21

subota

siječanj

2017

Praznik demokracije



Nije me nazvao urednik Večernjega lista i nije tražio moje (vrlo malo uvaženo) mišljenje i "osvrt na plagijat ministra znanosti i obrazovanja dr. Pave Barišića" ...
Svejedno sam se osvrnuo.

Slučaj ocjene izvornosti rada dr. Pave Barišića se odvijao u političkom okružju, uključujući i institucije znanstvenih ustanova, samo i na poticaj politike.
Jednako su osvrti samo političke naravi. (Koga briga za izvornost članka filozofske naravi i njegove znanstvene originalnosti?)(Ako već nisu dr. Pavu Barišića spominjali upravo po dosezima u filozofiji ...?)

Iznova osvrtanje kad je Barišić postao ministar ima svoje izvan znanstveno poimanje.
Onaj tko osporava nekome učenje na vlastitim greškama (ako je počinio greške, naj pametnije mu je da ih ispravi (znači, nešto je naučio)), postavlja moralne kriterije (koji nisu moralni). Osporavaju pravo na grešku. Uspostavljaju moralne kriterije (koji nisu društveno uporabljivi).

Zašto moral nije društveno mjerilo (prihvatljivosti)?



Jer je poopćeno mjerilo (običajno i nepisano, a prihvaćeno (ali ne i obavezno) u zajednici. Uobičajeno.
Držati nenavođenje citata uobičajeno neprihvatljivim u hrvatskoj nauci (koja kao da ne postoji) je smiješno (zato je predmet političke (plaćeničke), a ne znanstvene zajednice).
Može li ubojica biti ministar? (Ako ne može, katoličko smo društvo i ubojstvo je grijeh, može li itko obnašati državne dužnosti i upravljati represivnim aparatom?)
Može li (osuđeni) ubojica biti ministar (bez katoličanstva), po važećim zakonima? Ili (moralisti) osporavaju rehabilitacijsku narav svih propisanih zakonskih kazni?

Podjednako, moralisti koji prozivaju ministra ne mogu koristiti moral kao argument (bez obzira na zakonsku mogućnost optuživanja u ime javnog dobra)(jer im je u drugim okolnostima zakonom zabranjeno javno isticanje kaznenih djela drugih osoba) u pozivu na ostavku ili smjenu.
Ako ne postoji zakonska zapreka za obnašanje ministarske dužnosti, prihvatljiva argumentacija za opoziv državnog dužnosnika podrazumijeva javno izjašnjavanje o vlastitom odabiru na prethodnim izborima. Oni koji nisu glasali za vladajuću koaliciju nemaju pravo (mada izgleda da su upravo oni moralno nakaradni i koriste jedino (nejasno) sredstvo za utjecanje na vlast koju su izgubili na izborima) spominjati kadrovska rješenja (koristeći moral).
Ako su glasali za vladajuću koaliciji, mogu izraziti svoje nezadovoljstvo izvršnom vlašću (proizišlom iz parlamentarnih izbora) i (ovisno o broju nezadovoljnika) tražiti referendum ili obećati kako na sljedećim izborima neće dati glas toj političkoj opciji.
Jadnici (tornjajte se u 3*materine, vi i vaš moral)!

Ja sam glasovao protiv HDZ-a, protiv MOST-a, protiv SDP-a, protiv udbe, protiv orjune, protiv plenkovića, protiv parlamentarnog apsolutizma, protiv centralizacije, protiv jednodomnoga parlamenta (u korist dvodomnoga), protiv Jandrokovića i Šeksa, protiv Granića, protiv Petrova, protiv nenarodne vlasti ... i izgubio.
Državni dug će vratit oni koji su pobijedili (a standard će podići zajedno sa svojim biračima). Zato i imaju sve manje glasova (jer samo manjina može dobro živjeti od nerada i morala). Ako vam smeta ministar plagijator, onda s vama nešto nije u redu (ionako ništa ne shvaćate).

Donald Trump je 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. To je tema dana.


Oznake: Večernji list, Osvrt, plagijat, ministar, politika, znanost, moral, izbori, argumenti, demokracija, trump

08

petak

travanj

2016

Hvalospjev nezavisnoj državi



Osvrt (na) jednog radikala ...


Pojava Vojislava Šešelja (nije slučajna) planirana je kao politički zaklon za krvoloke i zlobu (koja nadmašuje Šešeljevu dobrovoljačku krvoločnu udrugu ...).
Bez Šešelja su providni (zbog mogućnosti fokusirati se na dosege te krvoločne, pljačkaške politike).

Četiri godine je narkomanska, neradnička, zlobna, nesposobna, lijena i omražena partijica vodila državu u prošlo stoljeće (izgubljenu budućnost).
Zasjeli su na državne ovlasti i isisali od 50 do 100 milijardi kuna (preko 20 milijardi kuna godišnje) preko upravljanja državnim proračunom, uništavali (i uništili) sve koji su poslovali, osiromašili mnoge koji su štedjeli, ... BDP vratili na prijeratni (pobrisali 30 godina (BDP-a)). Ostavili sirotinju da 30 godina vraća ono što su oni uzeli ili uništitli.

Korištenje državnog monopola na zakonodavstvo, sigurnosne službe, monopol na korištenje (zlouporabu) policije, zlouporabu vojske, zlouporabu diplomacije s ciljem pljačkanja (i zaduživanja) stanovništva već je jednom izrodilo radikalizacijom (komunisti poučavali ustaše revolucionarnom radu, pa ih zbog revolucionarnosti revolucijom pobili ...).

Političko nagodbenjaštvo (s kim god da je sdp stvarao nagodbu) ne obavezuje pogođene na obzirnost.
SDP je četiri godine sustavno provodio zločinački naum uništenja Hrvatske (pljačkanja u vlastitu korist; stvaranja uvjeta političke koruptivnosti koja im iznova otvara vrata za možebitno osvajanje vlasti). Daleko je odmakla anomalija demokratskoga legitimiteta... Stvoreni su uvjeti nemogućnosti legalnoga sređivanja stanja i stvaranja društva normalnih odnosa. Preostaje jedino radikalan rez (revolucija).

Stvorili su (pljačkom) izgubljene generacije (generacije koje neće ništa stvoriti, generacije koje bi trebale vraćati ono što je sdp pokrao). Tko tuđe dugove vraća lud je (a ludima je sve dopušteno).
Radikalizirali su stanje (nadali se političkom manevru prikrivanja stanja (nekim drugim radikalima). Sve je isto kao (svakog) 10. ...

Bleiburška tragedija (proizišla iz želje ugasiti hrvatsku želju za normalnom (nezavisnom) državom) nije ugasila htijenje za nezavisnom državom koja će strogo pokažnjavati pljačkašku fukaru.
Pljačka u Kraljevini Jugoslaviji, pljačka u sfrjotu, pljačka za socijaldemokratske vladavine, ... nema se tu što proučavati.
Kad ja osvojim vlast prestati će državna pljačka (a krv će biti besplatna).

Nered kojeg (neometani, zaštićeni vanjskim političkim interesima) stvaraju, nadilazi društvo normi, nailazi na dobar odjek kod izgubljenih generacija ...
Kad ne preostaje drugi način, nasilje je jedini. (Sustav je sustavno kliznuo u nasilje.)
Strepite!

Nije nezavisna bila fašistička, već se suprotstavila pljački (jedini je problem te države bio što se bez industrijalizacije suprotstavila Sovjetskom savezu, i izgubila pravo na pravo). Bando četnička ...


Oznake: Osvrt, radikal, Šešelj, politički zaklon, izgubljena budućnost, izbrisana desetljeća, anomalija sustava, sustavne pčjače uz pomoć države, bleiburška tragedija, razlog i smisao, sustav i nasilje