24

utorak

listopad

2023

Ustaše su za današnje Hrvate mala beba




Svakodnevni životni izazovi iziskuju raznolike životne prilagodbe.
Ustaški pokret (jedna od povijesnih uporaba riječi ustaša) poznatiji po poglavniku AP (nije ante plenković), nije bio brojan, ali je bio organiziran i politički precizno profiliran.
Povezivati pavelićeve ustaše s genocidom je povijesni falsifikat negiranja državotvornih (i ostalih) nakana.
Ne zaboravimo, Karađorđevićeva vladavina je nametala integralno jugoslavenstvo, negiranje postojanja hrvatskog naroda. Po definiciji države, bez naroda ne postoji ni hrvatska država.
Pogibelji te politike pavelićev ustaški pokret je ispravno idefinirao kao životni problem hrvatskog naroda.

Suradnja i programska sličnost u tom dijelu (naroda i nacija) s komunistima je stvorilo savezništvo koje je trajalo (traje) do pojave komunjara (političkih konvertita iz karijerističkih ili materijalnih pobuda) kada se uloga ustaškog pokreta krivo prikazuje kao genocidna a ne državotvorna.
Malobrojnost ustaša i oblik djelovanja (ilegala i ratno okružje) idealana je podloga za iskrivljavanje uloge i značenja ustaša (anteP).

E sad, ono temeljno ...
AP je 1945. ukinuo ustaški pokret. Jedna strana (ustaše) su prestale postojati, ali druga strana (komunisti/komunjare) nisu prestale koristiti pojam ustaša za vlastite probitke.

od 1945. ustaše su fikcija jugoslavenskih komunista koji po potrebi oživljavaju ili iskorijenjuju ustaštvo.
(Zar andrej Plenković nije istovjetni obrazac korištenja pojma hDz iako je HDZ umro dvije godine prije smrti fTuđmana.)

Završno, uz svu ozbiljnost (borbe za održanje naroda i svega što narodu pripada - države, jezika, ...(zar srbi/vlasi nisu sve pobune dizali zbog navodne ugroženosti opstojnosti tkz srpskog naroda, zaboravljajući da su aktivno sudjelovali u negaciji hrvatskog naroda i hrvatske države)) ustaških načela, taj dio politike i prijetnje nestanka hrvatskog naroda (asimilacija u srpstvo i jugoslavenstvo) je završio, pa su i ustaše uistinu ukinute s razlogom.

Danas su Hrvati znatno ugroženiji, problemi su podmukliji i teži. Stoga je oblik organiziranja Hrvata drukčiji. I ozbiljniji.
Ukratko, ustaše su za današnje Hrvate mala beba.



Oznake: ustaše, integralno jugoslavenstvo, Drava, narod, hrvati

05

nedjelja

veljača

2023

Ne zna se tko je gluplji




Vlast (zamisli, nekoga zvati vlašću uz Ustav koji vlast pridaje narodu, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, ako narod potražuje vlast), oporba, narod.

Plenkovića smatrati dostojnom spominjanja je ogroman problem. On nije ni "vlast", ni oporba, ni narod.
Zato su svi glupi.

Pitanje je samo tko je gluplji.

Taj mamlaz zaj*baje marod, pravu vlast i oporbu. Jer su svi odreda glupi.

Zamisao o rastakanju nacionalnih država ne proizlazi iz globalizma, već iz stvaranja i sposobnosti stvaranja moći (normalno, ne političke ili ekonomske moći, već - vojne moći).

Plenkovićevo sustavno uništavanje bilo kakvog organiziranog oblika življenja graniči s ludošću.
Takvo rastakanje ustavnih odredbi upućuje na nužnu promjenu društva, s učinkovitim i brzim mehanizmima zaštite demokracije i vlasti naroda.

Vratiti dvodomni Sabor, vratiti odredbu o Saboru i narodu (a ne Sabor ili narod)




narod naoružati (legalizirati posjedovanje oružja, za zaštitu demokracije), sve suce (ustavne, vrhovne, i sve ostale) birati svake četiri godine na javnim izborima, policijske zapovjednike birati svake 4 godine na javnim izborima, ...

Sposobnost preživljavanja ne ovisi o talibanu koji je okupirao vlast, ovisi i sposobnosti svakog pojedinca braniti vlastite i opće interese (zbog čega smo i tkz. društvenim ugovorom pristali na državu, njeno financiranje i njeno funkcioniranje).

J* vas euro (jungoslavija, nesvrstani, nemačka, vUčić, i školovanje u tom smjeru).

Besplatno školovanje (koje nije besplatno, nego ga finaciraju poreznni obveznici), izvoz školovanih kadrova, uvoz neškolovanih i niže kvalitetne radne snage a cijene usluga ostaju iste zadnji je alarm za revoluciju. Ne komunjarsku, rusko-titoističku.

Samo me zanima tko je gluplji (takvi gube sve).



Oznake: vlast, narod, oporba, obrana demokracije, vlast naroda, naoružani narod, izbor sudaca, preživljavanje, vojna moć, besplatno školovanje, glupani

19

ponedjeljak

rujan

2022

Sunovrat





Hrvatska (vLada) ritualno vodi u propast.


Jedina dobra stvar je odnos vlasti i naroda.
Vlast porobljuje vlastiti narod. Pljačka ga i živi na trudu tog naroda.
Propadanje drugih segmenata (gubitak državnosti, vojne sposobnosti, kulturnog i (najvažnije) civilizacijskog pripadanja) usporena je dominacijom hedonističko-satrapističkog ekonomskog i ostalog iskorištavanja (naroda).


Što je onda ritualno propadanje?
Svakodnevno pravdanje dovelo je do protokola (rituala) (sarkastičnog) izražavanja brige za (iskorištavani i poniženi) narod.


Ples (satrapa) postaje neizdrživ, jer su mjere neučinkovite, a potlačeni ne mogu mijenjati obrasce (koji bi doveli do revitalizacije društva i nastavka satrapizma).
Onaj tko smisli model ostanka satrapa i uzdizanje naroda do stadija u kojem satrapizam narodu može biti prihvatljiv zaslužuje nobelovu nagradu za nehumanističke znanosti.


Sve je vođeno kako bi (ruska) okupacija, dominacija ostavila teoretske mogućnosti (u međunarodnom pravu) za ukidanje hrvatske države.
A narod je mazohistički krivac vlastitom postojanju, ma kakvo je. Ali mora preuzeti odgovornost za budućnost.








Oznake: Sunovrat, propast, vlast, ritual, satrap, nobelova nagrada za humanističke znanosti, narod

08

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska u raljama budaletina, pRostaci




To što u Hrvatskoj uspijeva manjini nije demokracija.



To što svi traže izbornu potporu odražava stanje političkih kandidata koji nisu zastupnici narodnih htijenja već interesnih skupina (partija) koje sustavno izigravaju demokraciju (i time podliježu najtežim kaznama, jer je demokracija temeljno načelo RH).

To što Ustav RH proglašava demokraciju temeljem u Članku 1., a u Članku 2. daje mogućnost Saboru samostalno, bez odgovornosti, donositi nedemokratske odluke stvar je (vidi Q) tog Sabora koji je izglasao takav Ustav. Normalno, taj članak je neustavan i nevažeći (dovedete li mene na vlast sve koji su se okoristili narodnom imovinom, izigrali povjerenje ili na drugi način naudili narodu po kratkom ću postupku #*!"*/ ).

Dakle, tražiti glasove naroda za izbore, umjesto da kao narodni izaslanici idu na izbore s već poznatim brojem glasova osoba kojima odgovaraju je PROSTAKLUK.

Idite u * materinu, vi glasovi partija i službe koje vas drže.

Povijest (Dubrovnika) nas uči što vlast radi s kretenima. Pametni se ne izlažu takvim iskušenjima.
Ako je Dubrovnik u vrijeme procvata birao kneza na 30 dana koje će nam * materine doživotni predsjednici, vječni političari?!


Hrvatska mora reformirati sva tri stupa vlasti.
Sve sadašnje suce razjuriti i razvlastiti, Sabor vratiti kao Državni u dvodomno stanje uz obavezu suglasnosti naroda za sve zakone i odluke koje donose, Vladu RH obavezati na poslušnost brzim narodnim referendumima kojima narod može opozvati Vladu.
Treba uvesti učinkovit i brzi opoziv svih u sva tri stupa vlasti kako bi demokraciji dali šansu.

Napomena.
Svojedobno je sovjetska-kominternovska instrukcija titovoj čergi naglašavala potrebu potpune kontrole vlasti uspostavom zavaravajućeg političkog nadmetanja tako da su svi akteri prorusko-prokomunistički.
Tako sada imamo pola biskupa koji su titoisti-rigidni boljševici (jer bi za tituli i privilegij prodali dušu vragu).
Danas se u Hrvatskoj za vlast nadmeću samo takvi.

Nijednog političkog kandidata, dužnosnika nije predložio narod nego su samoproglašeni ili partijski kadrovi.
Ako u Hrvatskoj ne postoji politička stranka koja prije izbora ima podršku tijela koje zastupa, onda sve partije koje glasuju same za sebe (pa nam s 3 srba, 2 srba i 17% prodaju "demokratiju") onda treba uvesti diktaturu i sve takve političke subjekte likvidirati.

Hrvatsku nema tko braniti.



Oznake: demokracija, mo, izborna potpora, prostakluk, Ustav RH., narod, partija, povijest Dubrovnika, knez, opoziv, zastupstvo, Državni dvodomni sabor, reforma sva tri stupa vlasti, volja naroda

24

utorak

studeni

2020

Slavimo za 14 godina stotu godišnjicu prvog cestovnog mosta preko Save Beograd-Zemun, slavimo skoro, za 15 godina, stotu obljetnicu prvog mosta preko Dunava Beograd-Pančevo; Koji Q piše u Ustavu?



Koji Q piše u Ustavu?


U Ustavu RH piše ono što bi htjeli oni koji tvore državu i smatraju je svojom voljom svojim dobrom.
Preambula Ustava nema pravnu važnost, te je pozivanje na preambulu pravno nekorisno.
U preambuli se spominje odluka zaVnoha nasuprot proglašenju NDH (dakle, i ZAVNOH i NDH), ali se spominju i kneževine, kraljevine, Unije, o Banovini, o nepriznavanju jUgoslavije (pa tako i te antifašističko-fašističke, titove)).

U Ustavu RH piše da je RH (teritorijalno nije definirana) demokratska, u kojoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.
Zašto onda ne raspišu referendum je li Hrvatska ustaška, republikanska, nacistička, prosrpska, diktatorska, polikolorna (višebojna, premazana svim bojama), tamnica hrvatskog naroda ili slobodnom voljom hrvatskog naroda tvorevina koja na temelju te volje postoji.

Ako se netko poziva na antifašističke temelje koji se spominju u preambuli Ustava, onda zapravo priziva nedemokraciju, jer niti jedna era hrvatskih temelja nije bila demokratska. Zbog tog je bio rat za neovisnost i demokratski poredak koji je sada pretvoren u trećerazrednu kvazi diktaturu kvazi pedera i kvazi guzičara "pLenkya".
Prava diktatura je titova krvoločna diktatura koja je ostavila razoren narod bez države, političke promišljenosti i bez kulture življenja.
Sve lopov do lopova, a tita i titovih ubojica nigdje. Sporadična ubojstva koja provode plenkovićeve ubojice koriste mafijaški obrazac, likvidacije za koje nitko ne pita.

Vlast je narodu zla maćeha, jer narod nema svoju vlast.


A sad o bEogradskim mostovima ...


Prvi cestovni most preko Save koji je povezivao Beograd i Zemun je bio most Kralja Aleksandra, pušten u promet 16. prosinca 1934.



Prvi cestovni most preko Dunava koji je povezivao Beograd i Pančevo je bio Most Kralja Petra Drugog, pušten je 10. studenog 1935.g.



Prvi most preko Save je bio željeznički most pušten u promet 1884., a izgrađen je kao dio pruge koja je povezivala Europu i Tursku (gle čuda, taj je most bio uvjet priznavanja Kneževine Srbije 1878.).

Oznake: ustav, preambula, demokracija, narod, diktatura, beogradski mostovi, sto godina, Zemun

08

petak

svibanj

2020

Kome smeta Za Dom spremni?



Za Dom spremni - Pro patria parati
Za Dom spreman - Pro patria paratus


Pro patria (parati/paratus) je široko raširena latinska izreka.
Mnogi narodi i organizacije, političke stranke, umjetnici, ... koriste latinsku izreku u izvornom ili prevedenom obliku.

Ako je Za Dom(ovinu) spremni prijevod latinske izreke iz Ciceronova djela De officiis (Cicero, De officiis [O dužnostima], c84, 1. knjiga: O moralnom dobru): „…Inventi autem multi sunt, qui non modo pecuniam, sed etiam vitam profundere PRO PATRIA PARATI essent, idem gloriae iacturam ne minimam quidem facere vellent, ne re publica quidem postulante…“,

u prijevodu

S druge strane, mnogi koji su bili ZA DOMOVINU (DOM) SPREMNI dati ne samo svoj novac, nego i svoje živote, sad se ne bi složili ni oko najmanje žrtve osobne slave čak iako to traže interesi njihove zemlje….
https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/pro-patria-parati-marko-tulije-ciceron-ustasa/

zašto je u Hrvatskoj ta izreka sporna?

Korijeni (izreke i osporavanja) leže u civilizacijskom određivanju onog tko se koristi izrekom.

Zapadna civilizacija (zapadna kultura) temelji se na tradicijama

grčko-rimske kulture;
kršćanstvu, prvenstveno zapadnog tipa;
pred-kršćanskim kulturama i tradicijama, obično vezanim uz keltske, germanske narode;
renesansi.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zapadna_kultura



Ne smeta Srbe hrvatsko korištenje Za Dom spremni, njih smeta hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji.
Ne smeta Srbe hrvatska pripadnost zapadnoj civilizaciji, smeta Ruse.

Naredbu za likvidacije naroda na Bleiburgu, Križnim putevima je izdala moskovska vlast kako narod ne bi potraživao državu u povijesnim granicama (jer je katastarski većina BiH bila hrvatska).
Da je 1945.g. hrvatski narod organizirano tražio u UN-u pravo na državu (po novom međunarodnopravnom principu kako samo narod može tražiti državu) Hrvatska bi bila priznata sa Zemunom, BiH, Bokom Kotorskom, obalom do Bara.
Krvoproliće koje su napravili zbog širenja ruskog utjecaja i pomicanja granica, sustavnog zatiranja hrvatsva i hrvatskih pravica produžili su kvazinacionalnim buđenjem 1991.g., a nastavljaju i danas (organizirani i orkestrirani), osokoljeni teškim epidemijskim stanjem u USA, koja je jedina braniteljica istočne civilizacijske granice.


Točka.

(Vlast i oporbu strpati u stočne vagone i poslati na istočni front, neka ližu stražnjicu gospodaru.)


Područja Europe koja pripadaju zapadnoj civilizaciji, prema Samuelu Huntigtonu

Oznake: za dom spremni, latinska izreka, pro patria parati, zapadna civilizacija, tradicije., Bleibur, križni put, narod, UN, Drava, Zemun, Bih, Boka Kotorska, kvazinacionalno buđenje, katastar

21

utorak

travanj

2020

Kako to? (Ustaša iz Zemuna)



U Hrvatskoj (okolici)(od Maracaibo-a do Thaba-Tseka) svjetskih čuda na pretek.
Što je vlast lošija (od pLenkovićeve je teško biti gori) politički je narod razjedinjeniji.
Umjesto da se ujedini i okonča vladavinu umno zaostalih, narod i politička oporba se odmetnuše u nepostojanje.

Ne postoji narod.

Zbog toga ne postoji vlast, ne postoji država, ne postoji oporba.

Kome imamo zahvaliti na takvom stanju?
Narodu? (Nije narod nevin.)
Oporbi? (Oporba je vlast, ali u drugim dresovima, da zavaraju suca (narod).)

Ostaje samo vlast kao krivac.
Zapravo, službe (državne) rade sve kako bi vlast ostala kriva.

Narod mora promijeniti službe da bi promijenio vlast, a vlast mora promijeniti da bi promijenio službe.
To referendumima i izborima, demokratski neće "ići".

Ako želi slobodu narod mora udariti na sva tri stupa vlasti, na službe i represivni aparat.
Narod mora izvršiti oktobarsku revoluciju u lipnju ...

I umjesto proleterske, radničke stvoriti radnu državu. (Ili neka zauvijek šuti.)



Moralo bi se dogoditi civilizacijsko čudo da hrvatski narod nađe izlaza iz onog gdje su ga odveli najgluplji među njima.
(Prije su morali zaustaviti propadanje ... sada je propast spas za sve zdravog razuma. Zaratimo sami sa sobom, to će nam vratiti samopouzdanje, a ionako ne možemo izgubiti. Ili će pobijediti oni pa ćemo mi propasti (tada će i oni propasti). Ili ćemo pobijediti mi, pa će propasti oni. Netko mora propasti. Mi samo pobjedom možemo opstati.)

Za Dom, Sretni.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3100693/skandalozno-familija-ustase-hoce-kucu-u-beogradu

Propustnica onda (i još štošta): U Zemunu su bili za Poglavnika i Dom spremni ...



Oznake: Hrvatska, svjetska čuda, loša vlast, ujedinjenje, narod, oporba, krivac, sloboda, oktobarska revolucija, lipanj, proleterska država, radna država, proleter, civilizacijsko čudo, građanski rat, pobjednici, propast

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

15

subota

lipanj

2019

Spašavanje guzana



Izbori za EU parlament su iznjedrili dvojbu je li hdz partija (svi glasovi su partijski) ili je dio dobivenih glasova običnog puka (što znači kako dio hdzovog članstva nije glasovalo za hdz listu).

240 000 tisuća glasova je premalo za vladajuću stranku/partiju/terorističku organizaciju (četničko/velikosrpsku ispostavu) nekad znanu kao hdz.
Ako ta nakupina "vlada" preko partijskih glasova ugasila je demokraciju, ako je dio glasova nepartijski, pLenković mora otići iz hdz-a.

Ali, guzan je srećko(vić).
Istovremeno s ozbiljnim pitanjem (vlasti) raspada se Živi (Q) zid, vozači kose djecu, srbo-četnički sezonci pjevaju na sav glas ...
Svi u borbi očuvanja guzana na vlasti.

Orkestrirano zasipanje trećerazrednim temama (guzan nije labud, ali je crn ko ugalj) ima zadaću zasititi medijski i javni prostor temama koje će otkloniti važno pitanje demokracije: isplati li se spašavati guzana (koji je bezbojan, ili je boje g*vna)?

Vješto i manipulatorsko nametanje tema s ciljem izbjegavanja pitanja o smislu guzanova obnašanja vlasti (koja, gle Q, pripada narodu) nedvosmisleno ukazuje: guzan neće poletjeti, guzan će odletjeti!



Oznake: guzan, EU parlament, izbori, glasovi, partija, demokracija, vlast, narod, orkestrirano, trećerazredne teme, labud

25

nedjelja

lipanj

2017

Zašto 25. lipnja nije Dan državnosti?



hdz je orjunaška strančica (koju su okupirali hrvatski četnici)


Poigravanje identitetom i nametanje "skraćene" povijesti model je otuđenja i rastakanja nacije (narod je nedodirljiv jer su krvne veze iznad političkih igara).
Proglašavanje saborske odluke o temelju hrvatske državnosti koju treba obilježavati Danom državnosti orjunaško-četnički komunjarsko-izdajnički je čin antihrvatske klike (koja nastoji razdruživanje (jugoslavenska integracija je protupravno i nasilno provedena) proglasiti začetkom hrvatske državnosti).





Jedan od datuma (koji je uslijed moratorija usaglašenim s EU, prolongirao do daljnjeg proces razdruživanja) stvaranja nove države nazvane Republika Hrvatska je povezan s datumom 25. lipnja 1991.g., ali hrvatska državnost nema veze s tim datum. Čak štoviše, na temelju hrvatske državnosti tog su datuma u Saboru izglasali samostalnost (Socijalistička Republika Hrvatska je bila federalna jedinica (dakle, s priznatom državnošću, jer federalne članice prenose dio državnosti na federaciju). Hrvatska je imala državu (time i državnost) davno prije Jugoslavija.
Nastojanje obilježavanja posljedice uzrokom, sustavno je zatiranje hrvatske državnosti i povijesti (koja obiluje izdajama i krivim datumima). Obiluje povijesnim falsifikatima. Ali nemjerljivo u odnosu na povijest Hrvata i Hrvatske u južnoslavenskoj zajednici.

Svi koji smatraju kako je novija povijest (srpska agresija i Domovinski rat) izvor datuma temeljnih državnih blagdana, varaju se. Povijest neće pamtiti hrvatsku naivnost i izdajničku prevrtljivost. Ali će pamtiti dolazak Hrvata na prostore od Drave do Jadrana, od Sutle do Drine, Zemun i Boku. Pamtit će one koji su se za djedovinu borili. Ali neće pamtiti one koji su tu djedovinu prepustili drugom, smišljajući državne blagdane na nigdarjevo.
Sretan vam Dan zaborava. Jugoslavija je ružna epizoda jednog naroda koji je preskočio riješiti se svojih jugoslavena. Preskočio je preuzeti odgovornost za svoju budućnost, poštujući prošlost.

Kokošari (nabijem vas na Q).

Mijo Kovačić - Kokošari

Oznake: dan državnosti, državni praznik, povijest, identitet, narod, nacija, ustavna odluka, novija povijest, srpska agresija, domovinski rat

11

nedjelja

lipanj

2017

Blogom dana logika



Jesam li ja rojnik?



Da bi se hsp konsolidirao, treba pozamašna pronevjera. Podjednako vrijedi za raspadnuti sdp. Jedini je hdz iznad razine vode (onda znate o kolikoj je pronevjeri riječ).

U Hrvatskoj članstvo i birači slijede one koji rasipaju (makar uzimali 100, a dijelili 30).
Trenutno se HDZ qurči državnim novcima (neće dugo).


Povratak rusa (i srba) preko račana, mesića (manolića, gregurića, orjunaša), josipovića, kosorice, milanovića prestao je izborom Grabar-Kitarović za predsjednicu. Suzbijanje plaćeničkih hordi koje su razarale iznutra mlado hrvatsko državno i državotvorno tkivo spalo je na razbijanje sdpa i HNSa kao uporišta ruske agenture ...
Nepostojanje državotvorne stranke (već svi sanjaju o pozamašnoj pronevjeri) Hrvatsku (unatoč američkoj supremaciji i naklonosti) će skupo stajati.
Ne pobjeđuje iskrena ljubav prema narodu i državi, već se roje rojevi osa ubojica koje uništavaju (svega čega se dotaknu).
HDZ je nesposoban i nekvalificiran voditi hrvatsku državu.


Mlada hrvatska demokracija može pobijediti samo krvavom bunom. Povijest bi to pamtila, ovako će nastati rupa u povijesnom slijedu.
Nitko ne pamti lopove, lažove i njihove (kukavice) žrtve.

Živio Za Dom Spremni! (Svi na front, sve za front, svi u * materinu)


Osa zemljarica (vespula germanica)

Oznake: blog, logika, pronevjera, konsolidacija, povratak, rusi, amerikanci, državotvorne stranke, nesposoban, nekvalificiran, ljubav, narod, ose ubojice, rojevi, mlada demokracija, krvava buna, povijest

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

05

četvrtak

siječanj

2017

Hrvatska neovisnost



Kupovati MOL-ove udjele INA-e spada u teoretske primjere samovolje političara.

Ako je RH demokratska i socijalna, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem onda ova vlast nije ustavna (ajte ća!).

Ustav RH, Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.


S 18% biračkog tijela niste predstavnici naroda (nego dijela naroda, možda niti dijela (jer ste i taj (svoje birače) dio naroda postizbornim kadroviranjem izvarali)) i obavezni ste (s tako malim udjelom podrške omogućiti neposredno odlučivanje (referendum) o svim bitnim pitanjima koje imate namjeru u svom (pokradenom) mandatu "rješavati" (iako vi niste sposobni rješavati ni vlastite probleme (zašto onda forsirate riješiti moje probleme?)).

Prodati INA-u, pa naprasno (bez rasprave i uličnih nemira), prodavati HEP, ponovo kupovati INA-u postavlja pitanje. Zašto ne prodate ostatak INA-e, (dokapitalizirate s tim novcima osnovanu novu naftnu kompaniju i riješili ste energetsku neovisnost (bez rješavanja stresa obustave isporuke plina (zbog embarga), svakodnevnih fluktuacija cijene nafte i ratova koji remete obustavu trgovinu naftom)?

Mi smo neovisni, ali nipošto i od gluposti. Stalno preprodavati i kupovati, uzimati provizije i prelijevati državnu imovinu (bez suglasnosti stvarnih vlasnika (predstavnici nisu vlasnici)). Glupi podupiru uništenje (jer pametni izbjegavaju i glupe i siromaštvo).
Kada ćemo zakoračati prema blagostanju? S glupima nikad!


Oznake: mol, INA, samovolja političara, Ustav RH., narod, predstavnici, neposredno odlučivanje, neovisni, budale, državna imovina, blagostanje

04

nedjelja

prosinac

2016

Hrvatska i biranje



Hrvatska iznova nema sreće s odabirom vlasti.
Vlast sadrži mnoge pogodnosti, ali i velike probleme ako nije vlast.
(Opetovano naglašavanje nezadovoljstva naroda vlašću i nepostojanje države kao posljedica tog nezadovoljstva je tradicionalno sumorno neophodno.)

Hrvatskoj je neophodno birati dobre, najbolje. Ali svejedno vlast obnašaju loši.
Plenković je toliko loš da ga vrijeđati nije ljudski (jadničak je priglup).


Probudite se i birajte životno sposobne, radno određene, ozbiljne i odgovorne. Klonite se demagoga i lažova. Birajte dobre koji će vam pomoći birati još bolje. Ili idite u 300 * ovog svijeta -

Ovaj šrot što se nakotio u hrvatskoj vlasti treba poslati na smetlište (ljudske bijede).


Oznake: Hrvatska, sreća, biranje, vlast, narod, Drava, dobri, najbolji, sposobni, radišni, ozbiljni, odgovorni, demagozi, šrot, smetlište ljudske bijede

21

četvrtak

srpanj

2016

Zašto Plenković ne smije osvojiti vlast ...



Plenković jest alternativa Milanoviću, ali udbaška ....


Onaj tko se muči ili sumnja u pobjedu nad komunjarsko-udbaškom garniturom koju predvodi Milanović (u vrijeme Tuđmana i Đodana takvi se ne bi ni bavili politikom) zaista ima problema ...
Koliko moraš biti loš kad su ti prepreka osobe koje se niti prekrstiti ne znaju ...?

Ali, ...
Na parlamentarnim izborima ne smije pobijediti Plenković. Milanović nas otvoreno iritira i narod će mu "skinuti" glavu, Plenković će nas pokvareno "baciti" u nevolje od koji ćemo se oporavljati petsto godina (on je komunjara umotan u novi celofan).


Ostaje nejasno zašto je (bilo koja) stranka HDZ ponudila umjesto vlade nacionalnog spasa kvazi elitističku garnituru (Plenković, Stier, Krstičević, ...) koja je nesposobna zapamtiti put do Banskih dvora (a kamo li sagledati složenu situaciju i ponuditi riješenje). Uostalom, stalnim previranjem došli smo do novih izbora na koje političke stranke i političari nastupaju bez spomena glavnog problema: prevelik vanjski i javni dug.

Umjesto konsenzusa i angažiranja najboljih hrvatskih sinova i kćeri (službe) nam serviraju isprazne, anonimne, nesposobne, kljaste (i ćorave) osobe (bez kompasa i kočnice).
Smisao monopola na zakonodavstvo i izbjegavanja javnog sučeljavanja o javnom dugu neumitno zahtijeva organiziranje referenduma o narodnoj volji (bez obzira na parlamentarne izbore).
Vrijeme je sticanja uvida javnosti u genezu nastanka dugova i odabir modela rješavanja dugovanja.
Sakrivanje iza ispraznih stranačkih programa najbolje je vidljiv na primjeru HDZ-a.

Nude osobu koja s 20 godina nije ustajala protiv Račana i komunista, s 21 godinu nije ustajala protiv srpske agresija , a s 46 godina bi nas trebao spašavati od Milanovića ... i to im je izborni program (plenković je umjeren i vješti retoričar koji će poraziti milanovića?! milanovića je porazila majka priroda (vidim i plenkovića)). Trećerazredni otpad maršira Hrvatskom.

Upravljanje službi izbornim procesima otklonilo je Hrvatsku od politike nezavisne države (s granicom na Drini), ali je pomaklo ka državi s granicom na rubu razuma ...
Uništiti gospodarstvo i sve ono što počiva na gospodarstvu suludi je plan razbijanja (poveljom UNa zagarantiranih) odlika države koja objedinjava teritorij, stalno stanovništvo, vlast i sposobnost stvarati odnose s drugim državama.
Hrvatska je sustavno onemogućavana djelovati i nastupati kao država. Onaj tko će je naviše zakočiti je (prerušeni)(komunjarski otpad) Plenković.
Glasujte za vragove, s njima ćemo se lako obračunati. Hrvati vole otvorene neprijatelje, protiv prevare i nekaraktera se ne znaju (i ne mogu) boriti... izgubiti će mjesto u raju.

Ja sam rekao!



Oznake: komunjarsko-udbaška garnitura, alternativa, parlamentarni izbori, Plenković, Milanović, narod, nevolje, Vlada, nacionalnog spasa, najbolji hrvatski sinovi i kćeri, javni i banjski dug, javno sučeljavanje, Referendum, službe, onemogućavanje djelovanja kao države, prerušen, komunjarski otpad, vragovi, otvoreni neprijatelji, pokvareni i nekarakterni, mjesto u raju

08

utorak

prosinac

2015

Demokracija

Demo(n)kracija

Hrvatska je prokleta (politički nepismena).

Ustav RH
II. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1990_12_56_1092.html

Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u podmorju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima.
Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama.
Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz njih istupa.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1840

Kako je određena uloga (ne)narodnih predstavnika? Koji oblici predstavljanja postoje?
Postoji aktivno biračko pravo (pravo birati) i pasivno biračko pravo (pravo biti biran). Sam čin izbora (pa makar izbori i bili demokratski), nije jamstvo demokracije. Demokracija (po Ustavu RH) mora postojati i dan nakon izbora (kao i svaki sljedeći dan (do isteka mandata izabranih predstavnika)).

Što je demokracija?

Demokracija je oblik vladavine (nedovoljno razvijen da bi bio jednoznačno određen). U tom smislu, teoretičari (politologije, sociologije) govore o demokratskom idealu. Po jednima je to sloboda pojedinca sudjelovati u onim odlukama koje se tiču njegovog života (pojedinac je izravno i redovito uključen u politički život).
Po drugima je demokracija sistem predstavničke vlasti, u kojoj pluralitet elita predstavlja niz interesa u društvu. Kritika navodi usko i ograničeno shvaćanje demokracije takvog gledišta.

„Demokracija je državna forma u kojoj vlast proizilazi iz naroda i narod je izravno ili neizravno izvršava.“


Ako demokracija (ni u Ustavu RH) nije definirana, a ovlasti predstavnika (naroda) su Ustavom i zakonima propisani, treba razmotriti odnos zastupnik (parlament) - birač.
Prema Ustavu saborski zastupnici nemaju obvezujući mandat, što znači da ih stranke ili klubovi ne mogu smijeniti za glasovanje protivno volji stranke, te imaju imunitet.

zastupnik. 1. Osoba koja na temelju zastupničkoga mandata zastupa birače u parlamentu. Biraju ga građani na osnovi pasivnoga biračkoga prava. Zastupnički mandat može biti imperativni (obvezujući) i predstavnički (neobvezujući). Kod imperativnoga (obvezujućega) mandata zastupnik je odgovoran svojemu biračkomu tijelu (ili delegaciji); biraju ga u malim izbornim jedinicama i ima izravan kontakt sa svojim biračima. Kod predstavničkoga (neobvezujućega) mandata zastupnik odgovara apstraktnomu narodu, odn. svojoj savjesti, a u mnogim državama onoj političkoj stranci koja ga je kandidirala i na čijoj je listi izabran. Prema Ustavu RH (čl. 75.), zastupnici u Hrvatskom saboru nemaju obvezujući mandat. Trajanje zastupničkoga mandata u ustavnom uređenju pojedinih država različito je definirano, ali je najčešći četverogodišnji mandat. Zastupnici se u Hrvatski sabor biraju za razdoblje od četiri godine. U nekim se državama na redovitim izborima bira polovica ili trećina od ukupnoga broja zastupnika, tako da parlament neprekidno obnavlja svoj sastav, dok se u drugima svi zastupnici biraju istodobno i za isto trajanje mandata. Zastupnikov mandat mora biti verificiran, tj. potvrđen (u RH od strane Sabora, na prijedlog Mandatno-imunitetnoga povjerenstva). Zastupnikom se postaje na konstituirajućoj sjednici parlamenta i nakon položene prisege. Tim trenutkom zastupnik dobiva: 1) imunitet neodgovornosti (za iznesene stavove u parlamentu) i nepovrjedivosti, koji mu jamči da ne može biti uhićen bez odluke parlamenta kojom mu se suspendira imunitet; kada mu je imunitet ukinut, zastupnik može i kazneno odgovarati, te može na osnovi pravomoćne presude izgubiti mandat (’ imunitet); 2) prava vezana uz rad u parlamentu; 3) materijalna prava ...
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=66930


Izglasavanje saborskih odluka (propisanih Ustavom i zakonima) provodi se demokratskim principom većine ili kvalificirane većine ...

većina, u širem smislu, skupina koja je po broju veća od neke druge skupine s kojom zajednički čini cjelinu. U užem smislu, broj suglasnih glasova potrebnih kako bi izbor ili glasovanje bilo uspješno. U praksi se dobiva prebrojavanjem odnosa snaga unutar neke cjeline (skupštine, sabora, sjednice), a određuje se na različite načine. Prilikom izbora koristi se relativna i apsolutna većina. Relativna većina označuje situaciju u kojoj jedna skupina ima najmanje glas više od druge skupine ili skupina, kada se promatra pojedinačna težina glasa. Ona je najprirodnija u situacijama postojanja dvaju izbora, ali se koristi i u ostalim slučajevima, što često dovodi do toga da odluka izglasovana relativnom većinom u biti predstavlja pobjedu manjine. Stoga se za posebno važne odluke koristi apsolutna većina, što znači da neka skupina mora imati najmanje polovicu i 1 dodatni glas svih članova koji čine cjelinu kako bi prijedlog bio prihvaćen. Kada se odluka donosi apsolutnom većinom nazočnih članova (a ne svih članova cjeline), uz postojanje kvoruma, riječ je o formalnoj apsolutnoj većini. Prilikom odlučivanja o nekom pitanju koriste se jednostavna i kvalificirana većina. Jednostavna većina svaka je natpolovična većina glasova bez obzira na ukupan broj članova cjeline (i po tom je slična relativnoj većini). Kvalificirana većina brojčano je snažnija od apsolutne, jer je za prihvaćanje neke odluke potrebno imati više (npr. dvije trećine, tri četvrtine, tri petine) glasova ukupnoga broja članova cjeline. Za određivanje većine važan je čimbenik i odredba o kvorumu, odnosno odluka o tom koliko članova neke cjeline mora biti nazočno glasovanju kako bi se ono moglo provesti. Načelo većine koristi se prilikom donošenja velikoga broja odluka, a u demokratskim sustavima vlasti prilikom donošenja svih relevantnih zakona, pravila i odredbi, te izbora najvažnijih tijela državne vlasti.
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=64052

Ali demokratsko odlučivanje u Saboru nije jamstvo demokracije propisane ustavom, u temeljnim načelima. Ako prihvatimo pravo pojedinca sudjelovati u političkim odlukama koje se tiču njegova života, ovlasti Sabora (koji je ovlašten odlučivati o bitnim pitanjima) bez potrebne prvotne suglasnosti naroda, neobezujući mandati saborskih zastupnika (koje uvijek predočavaju kao nepostojanje obaveze zastupnika vraćati mandat stranci. iako se radi i o neobavezi zastupnika prema biračima i narodu) isključuju pojedinca u procesu donošenja odluka.

Postavlja se pitanje tko je voljan dati neograničene ovlasti saborskim zastupnicima, koji ne polažu nikakve obaveze prema biračima i narodu.
Obaveza (sužena) saborskih zastupnika prema narodu (i biračima) je osnovni put stvaranja zdravog društva. Izlazak iz apsolutizma (koji teži totalitarizmu (iz kojeg smo Domovinskim ratom izašli)) (jer demokratsko načelo donošenja odluka u Saboru nije demokracija po sebi).
U demokraciji sve saborske odluke moraju biti podvrgnute javnoj ocjeni (i suglasnosti), saborska većina mora imati jamstvo kako je donešena odluka izraz većine naroda (birača).
Oslobađanje zastupnika odgovornosti prema nositeljima vlasti (naroda) i oslobađanje Sabora odgovornosti prema nositeljima vlasti (narodu), stvorilo je nakaradni sustav apsolutizma (koji zlouporabom sudbene vlasti i represivnog aparata (koje parlament kontrolira) teži ka totalitarizmu).

Republika (od lat. res publica = javna stvar), uz monarhiju drugi osnovni oblik vladavine.

U republici cijeli narod ili jedan njegov dio ostvaruje suverenitet direktno ili preko svojih izabranih predstavnika. Prema tome republike mogu biti demokratske i aristokratske.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Republika

Proglašavanje Hrvatske Republikom i parlamentarnom državom ne ispunja se uvjet demokracije.
Zloupotreba (dosadašnjih) ovlasti (koje je ustoličila račanova koalicija, a iza pada te koalicije nitko Republiku Hrvatsku nije vratio demokratskim načelima, nastavljajući koristiti apsolutizam (sakriven iza kvazidemokracije parlamenta (dovoljno je postići natpolovičnu većinu u Saboru, kako bi postali apsolutni gospodari Hrvatske)), na štetu naroda i države.
Na posljednjim parlamentarnim izborima niti jedna politička opcija (stranke, partije, koalicije, nezavisne liste) nisu ponudili reformu Ustava i zakonodavstva (na odgovarajući način, a Ustavni sud nije osporio točke Ustava koje se kose s temeljnim načelom demokracije).
Apsolutizam (koji vlada od Tuđmanove smrti) bezposljedično je prouzročio tešku političko-gospodarsku krizu (težu od krize koju je prouzročila agresija na RH 1991. - 1995. g.).
Suprotstavljanje agresiji i borba za demokraciju najveći je doprinos RH koju su dali branitelji, ali (upravo zbog politike protivne suverenitetu i demokraciji) marginalizirani su i proganjani (upravo zbog ostvarenja apsolutizma Sabora).

Hrvatska mora u reforme (male preinake Ustava i usklađivanje zakona s ustavnim odredbama), jer je demokracija temeljna vrijednost kojoj moderno društvo mora težiti.
Neučinkovita tripartitna koalicija (zamrzavanja saborskog apsolutizma kao instrumenta određene politike ili pojedinaca) je neprihvatljiva, nužnost brze izmjene saborskih ovlasti i ovlasti saborskih zastupnika (s ciljem stvaranja odgovorne i kontrolirane vlasti, uspostave dvodomnog parlamenta) iziskuje predizborni program povratka demokracije.
Za takvu politiku nužna je dvotrećinska saborska većina i politička snaga dostojna sudjelovati u stvaranju hrvatske budućnosti.

ps
(ko milanoviću * mater ...)(toliko sam ozbiljan!)


Oznake: demokracija, politička nepismenost, Ustav RH., vlast, narod, odlučivanje, zastupnik, obaveze zastupnika, obezujući mandat, neobvezujući mandat, većina, relativna većina, apsolutna većina, kvalificirana većina, republika, demokratska republika, aristokratska republika, Apsolutizam, parlamentarni apsolutizam, politička snaga dostojna sudjelovati u stvaranju h

09

ponedjeljak

studeni

2015

Hvala (za ono što nisam čuo)


Koalicija radića

U Hrvatskoj ne postoji nacionalna svijest. Postoji (arhajska, naučena u crkvi) svijest o narodu (što se pri bilo kojem političkom odlučivanju primijeti).

Niš korisna (štetočinska) SDP vladavina nije probudila nacionalni osjećaj (i ponukala na nacionalno političko okupljanje). Hrvatska nije izišla iz krize.
Kriza je stanje nesposobnosti donošenja odluke.
Izjednačenjem HDZ-a i SDP-a, s MOSTOM (dostatnim za tvorbu Vlade) stvoreni su uvjeti za postepene (možda) korake iz krize, ili nastavak krize (što je izglednije).
Složena (manjinska ili koalicijska vlast) (osobno me ne smeta takav oblik vladavine, ali ne u ovom trenutku) ukazuje na političku neorganiziranost (u modernom smislu zaštite nacionalnih interesa).
Dolazak SDP-a na vlast prije četiri godine (u jeku globalne krize) i nesposobnost savladati ili pratiti tu krizu (kako su radile i uspjele prebroditi sve zemlje zahvaćene tom krizom), neodustajanje SDP-a od vladavine, stvorio je uvjete za organiziranje na nacionalnoj razini (za spas Hrvatske). Izborni rezultati pokazuju kako Hrvatska nije politički sposobna pratiti krize i politički se organizirati kako bi prebrodila te krize.
Ili je možda manjinska, možda koalicijska vlada odgovor na našu neodgovornost (i nesposobnost biti dostatno politični kako bi zaustavili krize).
Možda u Hrvatskoj nema nitko voljan prihvatiti ogroman dug, iscrpljenost Hrvata (blokirani, dužnici u švicarcima, nezaposleni, ...).

Možda je stigla na naplatu indiferentnost na vladavinu Račana, Mesića, Josipovića, Milanovića. (Ili su čekali da branitelji ostare, jer osim branitelja nitko nije krvario za ovu državu ...)

Ustrajavanje na politici reformi a ne na izjašnjavanju o načinu rješavanja dugovanja, put je u demagoško preskakanje rješavanje problema (nitko dugove nije vratio štednjom, jer dužan čovjek kad uštedi sav iznos koji troši i dalje je dužan onoliko koliko je bio dužan prije štednje).
Složenim zahvatom povećanja prihoda i istovremenim smanjenjem rashoda (na razinu ispod prihoda) stvara višak kojim se podmiruje dugovanje. Gospodarski razvoj je jedini put (a bez ulaganja nema prihoda) ...
Niti smo spremni (za izazove), niti tko spominje način izlaska iz krize ... spominju reforme i volju naroda (s time mogu obrisati *).
Neka se nitko ne poziva na volju naroda (narod je nevoljan).



Oznake: narod, nacija, politička organiziranost, kriza, odgovor na krizu, vraćanje duga, reforme, volja naroda