08

srijeda

studeni

2017

Povjerenstvo (mrtvih komunista)(orjunista)



Ideja (marxovog) komunizma (i Jugoslavije) je mrtva.

Samoupravni socijalizam i koncept društvenog vlasništva su ugašeni s padom Berlinskog zida. Socijalizam (ovog ili onog oblika) nije poražen u oružanoj ili ideološkoj bici. Poražen je nakon pobjede socijalističkih revolucija, svojim nehumanim oživotvorenjem.

Socijalizam (komunizam - marksizam) se porazio postojanjem. (To je neoprostiv poraz.)


(Razloge nesposobnosti izgradnje društva socijalističko-komunističkog tipa treba tražiti u nepoštivanju civilizacijskog dosega privatnog vlasništva.)

Osnivanje povjerenstva u slučaju Agrokor nije upitno (ipak je riječ o polu ludim saborskim zastupnicima koji demonstriraju intelektualnu nemoć), ali je upitan rad povjerenstva.
Ustrajavanje na kriminalnoj privatizaciji (devedesetih) kao uzroku propasti Agrokora je korak do potpunog opoziva svih oblika vlasti u RH (misli se na zakonodavnu, sudbenu i izvršnu vlast).

Zbog čega moramo referendumom (ili javnim prosvjedima) prisiliti vlast na odstupanje?

U samoupravnom socijalizmu vlasništvo je bilo društveno. Hibridna (socijalistička) inačica vlasništva u kojoj je većina sredstava za proizvodnju bila u zajedničkom vlasništvu, dio vlasništva u hibridnom privatno-društvenom vlasništvu (većina stambenog fonda), dio u privatnom vlasništvu (dio stambenog fonda - uglavnom sela i prigradska divlja naselja).
Ustavnim ukidanjem društvenog vlasništva i socijalizma, privatizacija je provedena po zakonu o privatizaciji.
Zakon o privatizaciji je polazio od procjene ukupne zajedničke imovine i modela raspodjele.
Pravo na sudjelovanje u raspodjeli su stekli svi državljani koji su u vrijeme socijalizma živjeli na teritoriju RH, radnici hrvatskog državljanstva koji su kao zaposlenici radili u socijalističkim firmama i država RH. Raspodjela se vršila dodjeljivanjem udjela (dionica) svima koji su stekli pravo.
Istovjetni pristup rješavanju problema privatizacije su prihvatile Slovenija i BiH.
RH je početkom rata udjele (dionice) na ime godina državljanstva usmjerila na ratne troškove. Tu promjenu je popratila i zakonom.
Radnički udjeli su ostali netaknuti. Državni dio je privatiziran uz pravo zaposlenih i državljana RH na prvootkup.

Zakonski okviri jamče da niti jedan dio Agrokora nije stečen privatizacijskom pljačkom.

Ali to nacerena budaletina koja vodi saborsko povjerenstvu (unatoč tome što je pravnik) ne može znati. On je rođen glup.
Zbog toga mrtvim komunjarama dozvoljavamo da se krevelje po Saboru i državnim službama (jer su nesposobni preživjeti u društvu poštivanja zakona, riječi i vlasništva.)

RH nije propala jer je ideja nacionalne države neuspješna. Razlozi krize su duboka ukorjenjenost blentavih socijalističko-jugoslavenskih kadrova, socijalisitičkih zakona (solidarne mirovinske štednje, besplatnog liječenja, besplatnih škola, dobro plaćenih državnih poslova za podobnost ...).
Hrvatska nije provela društvenu preobrazbu od jugoslavensko-socijalističke provincije u modernu državu (odgovornu i funkcionalnu).
RH mora nastaviti izgrađivati državu (koju su orjunaši i komunisti, neki frankensteinski orjunisti razarali). Postići oblik (društvene) organiziranosti koji će pridonositi boljitku.
Država (nacionalna) nije relikt klasnoga društva već instrument za organiziraniji život.

orjunist - osoba koja je istovremeno orju-naš i komu-nist


Država (nacionalna) nije relikt klasnoga društva, već instrument organiziranijeg života. Vrijeme je za nastavak izgradnje takvog društva (koje su sanjale generacije potlačenih, prognanih, umorenih).


2 000 000 biračkih glasova za potpunu preobrazbu društva laži, obmana u društvo rada i odgovornosti.




Oznake: marksizam, jugoslavenstvo, samoupravljanje, društveno vlasništvo, privatizacija, Zakon, nehumano oživotvorenje, neoprostiv poraz, privatizacijska pljačka, prvootkup, Dionice, izgradnja nacionalne države, nacerena budaletina, nacionalna država, izgradnja države, orjunist, orjunaš, komunist, 2 000 000 glasova

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputica



Prekinite podržavati polulude idiote



Hrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

08

petak

siječanj

2016

Skrivena priroda ...


Skriveno vlasništvo. Skriveni način donošenja odluka.
Hrvatska je padom u ralje boljševičko-orjunaške klike izgubila nositelje vlasništva (racija). Intelektualno-poduzetna elita je načeta u Kraljevini SHS/Jugoslaviji, početnom denominacijom krune u odnosu na denar ...(kada je financijska moć Hrvatske pretočena u financijsku moć Srbije).
Drugo slabljenje vlasništva odigrao se završetkom Drugog svjetskog rata, kada je konfiskacijom, pa nacionalizacijom izvršen veliki udar na nositelje vlasničkog prava (nositelje društva). U razmaku od 27 godina potpuno su izbrisani stoljeća izgradnje (hrvatskog) društva.
Hrvatska je opustjela (duhovno i materijalno).

Danas, unatoč nastojanju izgraditi društvo pravednosti, stalni repovi (genetske smetnje) prošlosti proizvode nepravde budućnosti.
Društvo uništava svoju budućnosti (stalnim promoviranjem nesposbnih odlučivati). Hrvatska nema kriterija donošenja odluka, Hrvatska nema sposobnih donositi (ispravne) odluke.
Najezda titovih seljobera ...

Hrvatska je prepuna ispodprosječnih (umreženih u tajne službe), nesposobni odlučivati pa svoje pozicije temelje na (sveprisutnom) prisluškivanju i praćenju.
Kad bi Hrvatska imala snage razvlastiti službe i ostaviti stotine tisuća umreženih čuvara sustava na milost vlastitim radnim navikama ... Hrvatska bi procvala (s njima ili bez njih).


Pozicioniranje i repozicioniranje (na vlasti) prati Hrvatsku 100 godina. Sto godina gladi, rata, progona, neimaštine, ...
Nitko ne radi.

Besplatno školovanje (pri čemu svi zaposleni moraju pristajati na smanjenja primanja) bitna je (nereformirana) boljka hrvatskog društva. Škole (neracionalno) proizvode nezaposlene i beskorisne (jer nitko ne razmatra potrebe za određenim kadrovima, što stvara nesposobne i višak, time nastaje manjak sposobnih u potrebnim strukama). Obrazovno osoblje čuva svoje radno mjesto, oni koji se obrazuju nemaju potrebe razmatrati potrebe jer je obrazovanje besplatno ...
Ministarstvo rada i umirovljenika, ministarstvo zdravstva (čekamo da se promjeni ime) troši pola državnog proračuna??
Rad, mirovine, zdravstvo treba privatizirati odmah (...)
Sve ostalo je priča titovih pionira o Hrvatskoj koja (bez privatnog vlasništva) nije sposobna donositi odluke (a nesposobnost donošenja odluke je kriza).

Novu vlast je trebao osvojiti onaj tko je ponudio rješenje vraćanja državnog duga (nitko), onaj tko je pri tom ukazao tko je dug stvorio (nitko), onaj tko je predložio što uraditi s onima koji su dug neopravdano stvorili (ništa). (Zauzvrat su mandate dobili oni koji su obećali riješiti dugove pojedinaca (blokiranih, kreditnih dužnika, ...), kao da biramo miss cvijeća a ne državnu vlast ...)
Želja mi je samo ukazati kako je svijet bez osobnog vlasništva karikaturalno nakaradan, kako miši skakuću po mrtvoj prirodi (u želji profitirati od mirisa slanine ...).


Maurice de Vlaminck (French 1876-1958): Still-life with bacon (1927)


Oznake: skriveno vlasništvo, bošljevičko-orjunaške ralje, društvo pravednosti, ispodrosječni, pozicioniranje i repozicioniranje, nerad, besplatno školovanje, privatizacija