14

četvrtak

srpanj

2016

Povijest jednog (državotvornog) (suvišnog) pokreta



HDZ je u osvit višestranačja ponudio programska načela (koja nisu u potpunosti statutarno uobličena) koja su objedinili narodne želje ...
Malobrojnost Hrvata (na području današnje RH, rasprostranjenost na drugim teritorijima (raseljena Hrvatska, dijaspora i BiH) stvorilo je posebne uvjete koji se ne daju pretočiti u programska načela (unatoč objedinjavanju novije (skoro) sveukupne političke misli: starčevićanstvo, radićevština i lijeve ideja ( Hebrang, Cesarec)). Prešućivanje frankovačke političke borbe (jedino je toj struji pravaša bio zabranjen politički rad 1918.g (u vrijeme karađorđevićeva puča čime je Hrvatska prisajedinjena (Srbiji)), izostavljanje 15 načela domobranskoga pokreta (a trajno oslanjanje na njihov univerzalni značaj) stvorio je posvemašnu konfuziju u hrvatskom društvu (pod vodstvom HDZ-a).
Branitelji su (nenaoružani) (s krunicom i srcem punim ljubavi prema domovini) stajali na branik ... da bi ih (po nekom trećem (nejasno uključenom) političkom ključu marginazirali trećerazredni (nesretni i bezobrazni) beznačajni prevaranti zagovarajući sveukupnost političke misli koju je HDZ prihvatio ...

Dobro, težnja objediniti malobrojno Hrvatstvo (na principu suradnje a ne podjela) plemenita je i svrsishodna ideja ...

Ali dozvoljavati neplodonosnim i štetnim političkim idejama (političke ideja koje nisu osnovne i provode se tek po ispunjenju temeljnih političkih misli) način je obezvrijeđibvanja HDZ-a (kao nacionalne i državotvorne stranke kojoj je zadaća biti stožerna politička snaga).
Zamisao (F. Tuđmana ili nekog trećeg (ako je taj treći autor ideje o specifičnosti političkog prostora uvjetovanog malobrojnošću i posebnošću demokracije u tim uvjetima)) Hrvatsku smatrati jedinstvenom (zbog stvaranja uvjeta izbora najbolje administracije (formiranje plemenskog vijeća ...)). Sociološki, približavanje društvenim zakonitostima koje slijede uvjete pri kojim se provodi društveno ustrajavanje.

Sva šteta (koja je nastala nakon smrti F. Tuđmana) proizlazi iz organizacije HDZ-a (za vrijeme F. Tuđmana) i nesposobnosti shvatiti zamršene političke zamisli (koje je Tuđman sprovodio) ...
Tuđman se oslanjao na Vladimira Šeksa (koji je kontrolirao izborno tijelo unutar HDZ-a). šeksova stalna zadaća osiguravati Tuđmanovu prevlast unutar HDZ-a, a da pri tom Šeks nije utjecao na odluke Tuđmana (što ukazuje na Šeksovu podređenost imenovanom Tuđmanu), po Tuđmanovoj smrti se pretvorio u prvorazredni politički i državni fijasko jedne politike (politike HDZ-a).
Model (utemeljen na spoznaji o malobrojnosti Hrvata i posebnosti društvenih zakonitosti u takvim okvirima), zbog šeksovog potpomaganja u unutarstranačkim nadmetanjima (a zbog nedoraslosti Šeksa) izrodio se u neadekvatno stranačko vodstvo (vodstva) koje (koja) su uništili (specifičnu) hrvatsku demokraciju ...

Šeks ima više mana (jedna je ta što je pravnik i sakrivajući se iza prava nije poštovao specifične sociološke zakonitosti), iako pravnik (vrlo često spominjan kao tvorac "modernog" Ustava RH (što je još jedna zabluda i otklon od hrvatske demokracije)) (u svojoj zlobi i mržnji Tuđmana) sustavno je potkopavao Hrvatski i hrvatsku demokraciju.
Dozvoliti 16 godina utjecaj (stranačkog pokvarenjaka koji je svim (pokvarenim) sredstvima obavljao prljavi posao osiguravanja tuđmanove prevlasti unutar HDZ-a) nastaviti obnašati toliku moć i dopuštati njegov upliv u državne i stranačke odluke pokopalo je HDZ (pretvorilo HDZ u neprepoznatljivu strančicu polusvijeta i nakaradnih ideja).
Ustav i parlamentarna demokracija pretvoreni su (po šeksovim dosezima) u parlamentarni apsolutizam, država u neugledni predmet poruge i frustracija ... šeksovo "maslo".
Biranje Sanadera, Kosor, Plenkovića, na tragu je navedenog (i jedan od dokaza Šeksove neprimjerene i nedopuštene moći ...). U tom razdoblju Hrvatska (otprije na začelju) bilježi ogromno posrnuće.
HDZ još uvije ima mogućnost na unutarstranačkim izborima odbaciti Plenkovića (na TVu u Otvorenom Novokmet (??) je naveo Britaniju i praksu da jedinog stranačkog kandidata bez izbora, preskačući formalnost, imenuju predsjednikom stranke, zaboravljajući Statut HDZ-a po kojem Plenković mora imati preko 50% glasova onih koji iziđu na unutarstranačke izbore kako bi postao (Šeksov, ali ne HDZov) predsjednik stranke).
Ako preko 50% hdzovih birača ne zaokruži jedinog kandidata (Plenkovića), izbori će se morati ponoviti (jer Plenković neće moći postati predsjednik).

Ima li HDZ snage otrgnuti se Šeksovom razornom djelovanju, i zaista preuzeti odgovornost za sudbinu nacije i države tek će se pokazati 17. srpnja ...
Šeks je kriminalac i moralna nakaza. Onaj tko mu vjeruje ili dopušta moć krivo radi.

Onaj tko je stvarao drukčiji HDZ i drukčiju Hrvatsku će u slučaju daljnjeg posrtanja HDZ-a (pod nepotrebnim uplivom Šeksa) pronaći načina ispunjenja hrvatskih snova (o nacionalnoj državi Hrvata, dostojnoj življenja).

Hrvatska do neba ....

Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice, na temelju odredbe članka 6. Ustava Republike
Hrvatske (˝Narodne novine˝ br. 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 –
pročišćeni tekst, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10, 85/10 i 05/14) i članka 10. Zakona o političkim
strankama ("Narodne novine", br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) na svojem V.
zasjedanju 29. travnja 2000. donio je Statut Hrvatske demokratske zajednice, čije su izmjene
i dopune donijete na VIII. zasjedanju 21. lipnja 2003., IX. zasjedanju 24. travnja 2004., X.
zasjedanju 1. travnja 2006., XIII. zasjedanju 4. srpnja 2009. god., XV. zasjedanju 20. svibnja
2012., na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a 12. lipnja 2014. god. i XVII. zasjedanju Općeg sabora 28.
svibnja 2016., te se objavljuje integralna verzija;
S T A T U T
HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
I. TEMELJNE ODREDBE


Članak 2.
(1) HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana
Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske
civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.
(2) HDZ je narodna i socijalna stranka jer zastupa interese svih društvenih slojeva.
(3) HDZ je suvremena stranka jer uvažava dosege moderne uljudbe.
(4) HDZ je slobodnjačka stranka jer promiče ideju i sustav slobode za svakog i svugdje.
(5) HDZ je nacionalna i državotvorna stranka jer promiče hrvatski nacionalni interes, čuva
tradiciju i identitet hrvatskog naroda i vrijednosti Domovinskog rata.
(6) HDZ je europska stranka jer prihvaća europske standarde i budućnost Hrvatske vidi u
Europi.



Oznake: višestranačje, HDZ, programska načela, politološko-socijolkoška posebnost malobrojnog nar, raseljenost i dijaspora, BiH Hrvati, Tuđman, Šeks, političke floskule, politika bez politike, stsut HDZ-a, posrnuće, država dostojna življenja

22

petak

siječanj

2016

* ti materina komunistička



Savez komunista (Jugoslavije/Hrvatske) je bio nositelj komunističke revolucije i uspostave socijalističke države. U nesposobnosti nametnuti (revolucijom) komunizam, nastojali su revolucijom uspostaviti socijalizam.
Osobina i komunizma i socijalizma je ustrajavanje na zajedničkom vlasništvu nad sredstvima za proizvodnju ...

Treba razjasniti što je značila revolucija. Početno poimanje revolucije je predstavljalo krvavo razračunavanje sa protivnicima i neistomišljenicima, krvavo razračunavanje s nevinim u svrhu zastrašivanja. Nakon početnog (ratnog) nasilja (poticanja okupacijskih snaga na odmazde)(koje su tadašnjim ratnim pravom bile dozvoljene), stravičnog razračuna na privremeno zaposjednutim teritorijima (koje su partizani i partija držali), još stravičnijih pokolja na koncu i po završetku rata (te krvavim nasiljem godinama poslije rata), političkim smaknućima (Deklaracija o hrvatskom jeziku, maspok), konstantnim političkim progonima (zatvaranjima, smaknućima, ...) do samog raspada i partije i Jugoslavije orkestrirano je (kasnije) partija prihvatila poimanje revolucije kao političkog (a ne krvničkog) procesa transformacije društva ...
Sami sebe kvalificiraju kao društvo u razvoju (kao da zločine koje su počinili nikad nisu izvršeni). U takvoj jednoumljem okupanoj predodžbi, danas su ponosni što su bili članovi saveza komunista ... (Jeste li vi normalni, * vam komunističku !!?).

Moja osobna kalvarija (stravičnog progona od komunističkih vlasti, redovno podgrijavana na partijskim sastancima) koju sam doživio u sustavu (koji je stvorio i održavao Savez komunista) potiče me na istinu. Nitko vas ne pita kako bi vi predstavljali povijest Saveza komunista. Mi, žrtve, imamo završnu ocjenu.

Nemoguće je društvo koje je sva sredstva za proizvodnju proglasilo državnim (konfiskacija, nacionalizacija), pa društvenim vlasništvom pod zajedničkom upravom (nadzorom) Saveza komunista (koji je programski propagirao revoluciju radničke klase i progon neprijatelja)(protiv koga su provodili revoluciju?) smatrati pravednim i neodgovornim za milijune progonjenih (po nekoj osnovi).
Progon je provodio programski i organizacijski Savez komunista. Nikada (kao nečlan) nisam bio kritiziran, niti savjetovan, ali sam redovno bio šikaniran i guran na margine (psihičkog i fizičkog uništenja).
Optužujem (J'accuse) Savez komunista za programsko i organizacijsko ustrajavanje na uništavanju i progonu milijuna nedužnih (u ime ostvarenja svojih nedvojbeno zločinačkih nakana vladati svijetom).

Sramotno je javnim televizijskim hvalisanjem u Hrvatskom (državnom) saboru o pripadnosti članstvu toj zločinačkoj nakupini vrijeđati osjećaje nedužnih žrtava suludog sustava.

* vam materina komunistička



Oznake: Savez komunista, programska načela, cilljevi revolucije, komunizam, socijalizam, zajedničko vlasništvo, provedba odluka o društvu zajedničkog vlasništva, krvava revolucija, revolucija kao oblik društvenih promjena, žrtve revolucije, zločinački karakter Saveza komunista, uloga Saveza komunista u provedbi socijalizma, peihičko i fizičko uništenje, nedužne žrtve, zločinačke nakabne vladati nasiljem