...).
Ideolozi (spona, trgovci koji u ime rusa i srba kupuju tjelesa) su Buda(lončar)la, MateG(s)ranić i još nekoliko umno poremećenih likova.

Taman ste u vrijeme ruskog sunovrata i oštre podjele svijeta u ime rusa pokrenuli inicijativu oslobađanja Perkovića.
Da vam netko u lice kaže da i bez Perkovića ubijate (Hrvate).

Normalno, ni vojna ni civilna obavještajna agencija u Hrvatskoj ne radi svoj posao nego podatke dilaju stranim službama (jer se boje rusa ako zinu o onom što se događa).
moj pokojni otac, citat završen


Mater vam *. (rip hop izričaj)

dvije tikve - što ga nobilo nije na suđenju obranio kad je tako zaslužan (za uvođenje eura, a može i rublja)(tko prije)

Oznake: Rat za neovisnost, Tuđman, Manolić, Hrvatska, ubojstva, zastrašivanje, amebam debil, preglup, policijski kadrovi, strhovlada, BudaL, MateG

komentiraj (1) * ispiši * #

15

petak

svibanj

2020

Bleiburško polje - početak i kraj jUgoslavije: tko se boji Ustaša?



Stradanje hrvatskog naroda na Bleiburškom polju sustavni je čin obespravljenja naroda do genocida.
Naredbu (produženje proširenja ruskog interesnog teritorija (partizanija je ušetala u Trst)) je dala Moskva, provela titova zločinačka armija.
Tektonski poremećaj u shvaćanju vlasti i međunarodnog prava je izazvao Drugi svjetski rat, mu tijeku kojeg je pripremana nova svjetska organizacija (UN), na novim međunarodno pravnim osnovama. Samo narod može tražiti državu.
Hrvatski narod koji bi tražio vlastitu državu na tim načelima je posmican na Bleiburškom polju i Križnim putevima. Jedini krimen im je bio mogućnost traženja Hrvatske države (s kojom se Moskva nije slagala).

Zločinačka armija (titova) je izvršila genocidan pokolj stvarajući jUgoslaviju, ali je i prije nego je započela stvarati tu marionetsku i zločinačku tvorevinu prouzročila kraj jUgoslavije (u bilo kojem obliku) pokoljem koji su napravili nad hrvatskim narodom (katoličke i muslimanske vjeroispovijesti).

Divljanje barbara s Istoka (ruske necivilizirane horde) prikrivene sustavnim jednoumljem (veličanja antifašizma), korištenjem partizansko-četničkih paravojski (partizani ni četnici nisu bile priznate vojske) vratilo je Ustaše u fokus propagandne mašinerije: zar 400 Ustaša može biti prijetnja državama i vojskama?

Na Bleiburškom polju su oteli državu hrvatskom narodu. (Nevažno je što oni kažu.)

Tuđmana i Šuška su otrovali Rusi, jer su im kvarili geostrateško pozicioniranje. Iza njihove smrti ljigavci gmižu hrvatskim tlom. (Nagla promjena smjera vlasti - umjesto vladavine naroda (demokracija) - vratila se ruska praksa postavljanja debila: tiTo, predsjednik predsjedništva, miLošević, rAčan, mEsić, jUsipović, kOsor, miLanović, pLenković, miLanović, ...)
Ako su pLenković i bratija zastrašeni ruskim prijetnjama, moraju odstupiti. Ako se slažu s ruskim promicanjem krvave partizansko - četničke prakse moramo ih najuriti.

Zato, složno: Bog i Hrvati, Za Dom spremni!



Oznake: Bleiburško polje, stradanje Hrvatas, obepravlenje naroda, genocid, međunarodno pravo, početak i kraj jUgoslavije, Ktižni putevi, zločinačka armija, pokolj, jednoumlje, veličanje partizansko - četničke prakse, partizanska i četnička paravojska, barbari s Istoka, Tuđman, šušak, gmizavci

komentiraj (1) * ispiši * #

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

komentiraj (1) * ispiši * #

10

nedjelja

prosinac

2017

Tuđmanova ostavština: 2 000 000 birača za novi politički pokret




Hrvatska politička sadašnjost, budućnost.
Obje su posljedica prošlosti.

HDZ je nastao kao politički pokret. S ciljem okupljanja hrvatskog biračkoga tijela na prvim demokratskim (mada je Hrvatska udaljena od demokracije stoljećima) izborima..
Zasade pokreta (sve najbolje što je hrvatska politička inteligencija mogla ponuditi: boljitak, demokracija, slobode (tržišta rada, roba i usluga, osobne slobode), otvorenost svijetu (a ne prorusko-prosrpska izoliranost), jednakost vlasništva, ukidanje socijalizma, ukidanje totalitarne države (vojne i policijske države), hegemonije (srpske), zaštita teritorijalnoga integriteta, suverenitet, nacionalna država, ...) na platformi zajedničkog minimuma s ciljem stvaranja društva po mjeri stanovništva.

Raspad Jugoslavije, slom socijalizma i Varšavskog pakta prelomio se preko Hrvata (izloženih ratnoj agresiji). Partijsko-vojna (prosrpsko-velikosrpska) neman se u Jugoslaviji nije predala bez otpora. Aktivirali su rezervni plan (ratnog razaranja s ciljem transformacije ili raspodjele (komadanja) Jugoslavije.
U tim se okvirima odabir politike stvaranja političkog pokreta pokazala učinkovitom.

Po završetku rata, posebno iza smrti Franje Tuđmana (prvog predsjednika HDZ-a, prvog predsjednika Republike Hrvatske), u HDZ-u su ovladali kadrovi koji nisu kreatori politike koja je iznjedrila uspješnu hrvatsku preobrazbu od prorusko-srpske komunističko-socijalističke republike u državu priznatu u UN-u.

Iskoristili su prednost pokreta (političke neistomišljenike) u materijalnom i kadrovskom pozicioniranju (iscrpljivanju državnog proračuna, nagodbenjačkim kadroviranjem svih sudova (Ustavni sud, Vrhovni sud, ...), diplomacije, vojske, policije, HRT-a, ...) i time obespravili ustavnu odredbu demokratske države.

U trenutku kada su odlučili (tko je odlučio??) od HDZ-a stvoriti stranku (istovremeno vršeći detuđmanizaciju) trebali su ugasiti HDZ i osnovati novu stranku i pod jednakim uvjetima izići na parlamentarne izbore. Nisu to napravili. Misle da su glasači glupi.

Od Tuđmanovih obećanja (suvereniteta, slobodnog društva, jednakosti vlasništva, preobrazbe društva od socijalističkog ka modernom društvu sloboda i razvoja) nisu preuzeli ništa. Stvorili su partiju bez partijaša (i moskovsko-beogradske zaštite). (Šeks, Granić, Gregurić, Milinović, ... sve komunjara do komunjare.)


Vrijeme je za Republiku bez HDZ-a, SDP-a, bez njihovih satelita.
2 000 000 (obespravljenih) birača može stvoriti svoju državu. Vrijeme je za novi hrvatski pokret.

Pobijediti državne izborne komisije, državno odvjetništvo, MUP, HRT, akademiju (jugoslavenskih) nauka i njihova povjerenstva (koja sebe obmanjuju) mogu samo dobro organizirani i ujedinjeni hrvatski birači.

Obespravljeni, kucnuo je čas!
Hrvatska vas treba, vi trebate objedinjenu Hrvatsku.
Stvorimo vlastitu budućnost.

Za društvo jednakosti vlasništva, društvo rada i odgovornosti. Protiv partijsko-četničkih izdajica koji nas vraćaju u siromaštvo, ratove i optužbe za zločinačku narav hrvatskog naroda.
Za Hrvatsku! ZA Hrvate/ce!

Obljetnica Tuđmanove smrti najbolji je trenutak uočiti koliko je Hrvatska odmakla od postavki moderne države, koju je zagovarao Tuđman. Koristi li su optužbe o udruženom zločinačkom pothvatu kako bi nas odgovorili od istinskih Tuđmanovih političkih ciljeva.

Tuđmanova ostavština je 2 000 000 birača koji žele bolju, hrvatsku Hrvatsku.

Vrijeme je da im stvaranjem novog političkog pokreta kažemo što ćemo napraviti (hrvatsku Hrvatsku). Ne Jugoslavensku, ne socijalističku, ne prosrpsku, ne siromašnu, ne zaostalu i neizgrađenu. Hrvati su većina i jedino onu mogu izgraditi državu blagostanja za sve u Hrvatskoj.


Onako kako smo Mesića i Manolića porazili na prvim izborima, a Tuđmana proglasili pobjednikom, možemo pobijediti bilo koga.


Oznake: Tuđman, novi politički pokret, detuđmanizacija, politički neistomišljenici, slom, stranka, komunjare, obespravljeni

komentiraj (0) * ispiši * #

14

četvrtak

srpanj

2016

Povijest jednog (državotvornog) (suvišnog) pokreta



HDZ je u osvit višestranačja ponudio programska načela (koja nisu u potpunosti statutarno uobličena) koja su objedinili narodne želje ...
Malobrojnost Hrvata (na području današnje RH, rasprostranjenost na drugim teritorijima (raseljena Hrvatska, dijaspora i BiH) stvorilo je posebne uvjete koji se ne daju pretočiti u programska načela (unatoč objedinjavanju novije (skoro) sveukupne političke misli: starčevićanstvo, radićevština i lijeve ideja ( Hebrang, Cesarec)). Prešućivanje frankovačke političke borbe (jedino je toj struji pravaša bio zabranjen politički rad 1918.g (u vrijeme karađorđevićeva puča čime je Hrvatska prisajedinjena (Srbiji)), izostavljanje 15 načela domobranskoga pokreta (a trajno oslanjanje na njihov univerzalni značaj) stvorio je posvemašnu konfuziju u hrvatskom društvu (pod vodstvom HDZ-a).
Branitelji su (nenaoružani) (s krunicom i srcem punim ljubavi prema domovini) stajali na branik ... da bi ih (po nekom trećem (nejasno uključenom) političkom ključu marginazirali trećerazredni (nesretni i bezobrazni) beznačajni prevaranti zagovarajući sveukupnost političke misli koju je HDZ prihvatio ...

Dobro, težnja objediniti malobrojno Hrvatstvo (na principu suradnje a ne podjela) plemenita je i svrsishodna ideja ...

Ali dozvoljavati neplodonosnim i štetnim političkim idejama (političke ideja koje nisu osnovne i provode se tek po ispunjenju temeljnih političkih misli) način je obezvrijeđibvanja HDZ-a (kao nacionalne i državotvorne stranke kojoj je zadaća biti stožerna politička snaga).
Zamisao (F. Tuđmana ili nekog trećeg (ako je taj treći autor ideje o specifičnosti političkog prostora uvjetovanog malobrojnošću i posebnošću demokracije u tim uvjetima)) Hrvatsku smatrati jedinstvenom (zbog stvaranja uvjeta izbora najbolje administracije (formiranje plemenskog vijeća ...)). Sociološki, približavanje društvenim zakonitostima koje slijede uvjete pri kojim se provodi društveno ustrajavanje.

Sva šteta (koja je nastala nakon smrti F. Tuđmana) proizlazi iz organizacije HDZ-a (za vrijeme F. Tuđmana) i nesposobnosti shvatiti zamršene političke zamisli (koje je Tuđman sprovodio) ...
Tuđman se oslanjao na Vladimira Šeksa (koji je kontrolirao izborno tijelo unutar HDZ-a). šeksova stalna zadaća osiguravati Tuđmanovu prevlast unutar HDZ-a, a da pri tom Šeks nije utjecao na odluke Tuđmana (što ukazuje na Šeksovu podređenost imenovanom Tuđmanu), po Tuđmanovoj smrti se pretvorio u prvorazredni politički i državni fijasko jedne politike (politike HDZ-a).
Model (utemeljen na spoznaji o malobrojnosti Hrvata i posebnosti društvenih zakonitosti u takvim okvirima), zbog šeksovog potpomaganja u unutarstranačkim nadmetanjima (a zbog nedoraslosti Šeksa) izrodio se u neadekvatno stranačko vodstvo (vodstva) koje (koja) su uništili (specifičnu) hrvatsku demokraciju ...

Šeks ima više mana (jedna je ta što je pravnik i sakrivajući se iza prava nije poštovao specifične sociološke zakonitosti), iako pravnik (vrlo često spominjan kao tvorac "modernog" Ustava RH (što je još jedna zabluda i otklon od hrvatske demokracije)) (u svojoj zlobi i mržnji Tuđmana) sustavno je potkopavao Hrvatski i hrvatsku demokraciju.
Dozvoliti 16 godina utjecaj (stranačkog pokvarenjaka koji je svim (pokvarenim) sredstvima obavljao prljavi posao osiguravanja tuđmanove prevlasti unutar HDZ-a) nastaviti obnašati toliku moć i dopuštati njegov upliv u državne i stranačke odluke pokopalo je HDZ (pretvorilo HDZ u neprepoznatljivu strančicu polusvijeta i nakaradnih ideja).
Ustav i parlamentarna demokracija pretvoreni su (po šeksovim dosezima) u parlamentarni apsolutizam, država u neugledni predmet poruge i frustracija ... šeksovo "maslo".
Biranje Sanadera, Kosor, Plenkovića, na tragu je navedenog (i jedan od dokaza Šeksove neprimjerene i nedopuštene moći ...). U tom razdoblju Hrvatska (otprije na začelju) bilježi ogromno posrnuće.
HDZ još uvije ima mogućnost na unutarstranačkim izborima odbaciti Plenkovića (na TVu u Otvorenom Novokmet (??) je naveo Britaniju i praksu da jedinog stranačkog kandidata bez izbora, preskačući formalnost, imenuju predsjednikom stranke, zaboravljajući Statut HDZ-a po kojem Plenković mora imati preko 50% glasova onih koji iziđu na unutarstranačke izbore kako bi postao (Šeksov, ali ne HDZov) predsjednik stranke).
Ako preko 50% hdzovih birača ne zaokruži jedinog kandidata (Plenkovića), izbori će se morati ponoviti (jer Plenković neće moći postati predsjednik).

Ima li HDZ snage otrgnuti se Šeksovom razornom djelovanju, i zaista preuzeti odgovornost za sudbinu nacije i države tek će se pokazati 17. srpnja ...
Šeks je kriminalac i moralna nakaza. Onaj tko mu vjeruje ili dopušta moć krivo radi.

Onaj tko je stvarao drukčiji HDZ i drukčiju Hrvatsku će u slučaju daljnjeg posrtanja HDZ-a (pod nepotrebnim uplivom Šeksa) pronaći načina ispunjenja hrvatskih snova (o nacionalnoj državi Hrvata, dostojnoj življenja).

Hrvatska do neba ....

Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice, na temelju odredbe članka 6. Ustava Republike
Hrvatske (˝Narodne novine˝ br. 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 –
pročišćeni tekst, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10, 85/10 i 05/14) i članka 10. Zakona o političkim
strankama ("Narodne novine", br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) na svojem V.
zasjedanju 29. travnja 2000. donio je Statut Hrvatske demokratske zajednice, čije su izmjene
i dopune donijete na VIII. zasjedanju 21. lipnja 2003., IX. zasjedanju 24. travnja 2004., X.
zasjedanju 1. travnja 2006., XIII. zasjedanju 4. srpnja 2009. god., XV. zasjedanju 20. svibnja
2012., na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a 12. lipnja 2014. god. i XVII. zasjedanju Općeg sabora 28.
svibnja 2016., te se objavljuje integralna verzija;
S T A T U T
HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
I. TEMELJNE ODREDBE


Članak 2.
(1) HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana
Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske
civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.
(2) HDZ je narodna i socijalna stranka jer zastupa interese svih društvenih slojeva.
(3) HDZ je suvremena stranka jer uvažava dosege moderne uljudbe.
(4) HDZ je slobodnjačka stranka jer promiče ideju i sustav slobode za svakog i svugdje.
(5) HDZ je nacionalna i državotvorna stranka jer promiče hrvatski nacionalni interes, čuva
tradiciju i identitet hrvatskog naroda i vrijednosti Domovinskog rata.
(6) HDZ je europska stranka jer prihvaća europske standarde i budućnost Hrvatske vidi u
Europi.



Oznake: višestranačje, HDZ, programska načela, politološko-socijolkoška posebnost malobrojnog nar, raseljenost i dijaspora, BiH Hrvati, Tuđman, Šeks, političke floskule, politika bez politike, stsut HDZ-a, posrnuće, država dostojna življenja

komentiraj (3) * ispiši * #

04

petak

prosinac

2015

HDZ (reinkarnacija)


HDZ-ova loša reputacija je krenula po Tuđmanovoj smrti (iako je prije pripremana, pa čak i prije pojave HDZ-a).
Kako je onda HDZ nastao i postao vodeća snaga hrvatskog društva? Zauzimanjem i djelima Franje Tuđmana, njegovih suradnika, članstva i hrvatskog naroda.

Po smrti Franje Tuđmana, nitko nije promovirao politiku HDZ-a u strahu od (prije pripremljenih optužbi za ratne zločine). Sjetimo se, Tuđmana su tri dana po Oluji optužili (Bildt) za ratne zločine, nije pozvan na proslavu godišnjice pobjede nad fašizmom (kao jedini živući predsjednik koji je sudjelovao u toj borbi).
Zatajenje djela i borbe Franje Tuđmana stvorila je (konvertite) spremne odreći se Tuđmanova djela, odreći se izvornih načela HDZ-a.
Zaista nitko nije kriv za kolebljivost i nevjericu (u vlastitu snagu, ispravnost).
Na sjemenu te sumnje izniklo je divlje tkivo (stranputice hrvatske zbilje).
Tko odustane ili posumnja u vlastiti ispravni put, osuđen je na lutanje.

Petnaest godina nitko nije promovirao i okupljao narod na interesima države/nacije. Nije bilo narodnih skupova (do predizborne promidžbe koja po izborima zaboravi obećano).
Rezultat je kolebljivost i rasutost glasača na izborima (presudnim za budućnost svih nas).

Politika je oblik interesnog organiziranja, propusti u kontinuitetu tog organiziranja vidljivi su u nenarodnoj vlasti, nakaradnom sustavu i percepciji Hrvatske kao propale (zaostale) države (što ne negiramo, samo potvrđujemo).

Svi (i sve) za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!



Oznake: Tuđman, politika, promoviranje, stranputica hrvatske zbilje, okupljanje naroda, narodni skupovi, interesno organiziranje, kontinuitet

komentiraj (1) * ispiši * #