13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

07

subota

siječanj

2017

Ovo mora biti godina HDZ-ove propasti (mada je isti propao davno prije)



U Hrvatskoj postoje političke snage koje imaju zadaću (oni niti ne znaju za tu zadaću, jer nisu politička grupacija već uhljebi politički (naturščici)) obuzdati volju i snagu naroda (iz kojeg proizlazi i kome pripada vlast).
U HDZ-u su pri osnivanju F. Tuđmana u stopu pratili (nadzirali) Manolić, Mesić, Šeks (i njihovi pratitelji ovi oni Gregurić, itd.).
Manolić je imao zadaću Tuđmana držati u strahu (od ideje samostalnosti). Tuđman je pred same izbore nuđao konfederaciju (sa Srbima, ali se volja naroda pokazala odlučnijim faktorom). Šeks je od početka kontrolirao unutarstranačku većinu pri izborima predsjednika stranke (Šeks, partizančina (partizanska familija), komunjara, i srbender), pa je tako omogućio Sanaderu i Kosorici (neprijateljsko) pruzimanje HDZ-a, omogućio je Plenkoviću (neprijateljsko) preuzimanje HDZ-a.
U kombinaciji s nametanjem preferencijalnog glasovanja i obrata pri sastavljanju Vlade u Hrvatskoj imamo orjunaško-prosrpsku, prorusko-priglupu vladajuću kliku koja uništava Hrvatsku (narod nije spsosban uništavati vlastitu državu, ali nametnuti izrodi to rade s posebnim zadovoljstvom).

Uz očigledne političke manevre ometanja demokracije i ustavnih prava (što je strogo kažnjivo po hrvatskim zakonima) imamo politiku koja se sa Srbima izjednačava. U srpskoj težnji srbizirati i proširiti teritorije (Vojvodine, sad već izgubljenog Kosova, Makedonije, Crne Gore, Sandžaka, BiH, dijela RH), s polupismenim i istočnjački orjentiranim Srbima, samo Hrvatska svojom voljom potpomaže srpski mit.
U eri kraljevine Karađorđevića, u eri socijalističkih satrapa, u eri poskomunističkih (titoističkih) vlada (Račana, i Milanovića) podjednak broj Hrvata iseljava (napušta vjekovima zaposjednut teritorij) za trajanja vlada koje obnaša HDZ-ov (šeksov) kadar (Kosor, Plenković).
Tko u HDZ-u (i što to točno) raščlanjuje i kontrolira rad (poremećene) stranke? Srpčad ste za dvije (uhljebničke) kune.

Politika stalnog vraćanja hrvatsko-srpskim odnosima (zašto se Srbi ne obraćaju Bugarima?), koji su izvor svih zabluda (prikrivanja masakra i genocida koje su većinom izveli slovenski komunisti nad hrvatskom vojskom i izbjeglim civilima; pripisano srpskoj osveti za pogrom srpskog življa), diverzantske akcije (preoblačenja komunista u ustaške odore i napada na srpska sela Banovine i Korduna; i to je poznato) po nalogu specijalnog rata koji je vodila komunistička partija, privilegiranja srpskog manjinskog stanovništva (većinom posrbljenih Vlaha; s namjerom pomoći Srbiji zaobilaženje priznanja Vlaha kao konstitutivnog naroda u samoj Srbiji), presedansko proglašavanje posrbljenog stanovništva konstitutivnim u BiH, Vojvodini, Hrvatskoj, ...

Zadaća nekolicine (priglupih mamlaza) HDZ-ovih zakulisnih glavešina je onesposobiti hrvatski narod (kojem je vrijeme kazniti HDZ i preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke) u ostvarenju svojih ciljeva (umjesto jalovog služenja velikosrpsko-prorusko globalnim ciljevima (uništenja onih naroda koji nisu sami sposobni braniti svoje pravo na opstanak).
Ni Republika Srpska nije nikad priznata kao republika, samo je potpisan mirovni sporazum sa ciljevima zaustavljanja rata u BiH (koji su oni započeli). Kada će (uz svu pomoć Šeksa) UN priznati tvorevinu koja je započela (agresivni i osvajački) rat s ciljem uništenja priznate države?

Jahanje na valu fašizacije Hrvatske je kontraproduktivno, kao da bi politika i kadrovi u vlasti izgledali kako izgledaju da je Hrvatska u procesu fašizacije. Tajne službe održavaju prorusko prosrpsku (priglupu) klijentelu na vlasti (jer ništa dobrog nemaju namjeru napraviti). Treba to žurno posmjenjivati i najuriti. (Dalić, Marić, Stier, Jandroković, Šuica, Plenković ,... imate li većeg šljama?)


Jadan ti je onaj tko se nije opametio.


Oznake: Hrvatska, političke snage, zadaća, politički naturščici, HDZ-ovi krvnici, konfederacija, volja naroda, preferencijalno glasovanje, orjunaško-prosrpska klika, izjednačavanje, iseljavanje, genocid, masakr, zablude, diverzije, obuzdavanje naroda, opoziv, smjena

14

srijeda

rujan

2016

Nešto o izborima



... ponajviše o načinu biranja


Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo izborne jedinice kad ne postoji parlamentarni dom u čijem je nadleštvu zastupanje teritorijalnih interesa (nekada je postojao Županijski dom, prije Županijskog doma Vijeće općina (socijalistička Hrvatska/Jugoslavija))?
Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo preferencijalno glasovanje kad RH nije jedna biračka jedinica (preferencija je ograničenog dosega, npr. na listi se pojavi svjetski poznati nobelovac koji je primio uglednu nagradu za ekonomiju (godina 4999., naravno poslije Krista)(ili nobelovac za mir koji će diplomatski razriješiti sporove sa ratobornim susjedima) i preferencijalno prikupi 196891 glasova (u 1. izbornoj jedinici), 14 mandata i nije u mogućnosti sastaviti vladu niti imati saborsku većinu pri izglasavanju zakona ...). Bravo Hrvatska! (Ispodprosječni su se svim sredstvima zaštitili od pametnijih ...)

(Bojati se kako će Hrvatska odabrati velikog vođu koji će započeti Veliki (svjetski) rat je (obzirom na proizvodne dosege RH) iluzorno ...)

Osvrnimo se na stalne jadikovke (što lijevih, više desnih (lijevo-desnih)) o rasipanju glasova.
U I. izbornoj jedinici je HDZ osvojio 5 saborskih mandata sa 62 270 glasova. Ali bi podjednak broj mandata osvojio i sa 53 373 glasa, što upućuje kako je "rasuo" 8896 glasova (možda onih koji su naivno povjerovali kako glasujući za HDZ ne rasipaju glasove ...). U I. 8896. u III. 436, u IV. 4319, u V 5550, u VIII. 3804, u IX. 3085, u X. 10415, u XI. 2694 glasa. Sveukupno rasutih 39199 glasova.

Ujedno uništili pravaške i demokršćanske stranke (jer su pozivali na preusmjeravanje glasova). Kada u demokraciji jednoumlje (kojim hdz imenuje hslesovce/komunjare Plenkovića i Darinka Kosora liderima s kojim nastupa "samostalno" na parlamentarnim izborima, a Beljak (seljak) ustvrdi kako su sdp, hns i hss dominantni u razvijenijim gradovima i područjima (s kojim programom socijalistička partija dominira u razvijenijim područjima!?)) postane obrazac, onda smo na dnu (pameti).

SDP je pobijedio hdz 2011. na protuglasove (smjenu hdza koji je zaglavio ...), hdz je pobijedio sdp 2016. na protuglasove (smjenu sdpa koji je zaglavio), ...
Kada će pobijediti onaj tko neće zaglaviti, i neće biti potrebno protuglasovanje, već će demokratski omogućiti pobjedu onom tko je spremniju voditi državu? (Obzirom na količinu idiota koji se protiv pameti bore svim sredstvima, nikada!)
Demokracija je trebala omogućiti nuđenje više programa i pristanak svih (ili barem većine) na najbolji program. Ovako se hdz hvali pobjedom (sa svega 695539 glasova, u čijoj su sumi glasovi demokršćana, liberala, pravaša, ... jer nema glasova u bilanci tih političkih stranaka). Strašno (političkim prevarama ugasiti demokraciju i uvesti jednoumlje).
Lijepo je priglup upravljati 100 milijardi vrijednim državnim proračunom. Zbog tako lakog plijena budale se trude držati pametne dalje od vlasti.

Hrvatska ima neodložnu potrebu za neinstitucionlnim djelovanjem. Vaninstitucionalni referendum (uz nadgledanje međunarodnih tijela), sastavljanje vlade nacionalnog spasa (bez političara koji su do sada djelovali u političkom životu Hrvatske) i tehnička vlada (sposobna razriješiti temelje države, dugovanje države i prosperitet stanovništva).

Hrvatska (u spirali vlastitog neznanja). (Budale svatko vara, pa i budale.)
(Ovo je blog o neuporabljivosti hrvatskih političara i o njihovoj gramzivoj bezobzirnosti, o nepostojanju zaštitnih mehanizama od krađe vlasti (i prosperiteta naroda) ...)


Oznake: Hrvatska, izbori, iborne jedinice, parlamentarni dom, Žipanijski dom, preferencijalno glasovanje, poznati nobelovac iz ekonomije, nobelovac za mir, ograničena preferencija, veliki vođa, rasipanje glasova, uništena demokracija, socijalizam i razvijena područja, protuglasovi, jednoumlje, neistitucionalno djelovanje, Referendum, vlada nacionlnog spasa, tehnička vlada, neuporabljivost političara, gramzivost, krađa vlasti

13

petak

studeni

2015

Politika (mrtvog) magarca


Izborni zakon s preferencijalnim glasovanjem (ako izuzmemo kompliciran mehanizam glasovanja, sa svrhom razvlaštenja naroda osnovnog prava na učešće u vlasti), podupiran (neuspjelom) referendumskom inicijativom, nije kontrolni mehanizam neograničene vlasti stranaka i pojedinaca u Saboru (time i Vlade RH, Ustavnog i Vrhovnog suda RH, Ustava RH).
Dvodomni Sabor i poštivanje obaveze javne rasprave pri donošenju novih zakona je kontrolni mehanizam parlamenta, kao i ustavna odredba o Saboru i narodu (a ne o Saboru ili narodu) koji donosi odluke .... a ne preferencijalno glasovanje.

(Istovrsnu grešku radi MOST, nuđajući reforme teritorijalnoga ustroja i monetarne politike ...)



Oznake: izborni zakon, preferencijalno glasovanje, nositelji vlasti, referendumska inicijativa, kontrola vlasti, dvodomni parlament