11

utorak

listopad

2016

Dvije porazne činjenice današnje vlasti



Borba za poziciju (vlasti), svojstvenu nedemokratskim sustavima, uz potpuno otuđenje političke moći, svakodnevno izvire iz svih političkih struktura hrvatskog društva.
Svi (medijski eksponirani) očituju se o nužnim koracima (nekog) (polu) Plenkovića.
Zašto bi taj (prozvani) morao odlučno ili bili kako drukčije preuzimati liderstvo (koje partijska stoka zagovara)?

U demokraciji pobjednik izbora sagleda zahtjeve svojih birača, postotak glasova koje je osvojio i pokuša sa.staviti vladu koja će zastupati interese društva (u kontekstu složenosti potreba i želja). To mogu samo političari koji su dobro upućeni u parcijalnosti interesa društva, sustav vrijednosti izgrađen kroz program dugogodišnje predočavan biračima i pristašama.

Politički lideri ne prakticiraju liderstvo obnašajući vlast (to svaka budala može, koristeći represivni i prisluškivajući aprat). Političko se liderstvo stiče na političkim tribinama u selima (oko Knina, Kostajnice, Virovitice ili Čakovca).
Političar liderstvo provodi u svakodnevnom političkom radu stranke (kojoj pripada). Sada (nakon Sanadera, Kosorice, Milanovića) nam se ukazao (polu)Plenković. (Ona druga polovica baulja bespućima ljudske pohlepe.)
Premijer (ma tko bio) nije lider, ne želim živjeti u državi u kojoj itko ima pravo odlučivati u moje ime. Nisu mi potrebni povlašteni (šarlatani).
Glasuj za njega u hdzu, glasuj za njega na izborima, plaćaj mu porez i služi mu (jer je vladar a ne zaposlenik). Plenković (pogotovo) ili bilo tko drugi ne može biti povlašten (iako je proces otuđenja političke moći odmakao).
(Komunjarska posla I.)


Slaganje (novog) HDZ-a na tuđmanovskim osnovama (pomiješati priglupe komunjare/partizančine i njihovu djecu/unuke sa priglupim ustaškim unucima i domobranskim sinovima) nije proces pomirbe Hrvatske. Hrvatska se ne može pomiriti (jer nije podijeljena po ideološkoj ili nekoj pomirljivo rješivoj osnovi).
Hrvatska je podijeljena po težoj i nepremostivoj osnovi. Podijeljena je na lopove, neradnike, nesposobne i na one koji vjeruju kako nisu takvi (nesposobni, neradnici, prevaranti).
Parazitska i neparazitska Hrvatska se svađaju, pomirba je nemoguća.
Znači, i nova vlast nas neće pomiriti (samo će nas dublje posvaditi jer je parazitska i pljačkaška).
(Komunjarska posla II.)



Oznake: otuđenje političke moći, političko liderstvo, vlast, parcijalnost interesa, povlaštenost, komunjarska posla, tuđmanovske osnove (pomirbe društva), uzroci podijeljenosti, parazitska i neparazitska Hrvatska, produbljenje sukoba