04

petak

studeni

2016

Plenković (i šaka jada)



Hrvatski suverenitet (ono za što se ratovalo 1000 godina) je iskorišten na najodvratniji i podmukliji način.

UN je donio rezoluciju o uspostavi privremenog međunarodnog suda u Haag-u za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi.
Obrazloženje uspostave privremenog suda je nepostojanje uvjeta za zaštitu obaveznih zakonskih odredbi o ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti. Hrvatska je prihvatila i potpomogla u UN-u izglasavanje te rezolucije i uspostavu privremenog suda, a zauzvrat je dobila poseban status (sud u Haagu je morao tražiti odobrenje od Hrvatske države za jurisdikciju nad svakim slučajem koje je bio voljan procesuirati). BiH i Republika Srbija nisu imale takav status.
Hrvatska diplomatska i pravna sredstva, politikom blenkovića i stiera, nisu adekvatno iskorištena u očito politiziranom postupku protiv grupe časnika HVO-HVa iz Orašja.
Plenković je podržao kažnjavanje ratnog zločina, ali uz uvjet izostanka formulacije o zločinačkom pothvatu kojim bi Hrvatska bila optužena. Time je u ime RH priznao ono što UN izrijekom negira (sposobnost pravičnog vođenja kaznenog progona zbog politiziranost institucija BiH i Srbije).
Ujedno, poručuje institucijama EU kako se narav tih država promijenila ... što je laž.

Istovremeno, zastrašuje sve koji su sposobni (branitelji) suprotstaviti se njegovoj samovolji (u namjeri poharati i uništiti Hrvatsku). Provodi politiku korištenja represivnog aparata u uspostavi i očuvanju vlastite vladavine. Zaboravljajući kako je prošao Sanader i HDZ nakon Sanadera.
Svi koji podržavaju (budalaša) Plenkovića bit će svrstani u neprijatelje i prema njima će se provoditi postupak adekvatan njihovim nedjelima (protiv hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja, hrvatske države).
Strepite!



Članovi Hitlerovog kabineta 30. siječnja 1933.
Sjede: Hermann Göring, Adolf Hitler, Franz von Papen
Stoje: Franz Seldte, Günther Gereke, Lutz Graf Schwerin von Krosigk, Wilhelm Frick, Werner von Blomberg, Alfred Hugenberg

Oznake: Suverenitet, ICTY, rezolucija Una, rvatska, poseban status, diplomatska i pravna sredstva, sposbnost pravičnog vođenja kaznenog postupka, politiziranost institucija, zastrašivanje, samovolja, strepite