17

srijeda

veljača

2016

Jesam li zaslužio 20 000 kn!?



Ponuđena je nagrada od 20 000 kn za obavijest ili informaciju koja bi dovela do otkrivanja i uhićenja počinitelja kaznenog djela "javnog poticanja na nasilje i mržnju" (mada mi je nejasno protiv koga poticano nasilje i mržnja) iscrtavanja kukastog križa na travnjaku poljudskog stadiona.
Tek otkrivanjem počinitelja moguće je ustanoviti motiv (moguće da je meksička narko mafija na taj način poslala poruku svojim kupcima ... i u tom slučaju kukasti križ ne bi imao nikakve veze s nacizmom). (Kakvi ministri, takva i policija ...)

Visina novčane nagrade upućuje na populaciju kojoj se obraća (narkomane, njima je taj iznos primjeren ...).
Normalna (upućena) osoba ne smatra 20 000 kn dostatnom nagradom za pružanje informacija (zaračunavajući ugled policije i udjele (novčane) HNS-a obzirom na plaćenu kaznu i mogućnost gubitka zarade od neplasmana na europsko prvenstvo).
Zakon ponude i potražnje upućuje kako je informacija vrjednija od 20 000 kn, ako počinitelji nisu narkomani (a tada je nagrada primjerena).
Ako je Ministar i ovlašteni PU odredio cijenu (na tržištu) nedvosmisleno su uputili i na počinitelje.
Jedini je problem što narkomani nikada ne čine takve prestupe (kažnjiva djela) bez nadoknade ( niska je ali i oni imaju cijenu).

Ako su naručitelji unajmili narkomane, začuđuje policijska neinformiranost. To je (narkomani) rizična skupina (u rizično vrijeme odvijanja nogometnog susreta) koju su morali nadzirati (a ne upravljati njima i prikrivati ih).
Posebno začuđuje diverzija, koja je mogla biti i teroristička ...
Ministarstvo loših poslova ...



Oznake: novčana nagrada, obavijest ili informacija, motiv, počinitelj, visina iznosa nagrade, rizična skupina, nadzor, tetorizam