27

subota

kolovoz

2016

Hrvatski memento



Slom AU, kraljevine, sfrjota, rh ...

Hrvatska se nalazi u specifičnom stanju (ne zove se drugo stanje, već posebno stanje). Populističko popuštanje pri izlazu iz socijal-jugoslav-balkan-samoupravljanja popratilo je otvaranje tržišta (zapadnim robama i uslugama). Pametni su kupili i naučili (što su trebali) od zapada, oni malo slabiji nisu.
Model (od samog početka uočljiv) otvaranja zapadnim robama i uslugama stvarao je potrebu pune zaposlenosti (na uvoznim robama). Dugoročno neodrživ.

Trgovinski deficit je proizveo blokirane, zadužene, prekomjerni javni i vanjski dug ...

Službe koje su sudjelovale u kreiranju (na krilaticama pomirbe i svehrvatstva) takvog modela tranzicije (u svojoj nemoći) su se našle u poziciji nesposobnosti premostiti ono s ovim (sutrašnjim) dobom. Nesposobne su proizvesti model povrata zaduženja, porasta standarda i očuvanja nacionalnih dobara.
Pomalo izgubljene (u metežu narodnog nezadovoljstva) guraju svakog ispred sebe kako bi prikrili svoju slabost - nesposobnost projiciranja budućnosti.
Nespretno guraju nesposobne krkane (Kosor, Josipović, Milanović, Petrov, Plenković, ...) kako bi stvorile alibi za ono što ne mogu (i nisu sposobne), ali mogu nametati imenovane (kako bi nas obmanjivali).

Hrvatska se utapa u rukama spasitelja ...

U Hrvatskoj treba reorganizirati tajne službe i nečasno otpustit sve koji su sudjelovali u stvaranju kaosa (kojeg sada prikrivaju namećući poluidiote).



Oznake: slom, populističko popuštanje, socijal-jugoslav-balkan-samoupravljanje, trgoviski deficit, blokirani, zaduženi, javni dug, vanjski dug, službe, pomirba, svehrvatstvo, tranzicija, povrat zaduženja, stvaranje kaosa