26

utorak

srpanj

2022

Pelješki most




Politički marketing veličanja partizana, Hrvata-srbina (Dodik), orjunaša, europjeskih (nacističkih) kolonizatora (našim novcima bespovratno financiraju ...), diktature koja pripaja Republiku (Dubrovačku), ...
Zgadili su mi se.

Onaj tko se nije sposoban osloboditi "vječne" težnje za vlašču umire zaboravljen.
Nije Galeb oliverova već rUnjićeva skladba, tekst Tomislav Zuppa.

(Zašto se most nije zvao Most Jasne Zlokić?)

U Hrvatskoj je najezda tupana potisnula najezdu skakavaca.
Samo bezvrijedne budale, pune samohvale (tito, partija, ...) dominiraju.

Tražili su načina promovirati kukca (pLenkovića) u neimara i graditelja, šupka u veličinu nedostojnu spomena.
G*vna nitko ne spominje (jer se nitko ne osjeća ugodno).

Stalno rusko uplitanje kroz model ustoličenja onog što danas imamo (titoizam), Tito je stalno prijetio povlačenjem (gdje se krvavi diktator može povući) i intervencijom rusa, ako skrećemo s puta (u propast), proizvelo je veličanje troška od 300 milijuna eura kao višestoljetnog sna.
Toliko ste potrošili na putne troškove u jednoj godini (kao da ste guverneri Kine).


Jad i bijeda, mrvice kojima se trebamo veseliti narednih 400 godina (koliko most neće trajati).

Bi li (sv.) Jure trošio novce na most ? Možda (ali u Zemunu).

Hrvatska se guši u vlastitoj gluposti.


Oznake: most, politički marketing, kukac, promocija, rusko uplitanje, titoizam, mrvice

30

ponedjeljak

svibanj

2016

Temeljna zabluda postuđmanovskog HDZ-a



HDZ je nakon Tuđmanove smrti izgubio nit (izvrsnosti). U političkom segmentu, to je značilo kvalitetan odabir (pozitivna selekcija)(makar političari diljem svijeta (zbog raspodjele moći i sredstava) političkom regrutacijom bivaju/biraju trećerazredni kadar). HDZ je regrutirao (u Tuđmanovo vrijeme) prvorazredni politički kadar (treću ligu).
Politička stvarnost zahtijeva marketing i prezentiranje vladajuće garniture kao sposobne (iako vrhunski intelektualci, poslovni ljudi, znanstvenici, sportaši, umjetnici, ... nevoljko pristaju na politička nadmetanja (izbore) i marginaliziranja (svakodnevna blaćenja od strane neistomišljenika, kao i neizvjesnu profesionalnu budućnost nakon završetka političkog mandata)(demokratska smo država i mandati su ograničeni na 2x4 godine)).
Nije teško medijski napadati takve kadrove ...
Iako nakon Tuđmanove smrti HDZ nastupa u javnosti kao jedinstvena i ista stranka, rukovodstvo i interesne skupine unutar stranke djeluju protivno stvorenoj percepciji HDZ-a kao državotvorne i domoljubne stranke/pokreta.
Frakcijske borbe (s namjerom ostvariti prevlast u stranci i državi) HDZ čine (pogodnim za aktivno poticanje frakcionaštva od srbo-udbaških rusko-britanskih obavještajnih krugova) nejedinstvenom i neprepoznatljivom strankom.
Nakon Tuđman HDZ nije HDZ (i ne zna se kad će i hoće li ikad više biti ...).
Stranka/pokret kojoj je političko/izborno geslo bilo Zna se!

Za razliku od HDZ-a, SDP (ma koliko bili u proteklom razdoblju različitog podrijetla (Milanović je prvotni HDZ-ovac, u odnosu na Račana koji je bio prvi antiHDZovac)) vođen vanjskim centrom moći konzistentno (postojano) provodi (istovjetnu) politiku. Istina, SDP-ova politika je politika rastakanja i destrukcije (ali je smisao stvaranja uvjeta za neku (neprepoznatljivu) srpsku Hrvatsku). Približavanje Srbije NATO paktu i EU bitno umanjuje prorusku srbizaciju Hrvatske na kojoj ustrajava (bilo koji) SDP.

Neodgovornost (političkog i biračkog tijela) prema političkoj realnosti (koja je brutalnija od puke nasumične nezainteresiranosti za političke procese) stvara košmar (društvenog kaosa). Nered koji pogoduje zlonajernim, što nas izrazito demoralizira u stvaranju uvjeta (države) normalnog života.
To je ono kad ti ukradu ono što nikad nisi imao (ali ti ne znaš reći što ti nedostaje ...). HDZ je zalutao na kolosjeke (isprazne priče) nepoželjnosti ...
Primjerice, tranzicija je reforma kojom smo iz socijalističkog društva odlučili krenuti ka modernom društvu vladavine prava, ali su političkim mantranjem o reformama dozvolili MOST-ovcima da ih kompromitiraju (u osnovnom naumu).
Rijetki su ministri (npr. ministar zdravstva Nakić) koji shvaćaju značenje razlaza sa socijalističkim zakonodavstvom i praksom.
Zapanjuje ovisnost HDZ-a (Sanaderovog o Pupovcu, Karamarkovog o MOST-u), iako smo uvjereni kako smo spremni dati svoje glasove nekome tko je sposoban preobraziti društvo (u moderno i vrijedno truda).
Takvo društvo ne podnosi prosječnost, traži najbolje (ako hoće). A ostali nisu spremni utrošiti život na isčekivanje (onog što je već moralo biti urađeno).

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska


Oznake: HDZ, Tuđmanova smrt, izvrsnost, pozitivna selekcija, politička regrutacija, politički marketing, medijski napadi, heterogenost i frakcionaštvo, SDP, politički postojan, neodgovornost, kolosjek nepoželjnosti, tranzicija, reforme, preobrazba društva, nespremnost isčekivanja