19

ponedjeljak

prosinac

2022

Tko viče Za Dom spremni!




Još jedno nogometno prvenstvo svijeta je završilo.
Tko nije zadovoljan mora čekati naredno.

Ostali, neka se vesele (nogometu, isčekivanju, neizvjesnosti i ljepoti najvažnije sporedne stvari (nakon pokera i drogiranja) na svijetu).

Većina je prije početka prvenstva znala da će biti gubitnici (mislim na navijače). Jedan je prvak, jedan je drugak, jedan je trećak. Četvrti je četvrti. Trideset drugi je sudjelovao (Katar u Kataru).
Svi ponešto dobiju. Osim onih koji se ničemu ne vesele.

Ako je novinarska - omražena lopovsko-orjunaška - svita radosna dostignućima hrvatske reprezentacije zašto im onda (uspjeh reprezentacije) ništa ne može (orjunaški) dan pokvariti.
Zašto znojne razmjenjene dresove igrači u svlačionicama ne mogu bacati u kante za smeće (nisu to one kante u koje bi ubacujete svoje u*rane živote, trujući okoliš otpacima koje ne morate stvarati). (Eko svijest!)
Zašto igrači ne mogu takmičarske napetosti neometano iskazivati (ispušni ventili, koji ne znače omalovažavanje ili vrijeđanje protivnika).
Zašto aRgentina ne može biti svjetski prvak.
Zašto bi fRancuzi bili svjetski prvaci.
Zašto su svi zaboravili bRazil.
Hrvatska

Zato što je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zašto bi itko vikao Za Dom spremni.
Za Dom spremni se ne viče ....

Za Dom spremni je začin jelima, poznatiji od Vegete.

(Izostanak interpunkcijski smajlova je kreativna sloboda autora koji smatra da ne pripadaju tamo gdje to gramatika zahtijeva (što gramatika zna kako je onom tko se mjesec dana nadmetao protiv sebe i svijeta - pa što se ne bi nadmudrivao i s gramatikom)

Za Dom(a) Spremni





Oznake: nogomet, svjetsko prvenstvo, za dom spremni, najvažnija sporedna stvar, navijači, novinari orjunaši, gramatika

18

srijeda

srpanj

2018

Blogov kolac (Podmoskovske kUrve)



Hrvatska nogometna reprezentacija nije potakla zajedništvo hrvatskog naroda, već je svojim radom i kvalitetom ostvarila povijesni rezultat jedne (bilo koje) nogometne vrste. Pokazala je i Hrvatima, i ostatku Svijeta kako je iznimno nadarena i sposobna.
Većina igrača je svoje kvalitete dokazala u cijenjenim klubovima Europe, uspjeh s reprezentacijom je kruna karijera tih igrača.
Zasluženo.

Znoj, suze nitko ne pamti. Ali su doveli do povijesnog rezultata. Finale svjetskog nogometnog prvenstva.
Države, članice FIFA-e, imaju pravo sudjelovati u kvalifikacijama a najbolje u kvalifikacijama sudjeluju na završnom turniru.
Dvije najuspješnije igraju finale. (Jedna od te dvije, na završnom turniru u Rusiju 2018.g., je Hrvatska.)

Većina nogometnih reprezentacija su nacionalne, jer je većina država čiji su (nacionalni) savezi članice FIFA-e nacionalne države.
Dvojba je li hrvatska nogometna reprezentacija nacionalna ili nije proizlazi iz statusa hrvatske države. Kako je Republika Hrvatska u preambuli Ustava RH definirana kao nacionalna država, i Hrvatski nogometni savez je nacionalni.
Protivnici nacionalne države (orjuna, četnici, komunjare, raznobojni vragovi) nisu dio hrvatskog nacionalnog, državnog i domoljubnog bića. Stoga, hrvatska nogometna reprezentacija nije potakla zajedništvo hrvatskog naroda.

Hrvatski narod je podijeljen na prorusko-prosrpsku, ateističku, anacionalnu financiranu manjinu i prozapadnu, katoličku, nacionalnu većinu (koja sve plaća).
Staljinovo učešće, nakon pakta s Hitlerom, u antifašističkoj koaliciji je uvjetovano proruskim dominionom (marionetskim državama koje će teritorijalno braniti Sovjetski savez (Rusiju) i prije granica te države/država).
Tako je nastala titoistička sorta, koja i danas cvokoće zubima kada u Podmoskovlju pada snijeg.

Financirani ruskim novcima (saga o upletenosti Rusa u američke predsjedničke izbore je potaknuta uplitanjima Rusa u izbore mnogih bivših proruskih marionetskih država, čime teško narušavaju demokraciju i oporavak tih država, i Hrvatska je takav slučaj) provode ne samo politički i pravosudni teror. (Obznanjeni slučaj s izborima u Crnoj Gori i pokušaj atentata je zoran slučaj.)

Iskorištavanje uspjeha nogometne vrste za širenje anti civilizacijskih i anti kulturnih stajališta, s namjerom zastrašiti Hrvate teško je poigravanje s temeljima opstojnosti hrvatskog naroda. Politika pomirbe je politika s rokom trajanja (koji je istekao). Tko nije prošao katarzu i otklon od titoističke doktrine ne zaslužuje oprost.

Hrvatska, U srcu vatrena! (počast hrvatskim nogometašima, koji su ostvarili povijesni uspjeh)


Oznake: Hrvatska, nacionalna država, nogometna reprezentacija, fifa, svjetsko prvenstvo, finale, zajedništvo hrvatskog naroda, Staljinova politika, proruske marionetske države, narušavanje demokracije, hrvatski nogometaši