07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

31

ponedjeljak

listopad

2016

Potpaljivanje (slabe vatre na kojoj se grije malobrojna četničko-orjunaška komunjarsko prosrpska beskičmenjačko briselska neradnička svojta)



Branitelji (ma gdje bili) su velika zapreka nenarodnoj vlasti, i sve su poslijeratne vlasti koristile napade na branitelje kao sredstvo povećavanja vlastite nepripadajuće moći.

(To što je riječ o desetorici, petorici ili jednom ne znači kako neće doći po vas, nego znači da će dva po dva doći na red svi.)


Oznake: branitelji, nenarodna vlast, napadi, nepripadajuća politička moć, svi će doći na red

15

petak

siječanj

2016

Socijalizam je uzročnik krize


Kriza (identiteta) i uzročnik


Hrvatska je zakoračila (još jednom) u titoističke reforme (reformi).
Nesposobnost vlasti (i naroda)(iako je u Hrvatskoj narod zbirna imenica za pojedince koji se nikako ne mogu uklopiti u društvene skupine, grupe i procese)(nenarodni narod) učinkovito poduzeti mjere koje će osloboditi radni (a time i financijski) potencijal ukazuje na ropski (frustrirajući) karakter te vlasti prema nekome (vanjske interesne grupe) i nečemu (vlastitoj, potplativoj, nesposobnosti služiti sebi).

Smjena kukurikavaca (u očekivanju razračuna s ostacima titoističkog aparat i ideologije koja nas je odmakla od prirodne civilizacijske vezanosti za papinsku državu i zapadnu civilizaciju (makar kao predziđe)) protekla je u izrazito titoističkom konceptu autoritarnih najava (nepoznatih) reformi (reformi).

Niti dva mjeseca po izborima (u jeku krize), Hrvatska nema formiranu novu vlast ...

Očekivana predlaganja preinaka (unakaženog Ustava) u smjeru vraćanja vlasti narodu i odgovornosti zastupnika i Sabora narodu, vraćanje dvodomnog Sabora i izjednačavanje oblika vlasništva preskočena su (s namjerom zadržati apsolutizam)(uzročnika krize i generatora kriza) .

Stalno zveckanje reformama (koje i kad bi se provodile moraju proći širu javnu raspravu i odobravanje stručne javnosti ...) na tragu makroekonomskih prijedloga su (još jedan)(težak) promašaj.
Hrvatsku neće iz krize izvući makroekonomisti (oni uz ono što znaju, ništa ne znaju).
Hrvatsku iz krize (kriza je stanje nesposobnosti donošenja odluka) može izvući samo široko obrazovani humanist (ISuS), koji shvaća da je sam ustroj državne vlasti uzročnik krize.
Hrvatska treba reforme državne vlasti (a ne nižih (lokalnih i regionalnih) oblika vlasti).
Državna vlast (zakonodavna, izvršna i sudbena) počiva na krivim ovlastima i konceptima, jedino državna vlast može izazvati krizu (odlučivanja). Koncept apsolutističke vlasti je pogodan samo (ponovnom) nametanju socijalizma.
Po Tuđmanovoj smrti, promjene oblika i okvira državne vlasti je provodila račanova koalicija, Mesić(i), Josipović, Kosor, Milanović (kukuriku koalicija)(u manjoj mjeri jer se narod referendumima i prosvjedima suprotstavljao apsolutizmu).
Državnim proračunom upravlja državna vlast (a ne netko drugi), i jedino je ta vlast odgovorna za državni dug (i svekoliku krizu).

Hrvate interesira hoće li (i kada) država proglasiti socijalizam dopuštenim jedino na dobrovoljnoj osnovi (uključivanja u komune), i zabraniti stranke koje pokušavaju nametnuti socijalizam svim članovima društva. Hrvate zanima hoće li netko povesti zakonodavnu i političku borbu za ograničavanje apsolutizma u državnoj (trodiobenoj) vlasti.
Većinu Hrvata ne zanima državni dug i deficit (državnog proračuna), a ako ih već prisiljavaju na pozornost primjećuju kako su odgovorni (jedino) oni koji vlast obnašaju (na štetu svih nas).
Socijalistička i socijalna država nisu isto. Predlažem ukidanje i socijalističke i socijalne države (a komunjare treba natjerati na osnivanje komuna ... tamo će najbolje koristiti svoj društveno-humani potencijal).
U Hrvatskoj je na djelu kriza identiteta.





Oznake: titoističke reforme reformi, nenarodna vlast, smjena (nenarodne) vlasti, nepoznate reforme reformi, zadržavanje apsolutizma kao uzročnika kriza, zveckanje reformama, doseg makroekonomista, ustroj državne vlasti kao uzročnik kriza, ponovno nametanje socijalizma, kriza identiteta

16

ponedjeljak

studeni

2015

Je li ovo osveta HDZ-a ...?!


Republika Srpska Hrvatska


Vjerojatnost da su sdp dobili 742653 glasova, ili Josipović preko 1 milijun, na izborima graniči sa fantazijom.
Znam da je prozivanje izbornih rezultata naknadna pamet (onaj kome je stalo do izbora morao je poduzeti sve potrebne radnje (osiguranja izbora)).

Ali, nakon srpske vlade koja je sakatila branitelje, uništavala sve Hrvatsko i bezdušno sudjeluje u širenju terorizma u EU (nepoštivanjem protokola o migrantima). Nakon premijera narkomana (koji se ustaje nadrogiran poslije 10 sati). Poslije svesrdnog rasipanja novaca koje uplaćujemo u EU fondove, a zablokirali su projekte kojim bi te novce povratili. Taj postupak plaćanja i dobivanja novaca nazad bitno je poremetio investicijske cikluse.
Preko 740 000 glasova takvoj stranci (partiji)?

Onaj tko krade izbore previše zahtijeva od birača. Neki od njih su dostatno školovani i mogu matematički dokazati da su izbori pokradeni.
A tko krade izbore, krade i novac. Tko krade novac laže. Tko laže ubija. A tko sve to radi preziva se Milanović!

Pretpostavimo da se birači i stranke slažu s rezultatima izbora. Tko će državu sa dugom većim od BDP-a potaknuti na gospodarsku aktivnost dostatnu za podupiranje državnog proračuna i vraćanje dugova? Vlada Republike Srpske Hrvatske?

Zašto onda kreten (titoist, proruski agent) krade izbore ...?
Hrvatska je punopravna članica NATO saveza i EU.

Je li ovo osveta HDZ-a HSP-ovcima, HSLS-ovcima, umirovljenicima, riječanima, međimurcima, sisčanima, zagrepčanima, splićanima, istranima, slavoncima ... jer su (ambivalentno, podvojeno) HDZ smatrali nenarodnom strankom. Sada nitko (unatoč tome što je HDZ u oporbi) ne ostvaruje svoje ciljeve. Začudo, HDZ ih ne uništava a njih nema nigdje.
Da, bez svehrvatskog pokreta cjelokupna Hrvatska propada. Četiri milijuna Hrvata ne mogu istovremeno sastaviti nogometnu i rukometnu reprezentaciju ... jedna mora izgubiti.
Teorija (upravljanja) upućuje na zablude, koje nas koštaju slobode.



Oznake: broj glasova, osiguranje izbora, nenarodna vlast, rasipništvo, rasprodaja, bdp, Vračanje dugova, Vlada Republike Srpske Hrvatske, kreten, krađa izbora, nato, EU fondovi, nenarodna stranka, Osveta, svehrvatski pokret, zablude