08

ponedjeljak

svibanj

2017

Postoji li HDZ? Vrijeme je za novu političku snagu



Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja na listi HDZa preferencijalno je ušla u Sabor u izbornoj jedinici u kojoj HDZ tradicionalno nije dobivao glasove (inače je partijska banda ne bi ni stavljala na listu). Samostalno nastupa na lokalnim izborima za Zagreb. Poduprla je prvu koaliciju, poduprla je opstanak ministra Marića, poduprla je smjenu Petrova, poduprla je izbor Jandrokovića. I omražena je u HDZu.

Zlatan Hasanbegović, preferencijalno je ušao u Sabor na listi HDZa, u izbornoj jedinici u kojoj HDZ ne kotira visoko (inače ga partijska banda ne bi stavljala na listu). S Brunom Esih nastupa na nezavisnoj listi za Zagreb. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je opstanak Marića, poduprao je opoziv Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Goran Dodik, iako je predsjednik vlastite stranke, nastupio je na HDZovoj listi i osvojio saborski mandat u 10. izbornoj jedinici, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Željko Glasnović je u Sabor ušao kao nezavisni kandidat, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Član HRASTa je na HDZovoj listi u devetoj izbornoj jedinici osvojio zastupničko mjesto u Saboru. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Branko Hrg je kao nestranački kandidat na listi HDZa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

HSLSov predsjednik Darinko Kosor je na HDZovoj listi sa 479 glasa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.


Esih 10 471 glas, Hasanbegović 11898 glasova, Culej 9262 glasa, Miro Kovač 12 751 glas, Hrg 3733 glasa, Dodik 3032 glasa. 51147 glasova.

Spašavanje HDZa na vlasti nije politika HDZa (jer je jedva osvojio relativnu većinu tuđim kandidatima i glasovima). Zapravo je HDZ projugoslavenska, udbaško-srpska stranaka koju spašavaju zastupnici koji su pridruženi HDZu (u nadi kako će ta uzurpatorska partijska, šeksijanska banda nadrkavanjem nadmudriti naivne glasače i njihov odabir).

Nakon svih manevara prijetili su gospođi Esih, izbacili Hasanbegovića, dosađivali Glasnoviću, zastrašivali Culeja, kumili HNSovce i pupavčeve snsovce, izmanipulirali Sauchu, ... i to sve odradi plenković koji je haeslesovac (do 2008.).
Kako će HDZ proći na slijedećim izborima kad je na izborima iza kataklizmičkog Milanovića nesposoban osvojiti vlast?
Možda su zanemarili činjenicu da se povjerenje birača stiče kvalitetnim radom a ne namještanjem izbora.
Vrijeme je da Hrvatska zaboravi HDZ i osnuje kvalitetnu, odgovornu, sposobnu političku stranku koja će rješavati hrvatske probleme, a ne slušati krvoločnog pijanca iz Osijeka i stvarati cirkus na -300 milijardi (kuna).

Vrijeme je za gašenje udbaške filijale, vrijeme je za nove izazove i novu političku strategiju. Vrijeme je za nove političke ikone, vrijeme je za djela. HDZ je uništio HSP, HSS, i na kraju su uništili sami sebe.
Nisu Esih, Hasanbegović, Glasnović, Culej ... podlegli HDZovim manipulacijama, nego su spašavali naciju (ralja komunizma od kojih ih HDZ nije sposoban štititi; ionako je Šeks (Mesić, Manolić) imao/li zadatak izmanipulirati političku javnost i osigurati potčinjeni položaj Hrvatske u Jugoslaviji).

(HDZ je olupina koju treba natovariti bremenom sjećanja i potopiti da se više nikad ne vrate na vlast.)

Do novih izbora (na kojima će nova politička ideja preuzeti odgovornost za naciju).




Oznake: HDZ, nova politička snaga, izbori, preferencijalni glasovi, podrška koalkiciji, podrška vladi, stanje HDZa, olupina, spašavanje nacije, novi izbori