21

ponedjeljak

studeni

2016

Državotvorstvo a ne nacionalizam



Logično, nabrojati ću ono što nije logično

Jugoslaveni su (veći) neprijatelji


Imenovanje Ante Gotovine savjetnikom (nekome koga uistinu treba savjetovati) izazvalo je oštre reakcije iz Srbije. Zašto bi imenovanje Gotovine zabrinjavalo Srbiju? (Logično, opsesiju i političko-ratne planove vezane za Hrvatsku, Srbi ne mogu prikriti.) ( Nije Hrvatska usredotočena na Srbiju, svijet je šaren i širok.)

Hrvatska nije ratovala protiv Srba i Srbije. Hrvatska je u Domovinskom ratu ratovala za svoju samostalnost (suverenitet)(utopljenu u alijenacijski proces jugoslavenstva potpomognutog sa istoka i zapada). Svoditi rat na hrvatski nacionalizam (a ne državotvorstvo) je obmanjivanje Hrvata i žrtvovanje Srba.
Tko je kolovođa nacionalističkog poimanja (drukčije) stvarnosti? Jugoslavenčine, komunjare, otuđeni (alijenirani).
Jugoslavenska ideja je moguća samo na temeljima alijenacije Hrvata u južnoslavensku cjelinu. Bezpogovorno i bezuvjetno podčinjavanje Hrvata srpskom kralju je označio proces koji je projekt (zakulisnih centara moći).
Ustrajno državotvornu borbu (borbu protiv alijenacije) prikazivati kao nacionalističko suprotstavljanje srpstvu ima zadaću fokusirati oštricu borbe na Srbe (iako su jugoslaveni stvarni neprijatelji hrvatske države). Srpstvo ne osporava hrvatsku državu (doduše, na teritorij koji se vidi s tornjeva zagrebačke katedrale), jugoslaveni osporavaju.
Tako se jugoslaveni čuvaju za (ruski?) prevrat i poraz hrvatskog suverenizma (okruženog svjetskim silnicama i vlastitom nemoći izgraditi moderno (industrijsko/postindustrijsko) produktivno društvo).

Plenković i njegovi pratitelji, mentori su jugoslavenčine (Šeks, Granić, Gregurić, ...). To treba najuriti vilama ...
Neprijatelji u njedrima ... podmeću stoljetnim neprijateljima (Srbima). (E, srbi srbi ...)

tango




Oznake: imenovanje, savjetnik, srbija, svijet, samostalnost, Suverenitet, alijenacija, zakulisni centri moći, nacionalisltičko poimanje, neproijatelj u njedrima, podmetanje neprijatelju