26

utorak

siječanj

2016

Registar (pokradenih) birača



Bauk je prvi osumnjičeni, pomoćnik drugi


Gostovanje bivšeg (polu)ministra (polu)Bauka u Otvorenom (25. sijelnja 2016.g. HRT1) potaklo me na ozbiljnu notu koju pišem.
Bauk je matematičar, obnašao je mjesto ministra uprave. Uistinu treba dobra doza ludila povjerovati kako je ministarstvo koje upravlja specifičnim resorom umjesto stručnjaka za upravno pravo povjereno matematičaru.
Pomoćikom je imenovan (neimenovani) softverski stručnjak koji je s mjesta pomoćnika povučen i imenovan u APIS, pa povučen i stavljen na listu SDP-a za parlamentarne izbore (na kojima je izabran kao (posljednji) četvrti zastupnik u 10 izbornoj jedinici).
Kada je u spomenutom Otvorenom Bauk natuknuo kako je za krađu 5-6 zastupničkih mjesta HDZ-u potrebno 70-ak tisuća glasova znao sam da je upao u klopku.
Za 5-6 zastupničkih mjesta, zbog nesvršenosti izbornog sustava, potrebno je daleko manje prerađenih glasova. U svakoj izbornoj jedinici je jedan mandat neodređen do (teoretski) zadnjeg prebrojanoga glasa (zbog necjelovitosti broja birača u izbornoj jedinici, nije moguće 14 zastupnika izabrati s ravnomjernim brojem glasova jer broj birača nije djeljiv s brojem 14). Time je prije samih izbora 10+1 mandata nemoguće anketama predvidjeti (iako su nas uvjeravali kako su ankete pouzdane. a radi se o 7,6 % nesigurnih mandata).
Drugi razlog nesigurnosti anketa je pojava stranke/a koja/e nije/su prešla/e prag (i raspodjele tih glasova D˙Hondtovom metodom strankama koje su prešle izborni prag). Kako je u svih 11 izbornih jedinica bilo stranaka koje nisu prešle izborni prag minimum neodređenih mnadata je 11 (a ako je postotak glasova stranaka koje nisu prešle prag veliki, onda se radi i o većem broju neodređenih mandata). Ako je 13 stranačkih lista sudjelovalo na izborima teoretski je moguće rasipanje 64.87% glasova (i pripadajućih mandata).
Ono što je indikativno da matematičar (koji je zbog stručnosti u matematici) imenovan ministrom uprave (kako bi pripomogao u zlouporabi matematike u izbornim prijevarama) spominje 70ak tisuća glasova koje je trebalo lažirati za 5-6 saborskih mandata. Iako je svakom jasno da je ta brojka daleko manja.
Najlakše je pokrasti mandate posredstvom treće stranke-liste (koja ima malen broj mandata). Dodavanje glasova za zadnji raspoloživi mandat se množi s brojem sigurnih mandata plus jedan. Nije isto dodavati Mostu HDZ-ov mandat (ako most ima jedan mandat), ili SDP-u (koji ima 5 mandata) Mostu dodajete 2 000 (čime osvaja HDZ-ov mandat) SDP-u dodajete 2000*6=12000 glasova (kako bi HDZ-u oduzeo mandat). Tvrditi kako je za prijevaru po mandatu potrebno 12-15 000 glasova je idiotizam (s namjerom).
Upravo je MOST (bez programa, vjerodostojnosti i političke snage u kriznoj situaciji iznenadio brojem mandata (sad se i vidi koliko je to iznenađenje).
Tamo gdje je HDZ imao jednog službenog promatrača, SDP je imao i po 100 000 birača (II i III izborna jedinica).

Gdje god se moglo ukrasti, ukrali su. I prije izbora su se pripremili (pozicioniranjem) za krađu. Mlada demokracija, izborne prijevare ... vrište do neba.
Samo se idioti prave kao da ih ne vidimo. Baš me zanima tko im vjeruje (nakon Račana, Mesića, Josipovića, Milanovića., ...).
Otuđenje političke moći, očito u hrvatskoj politici odavno je pokazatelj izbornih prijevara.


Oznake: matematičar, ministarstvo uprave, upravno pravo, nesavršensot izbornog sustava, točnost anketa, neodređeni mandat do izračuna nakon prebrojavanja , način oduzimanja mandata, potreban broj glasova za prijevaru, izborni rezultati i otuđenje političke moći su nes